Alla inlägg den 27 februari 2018

Av tommy norum - 27 februari 2018 09:44


 

De nyliberala idéerna som styrt vår invandrarpolitik under flera år har visat sig blivit en dyrbar erfarenhet för medborgarna 



Svante Nycanders debattartikel i Di borde få en och annan att tänka till innan vi ger de nyliberala krafterna för fria tyglar i samhället. 2014 så hyllades Moderarenas Fredrik Reinfeldts paroll öppna era hjärtan där man i princip menade att det var enbart det humanitära med en obegränsad asylrätt som skulle reglera svensk invandring.

 

Man kan ju undra hur naiva kan företrädarna för partierna vara när man påhejade av sina ungdomsförbund 2013 deklarerade. Moderaterna : "Vi tror på en värld utan gränser och fri rörlighet"  Centern: " Den ömsesidiga fria rörligheten inom EU bör utvidgas så att det omfattar hela  världen"  Liberalerna : " Vår vision är att fri rörlighet världen över erkänns som en mänsklig rättighet" Att man sedan sent omsider börjar inse att man var helt fel ute så vill varken Centern eller Liberalerna helt lämna sina nyliberala idéer utan fortsätter att stöna sig kvar i sina orealistiska tankegång om ett liberalt samhälle där det är humaniteten sätts i högsätet och där man helt negligerar konsekvenserna av sina liberala idéer får för medborgarna..

Moderaterna, vis av läxan när deras väljarna reagerade på de nyliberala påhitten genom att lämna partiet för ett annat parti som hade en mer nykter syn på massinvandringens problemställning. Trots en frän ton och ett försök att på alla sätt med desinformation och andra tillmälen för att skada trovärdigheten hos det parti som fler och fler började uppfatta som det enda oppositionspartiet nämligen Sverigedemokraterna som har växt så det knakar på bekostnad av bland annat Moderaterna. Så till slut så blev den nye Moderatledaren Ulf Kristensson tvingad att ändra kursen på moderatskutan 180 grader för att inte helt förvinna och samtidigt deklarera att den nyliberala politiken 2015 under Reinfeldts tid var helt fel.

 

Vad hade han för alternativ kan man fråga sig?  Tänk att slösa så mycket energi i så lång tid genom att baktala någons politik med så dåliga argument och sedan få krypa till korset och erkänna att SD har haft rätt hela tiden. Så nu har Moderaterna tvingats lämna Reinfeldts naiva syn på invandring och i stället tagit till sig Sverigedemokraternas politik som den rätta vilket också många moderate väljare uppskattar.

 

Men som Svante Nycander skriver i sin debattartikel hur absurt det kan bli när nyliberalerna i sin argumentation i volymfrågan hur många Sverige klarar att ta hit använder argument som. " Att tala om integrationsproblem som en volymfråga är som att problemet med ungdomsarbetslösheten är att vi har för många ungdomar”

 

Moderaternas Billström fick ju silkessnöret av Reinfeldt när han som invandrarminister under alliansregeringen förstod att Sverige inte klarade av att ta emot hur många som helst utan att det till slut man måste tala om en begränsning. Det om något speglar väl de nyliberala krafternas naiva syn på verkligheten.

 

Så när man går till valurnorna så tänk på vilka partier som låtit den nyliberala opinionen växa sig fritt med fri invandring och öppna gränser och där volymfrågan har ansetts invandrarfientlig och till och med rasistiskt har nämnts i debatten. Det är de tongångarna som fått växa fritt alldeles för länge i opinionsbildningen som vi nu ser konsekvenserna av ute i samhället. Att rösta med hjärtat och inte med hjärnan för ett bättre samhälle det fungerar bara i fablernas värld.   

 

 

Så när nu partierna tävlar om lösningar på den negativa samhällsutveckling som man har haft ansvaret för de konsekvenser det fått så ställ er frågan innan ni röstar. Vilka är de partierna som lämnat de nyliberala idéerna i invandrarfrågan ? För det är väl endast de partier som har förmågan att städa upp efter vad nyliberalismen har ställt till i det svenska samhället         

 

tn







Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards