Direktlänk till inlägg 17 juni 2019

Obehagligheter på nätet rubriken i PD idag

Av tommy norum - 17 juni 2019 12:30

    Obehagligheter att höra sanningen det måste vara det som är innebörden av rubriken  som Sune Tholin i PD har svårt att ta till sig.

PD gör misstaget som de flesta som inget har att komma med i sakfrågan man angriper budbäraren med en massa påståenden som inte är sanna.


Att jag har gränslöst agg till Tommy Jingfors är ljug och har aldrig i varken bloggen eller i pd angripit Tommy Jingfors som person utan i hans roll som förvaltningschef förvaltar våra skattemedel både när det gäller bluesen , hamnterminalbygget , axa-ladan , ombyggnaden av cafeét Strandgatan mm.


Att det sen inte faller Sune Tholin i smaken som ansvarig utgivare utan heller ser mellan fingrarna på de oegentligheter som utspelas i samhällsbyggnadsnämnden,  det får stå för Pd med Sune Tholin i spetsen.


Det är bra att PD äntligen har krupit ur garderoben och visar var de står i dabatten. Att enskilda tjänstemän skall serva Åmålsborna med utgångspunkt från sina egna värderingar var pengarna skall användas till, det köper inte jag.


Det kanske därför vi har en infrastruktur som går på knäna, med snöröjning, underhåll på gator och vägar mm.

Vi säger upp folk, hela den sociala sfären går mot kollaps, Pd talar istället varmt

för blues , föreningar , upplevelseindustrin , en inställning som som tyder på en viss brist på verklighetsförankring i dessa tider.

 
 
Ingen bild

"Vet hur"

27 april 2010 13:42

Har inte läst PD's artikel idag men bara det att tidiningen väljer att kalla undersökande journalistik (ja, inte för att TN är någon journalist men ni förstår liknelsen) för "obehagligheter" visar ju bara på vilken nivå vårt enda media befinner sig. Man kan undra vad PD har för kopplingar till politiker och tjänstemän i vår kommun när dom blundar för sakfrågan och angriper Tommy N.
Är inte det "tredje statsmaktens" (tidningar och media) skyldighet att föra en undersökande journalistisk verksamhet ???
Vi behöver en kritiskt och rättvist granskande lokaltidning i vår stad. Och dessutom, det borde väl vara lika lätt för PD's journalister att ta fram kopior på kontrakt, fakturakopior etc, etc för att på så sätt kunna avföra eller vidimera TN's påstående...Nej, iställer angrips TN personligen....Vad för slags "undersökande journalistik" liknar det ?
Säger igen som min signatur... "Vet hut!"

 
Ingen bild

Åmåliten

27 april 2010 14:04

Så Sune Tholin tycker att det är helt okej att kommunala tjänstemän bryter mot lagen litegrann, om det bara är för en god sak. Ganska anmärkningsvärd åsikt från en ansvarig utgivare måste jag säga.
Men då har vi fått svaret på varför PD inte har skrivit ett ord om sakerna som Tommy Norum grävt upp . Antingen sköter inte journalisterna sitt jobb som de ska, där ”granska makten” är ett av en journalists främsta uppdrag, eller så får de helt enkelt inte sköta sina jobb för tidningens ägare.
I 1994 års pressutredning slås fast att medierna ska stärka demokratin genom att informera, granska och vara forum för debatt. Jag föreslår att Tholin tar och läser den utredningen en gång till och därefter funderar över om det är en tidning han vill stå som ansvarig utgivare till, eller om det är ett annonsblad med enbart referat och reklamtexter som är hans ambition med PD.

Tholins ledare i dagens PD påminner om när Ernst Klein, dåvarande chefredaktör på Östgöta Correspondenten, i början av Motalahärvan höll ansvariga politiker om ryggen i sina ledare och raljerade över Britt-Marie Citron, journalisten på Motala Tidning som grävde fram skandalerna kring Sölve Conradsson och kompani.
Vartefter härvan växte fick Klein vackert finna sig i att backa långsamt för att inte framstå som en idiot, Sölve och resten av kommunalpamparna dömdes för trolöshet mot huvudman och Britt-Marie Citron fick Stora Journalistpriset för sina avslöjanden.
Det ska bli mycket intressant att se vad som händer i Jingforshärvan och vem det blir som får skratta sist.

Just nu är jag beredd av avsluta min prenumeration på PD och istället skänka den dryga tusenlappen som den kostar mig till Tommy Norum, som visat prov på en orädd journalistik som jag aldrig sett en skymt av i PD.

 
Ingen bild

läsare i dag

27 april 2010 19:55

Sune Tholin lever vi i samma värld.Det märks ju att din framgång inte är frukten av intelligens
med den syn du har på hur våra skatter skall fördelas. Blues och andra föreningsaktiviteter det är det som Sune Tholin tyker våra skatter skall användas till. Helst då utan inblandning av våra politiker,utan skall fördelas av Tommy Jingfors. Hur är det med den sociala kompetensen Sune Tholin , obefintlig tycks det efter att tagit del av dina åsikter i PD.

 
Ingen bild

Förvånad

27 april 2010 20:04

Vet inte om man ska skratta eller gråta över Sunes ledar sida där han tycker att det är ok att Tommy jingfors obyrokratiskt??? delar ut pengar bara det kommer tex,bluesen till godo Och att det är ok för vissa företagare att ha avtal på hyror,mm som andra företagare i kommunen inte är i närheten av.
Även Åmåls kommun har förhoppningsvis regler om hur och vad kommunala medel ska fördelas till. Det finns inget försvar till att enskilda tjänstemän delar ut pengar efter tycke och smak.

Kommer att säga upp pd och köpa en annan tidning som förhoppningsvis vet vad de har för uppgift.

 
Ingen bild

bloggläsare i dag

27 april 2010 20:09

Sune Tholin vilken värld lever han i igentligen som tror att våra skatter skall användas till blues, sponsra båtar och en massa föreningar.Vi har också åldringsvård, skolor och en massa andra sociala åtagande som behöver varenda krona av våra skattemedel för att upprätthålla en någerlunda standard på servicen till kommuninne-
vånarna.Jag vill att mina skatter skall gå till
vård ,skola och omsorg och inte till en massa
onödiga projekt som inte på något sätt tillgodoser vår service utan mer är ett sätt att
snylta på våra gemensamma tillgångar för att tillfredställa sina egna intressen.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

28 april 2010 08:18

Äntligen en tidning som uppmärksammar bloggen! Varsågoda och gräv, journalister, säger jag.
http://www.nwt.se/dalsland/article698649.ece

BernSten vill tydligen köpa Axa-ladan. Jag hoppas att kommunen anlitar en oberoende värderingsman i så fall och dessutom lägger ut den på öppna marknaden så att alla får möjlighet att lägga anbud.

Sten Nilssons kommentar om att din blogg bryter mot PUL kan du helt bortse från. Bloggar anses av Datainspektionen ha journalistiskt ändamål och därmed är det tillåtet att publicera namn och vissa personuppgifter:

"Om personuppgifterna behandlas uteslutande för journalistiska ändamål gäller i huvudsak bara bestämmelserna om säkerhet i personuppgiftslagen. Inom ramen för ett journalistiskt ändamål ligger att informera, utöva kritik och väcka debatt om samhällsfrågor av betydelse för allmänheten. Undantaget är inte avsett bara för etablerade massmedier och personer som är yrkesverksamma inom sådana medier utan även andra kan behandla personuppgifter för journalistiska ändamål."
http://www.datainspektionen.se/fragor-och-svar/personuppgiftslagen/vad-galler-nar-personuppgifter-behandlas-pa-webbplatser1/

 
Ingen bild

bo_gustaf@hotmail.com

28 april 2010 21:38

Hej, kort fråga: Hur ser Jingfors meritförteckning ut, utbildningar, anställningar osv? Har sökt, hittar ingenting.
Mvh Bo Larsson

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

29 april 2010 10:00

Jingfors arbetade som fritidsledare i kommunen på 80-talet vill jag minnas, innan han blev chef över kultur- och fritidsförvaltningen i början av 90-talet. När den förvaltningen slogs ihop med tekniska kontoret blev han chef över även den och numera heter förvaltningen samhällsbyggnadskontoret.
Jag har alltid trott att man måste vara civilingenjör och ha läst väg och vatten i fyra år på Chalmers eller så för att bli teknisk chef, men det går tydligen bra ändå. Men enligt Jingfors själv så "gillar han utmaningar" och det måste måste nog vara en rejäl utmaning att sitta på ett jobb som man inte har någon formell kompetens för. Numera är han ju dessutom även chef över motsvarande förvaltning i Säffle.
https://www.sktf.se/FileOrganizer/PDF/Yrken%20&%20avtal/yrken/chef/Chefen%20i%20Fokus/Chefen%20i%20fokus_1002.pdf (sidan 34)
Jingfors eventuella utbildningar vet jag inget om.

 
Ingen bild

Förvirrad

10 februari 2011 23:54

@ Fd Åmålsbo

Hört talas om någonting i stil med Darwins teorier?
Förmågsn att anpassa sig till omständigheter och förändringar?
Ursäkta men vad har ett papper på utbildning inom civil ingenjör området med att göra med den kompetens en människa behöver för att driva ett arbete? Det är väl helt rätt om killen har suttit på samma förvaltning i över 20 år, skall fortsätta sitta där. Jag menar man växer ju in i jobb, man studerar inte in i jobb, utbildning är något som står på papper, erfarenhet är det som gäller i arbetslivet..

Lite ironiskt är väl också att just Charles Darwin, från början faktiskt var utbildad taxidermör om jag inte minns fel.

tommy norum

11 februari 2011 08:02

Frågan är väl om man växer in i jobbet på fel sätt tex genom att odla en kultur som inte stämmer överens med gängse regler för hur en
förvaltning skall skötas för att tillgodose
medborgarna på ett demokratiskt sätt.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

11 februari 2011 09:13

"Man studerar inte in jobb". Jo, det är just därför vi har utbildningar, för att människor ska lära sig ett yrke. Vi låter inte outbildade människor få jobb som de inte har kompetens för och låter dom öva på saken i 20 år och begå ett antal misstag längs vägen. Vilket jag är ganska tacksam för så att vi får utbildade läkare när vi söker vård och säkra vägar som utbildade ingenjörer ritat för att bara ta ett par exempel.

Det är väl bara att ta en noggrannare titt på hur Samhällsbyggnadsförvaltningen skötts för att se att din teori inte håller. Jag tycker synd om tjänstemännen som tvingats ha en chef som egentligen inte har en susning om vilka lagar och regler som gäller eller hur infrastruktur ska skötas. Sånt har stor påverkan på organisation och arbetsmiljön. I det här fallet har det också drabbat skattebetalare.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards