Alla inlägg den 25 februari 2018

Av tommy norum - 25 februari 2018 10:07




 

Politikerna ber föräldrarna att utnyttja sina barn för att få stanna i Sverige har Thomas Gür som rubrik i sin

söndagskolumn i SvD.



Frågan är väl om inte Alliansens påhitt under Reinfeldts tid som statsminister målat in Sverige i ett hörn som man har svårigheter att komma ur när man med hjälp av Miljöpartiet gav utländska medborgare som inte har rätt att vistas i landet tillgång till fri sjukvård och fri skolgång. Allianspartierna med hjälp av Miljöpartiet ville att välfärdsstatens rättigheter även skulle omfatta utlänningar utan vistelserätt i landet. Med den principen så har man så gott som cementerat svårigheterna att få de grupper som inte har rätt att vistas i landet att frivilligt lämna landet när de nu  ges möjligheter att behålla och förstärka banden till Sverige.

 

Samma situation blir det när kommuner beviljar försörjningsstöd (socialbidrag) till personer med barn som gömmer sig undan avvisningsbeslut. Hur våra politiker tänker kan man undra när ena stunden regeringens representanter ger poliserna fullmakt att avhysa de som inte får vistas i landet samtidigt som man göt allt gör att försvåra för myndigheterna att utföra sitt uppdrag. Det blev ju ett ramaskri när polisen gick in på tunnelbanan och krävde legitimation från de åkande för att komma åt de som vistades olagligt här. Så kan man ju inte göra säger då våra politiker som gett uppdraget till polisen att avhysa de som inte får stanna.

 

Hur svårt är det för våra myndigheter som fått uppdraget att gå in och se vilka som vistas olagligt där man får försörjningsstöd av kommunerna eller genom skolan lokalisera de barn som går där utan att föräldrarna har en laglig relation till att vistas i landet. Här är det verkligen dubbla budskap som gäller när man ger direktiv till polisen ni skall sköta ett uppdrag men ni får inte gå in i skolorna, ni får inte jaga personer på offentliga platser, ni får inte granska hos de sociala myndigheterna vilka av de som har en avhysningsdom över sig får försörjningsstöd.

 

Det enda partiet som hela tiden hävdat det är fel att med ena handen förbjuda vistelse i landet men med andra handen erbjuda förmåner som gör att de rotar sig fast i landet är Sverigedemokraterna tills helt plötsligt det partiet som införde för hela proceduren nämligen Moderaterna vänder blad i sin syn hur man skall se på de som stannar kvar i landet olagligt.

Tänk att det skall ta så lång tid som 7 år att fatta att risken med att föräldrar använder sina barn för att kunna stanna i landet där både lögner om ålder, familjeband och hälsotillstånd ingår i arsenalen för att övertyga rätten i att få stanna i landet.

 

Låt det hela bli en viktig valfråga där medborgarna avgör om vi skall fortsätta tillåta våra politiker att på alla sätt försvåra för våra myndigheter fullfölja sitt uppdrag de fått av riksdag och regering, om vi skall föra en politik där man titt som tätt ändrar förutsättningarna för de som inte har asylskäl till att få stanna i landet med olika former av amnestier, om vi skall försörja de som vägrar lämna landet med socialbidrag och fri sjukvård och låta barnen gå i svensk skola, om vi skall ha fortsatt tiggeri där EU-medborgare tillåts vistas i landet hur länge som helst utan kontroll. om vi i fortsättningen skall ge personer utan gilltigt asylskäl få uppehållstillstånd .

 

De partier som fortfarande vill föra en politik där ordning och reda lyser med sin frånvaro både i hur asylrätten skall tolkas och vilka som skall nyttja vår sociala välfärd är regeringspartierna med Vänsterpartiet och Alliansens Centern, Liberalerna och KD medan Moderaterna har svängt om där man till slut börjar förstå vad deras politik har ställt till med under Reinfeldts befäl.

 

Sent skall syndarna vakna eller som Thomas Gür skriver i sin söndagskolumn i SvD. En dåre kan slänga en sten i en brunn. Fyrtio vise män kan inte få upp den.        


tn


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards