Alla inlägg den 25 juni 2019

Av tommy norum - 25 juni 2019 17:30







 

 

Är det så att en liten klick har förmågan att styra majoriteten genom att manipulera omgivningen och få dessa att känna en gruppsamhörighet i en viss fråga ? Om man skall tro psykologen Henry Tajfel som har visat i flera experiment att människan känner för en enorm gruppsamhörighet  Vi tycks inte tycka saker för att vi funderar på det utan för att gruppen i vår närhet tycker likadant. Rädslan att sticka ut och tycka annorlunda även om man i grunden har en avikande uppfattning är tydkigen en överlevnadsfenomen sedan urminnestider för människan att anpassa sig till majoriteten. skriver David Eberharti sin GP ledare. 

 

Något som så tydligt visat sig i det politiska skeendet när Sverigedemokraterna försökte ta sig in i gemenskapen med sin politik , Inte minst gäller det migrations och klimatpolitiken när en samling självutnämnd  politiskt korrekt  högljudda fanatiska människor sätter agendan vad som är fint att tycka. Det har vi sett i flyktingdebatten , och samröret med Sverigedemokraterna. Socialdemokraterna som parti har i decennier lyckas behålla gruppsamhörigheten inom rörelsen genom ständiga påhopp på motståndare, med desinformation och rena falsarier för att hålla gruppen så intakt som möjligt väl medvetna om att medborgarna röstar ofta utan att en ifrågasätta den politik som erbjuds utan i stället spelar med. . Tills allt krackelerar och kejsaren visat sig vara naken.

 

Det är väl det som nu sker inom många områden som varit tabubelagda av PK eliten. Liberalerna blev väl nyligen varse i partiledarfrågan att grupptrycket från den politiska ledningen håller inte längre utan gräsrötterna går sin egen väg och bestämmer var skåpet skall stå. Över en miljon Sverigedemokrater har också tagit mod till sig och revolterar och lämnar gruppsamhörigheten för den politik som länge stod för det mångkulturella samhället utan reservation för konsekvenserna men har fått utstå både spott och spe för det beslutet.  Nu slänger de borgerliga partiledarna en efter en oket från de högljudda fanatiska människorna i PK etablissemanget med ett närmande till SD. 

 

Men som David Eberhard avslutar sin GP ledare : Vem vågar  vara nyanserad och efterttänksam när det gäller viktiga frågor som sjukförsäkring , könskvotering eller integration ? Den som försöker vara det blir ju lätt  utpekad av mediemobbarna som känslokall och elak.  Men ett vitalt samhälle är beroende av att vi faktiskt vågar  analysera och inte bara följa känslomobben. Så låt ingen skrämma dig till tystnad.  Det är bara i diktaturer som alla måste tycka likadant.    

 

 https://www.gp.se/ledare/david-eberhard-majoriteten-skräms-till-tystnad-1.20358?fbclid=IwAR3cyMY2AOQaM4jqTmZnun1uGyX_9BcZp4ngyeV06ogHLh3-WDELqYsXJFc

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards