Direktlänk till inlägg 30 december 2016

Lennart Arvidsson vill i PD: s Synpunkt ha det till att reaktionen mot textändringen i julsången är invandrarfientlig.

Av tommy norum - 30 december 2016 07:00



Bildresultat för julsången
Reaktionen mot att klantiga och konflikträdda lärare och ledning på Södra skolan i Åmål gömmer sig bakom ett riksdagsbeslut när man ändra texten i en Julsång får insändarskribenten till att det är invandrarfientligt.  




Insändaren i PD :s Synpunkt av Lennart Arvidsson speglar väl hur en del vill ha det till att alla som på något sätt opponerar sig mot ordningar i samhället som tjänstemän eller politiker bestämmer och som har beröring med invandringen är invandrarfientliga.

 

Vi har åtskilliga exempel på hur samhället har förändras negativt med den stora invandringsvågen och där informationen om detta fortfarande klassas som invandrarfientlig hos många. 

 

För inte så länge sedan så blev partier som såg faran i den stora invandringen invandrarfientliga, rädda för förändringar, osolidariska. de som inte trodde på det mångkulturella samhällets fördelar som basunerades från talarstolarna. Men helt plötsligt över en natt blev det som var invandrarfientligt i stället döpt till ordning och reda när verkligheten kom i kapp våra styrande politiker som sent blev varse vad som höll på att hända.

 

Nu vill Lennart Arvidsson göra reaktionerna mot att man ändrar texterna till våra gamla julsånger till att det är invandrarfientligt och där till och med hatet finns med i rubriken. Och vem har påstått att det är invandrare som ligger bakom som det antyds i insändaren ? Konflikträdda tjänstemän och politiker som ser spöken på ljusan dag är nog det som åsyftas men som sådana som Lennart Arvidsson vill få det till att man skyller på att det är invandrare som ligger bakom. Och att i man i efterhand försöker gömma sig bakom ett riksdagsbeslut från 2014 som inte på något sätt ens antyder det som man försöker hävda utan har helt andra bakgrundsmotiv än att ändra texter i Julsånger är väl ett sätt att försöka komma ifrån ansvaret i sakfrågan.

 

Hur är det med verklighetsuppfattningen hos Lennart Arvidsson när han inte ens förstår att Sociala medier används numera av medborgarna i demokratins anda genom att försöka påverka våra politikiska företrädare, ett betydligt effektivare sätt att skapa förändringar i samhället i en värld där politikerna helst vill gömma sig och där kommunikationen först blir tillgänglig några veckor före ett val.

 

Våra politiker och tjänstemän får nog finna sig i att numera bli påverkade av när medborgarna i de sociala medierna skriver av sig sin frustation och slipper bli refuserade av tidningsredaktionerna när inte budskapet ligger i linje med den ansvarige utgivarens personliga uppfattning. Det är det som är demokrati i ordets rätta mening när enskilda  tar sig rättigheten att förmedla politiska budskap till medborgarna utan att tvingas att bli censurerade eller som allt för ofta våra politiker bryr sig inte.

 

Vi har ju åtskilliga exempel på hur våra ledande politiker i Åmål titt som tätt undviker att ge besked på medborgarnas frågor och skrivelser utan lägger den i byrålådan. Har själv blivit utsatt för den ordningen ett flertal gånger under åren. Det är tydligen den ordningen som Lennart Arvidsson förespråkar. den lättvindiga vägen för våra politiker som själva vill bestämma vad som skall komma upp på agendan i politiska frågor och där man gärna vill glömma att ge svar på de obekväma frågorna har det visats sig. 

 

tn 

 

 
 
Ingen bild

ang Södra skolan i Åmål

31 december 2016 01:53

Ja nu stormar det rejält Lennart inte bara på sociala medier utan "här och nu i verkliga livet" som Kurtan sa. Skolledningens misslyckade försök att inte stöta sig med nyanländas religion. Har fått helt motsatt effekt klotter i form av hakkors på skolan, brandtillbud med skräp som tänds på intill skolans byggnad. Åmål börjar bli s.a Trollhättan light befarar jag.
Bra pastor Landälv att du markerade.

 
Ingen bild

Åke Olsson

31 december 2016 10:57

Politiker vill inte ta ställning i denna fråga.Kanske dags på årets sista dag.Vad tycker Barn och Utbildningsnämndens ordförande.Jag saknar din stämma!

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

31 december 2016 11:30

En lärare på Södra skolan försöker försvara skolans fula och skamliga tilltag med en insändare i PD där denne påstår sig följa lagen.

Läraren redogör också för att de kommer att undervisa om skillnader i olika religiösa traditioner.

Det jag undrar över är om de då också kommer att undervisa barnen om muslimernas hemska människofientliga inställning i det att de som konverterar från Islam skall dödas?

Samt att muslimer inte får delta i demokratiska val.

Att muslimer inte får leva som vi gör här i Sverige.

Att kvinnor är bara värda hälften av vad en man är värd. Att mannen kan slå sin fru och våldta icke muslimska kvinnor.

Plus alla andra hemskheter som de hyser. Till exempel sharia lagen som vill de utöva i Allahs och den där onda pedofilprofeten Mohammeds namn.

Nåväl, läraren fortsätter med att: "Det vi inte gör är att delta i, eller anordna sammankomster med religiösa inslag." Men varför samlas man då i en kristen kyrka och sjunger kristna psalmer? ???? Läraren ljuger ju, enligt mitt sätt att se det hela! Som att vara i en kristen kyrka inte är ett religiöst inslag? ??? Om nu en kristen kyrka inte är ett religiöst "inslag" så är väl ingenting ett religiöst inslag.

Det är ju uppenbart att Södra skolan vill ha ett falskt sken av Gudsfruktan men man vill inte veta av dess kraft. Och för att klara detta balanserar man så nära man kan den kristna traditionen men med lögner och förfalskningar åt alla håll som tillhugg och försvar.

Södra skolans lärare och rektor borde omedelbart avskedas! De är inga bra förebilder för Åmåls uppväxande barn. Direkt olämpliga.

Och om de nu vill följa lagen och undvika att "delta i religiösa sammankomster" varför då inte hyra in sig i en sporthall eller underjordisk lagerlokal stor nog att hysa alla barnen? Varför just en kristen kyrka, då det nu tydligen är så olagligt för skolan att vara kristen, eller att förmedla kristna värderingar? De värderingar som legat som grund i vårt lands uppbyggnad och fortbestånd?

Personligen är jag starkt emot kyrkornas intetsägande och förslavande ceremoniella väsen som egentligen bara är en kroppens späkning. Det jag är för är de värderingar som Jesus ville förmedla, men som tydligen är förhatliga, speciellt bland de som hatar det goda.

.

 
Ingen bild

Åmålsbo

4 januari 2017 01:01

Kungsbergskyrkan har planer på att återigen starta upp skola (förskola) i de kristna lokalerna. Vet inte om bygglov finns för verksamheten. Kom bara på en tanke så här på nattkröken. Hur kommer detta att fungera för de muslimska barnen (föräldrarna) att låta sina barn undervisas i kyrkan? Eftersom lokalerna ligger centralt antar jag att en hög procent av barnen kommer att ha en annan religion och trosuppfattning.Kan vara som bäddat för dubbelmoral här.

 
Ingen bild

flashcrash

4 januari 2017 20:51

Svar till Åmålsbo.Tycker det är lite konstigt det här med att blanda ihop kristna ..el svenska ickekristna ungar ..med muslimska ungar.. ..om de svenska ungarna inte trivs el känner sej otrygga med att gå ihop med muslimska ungar ..så är det väl inte svårare än att man separerar deras skolgång.. ..muslimer i en skola svenska ungar i en annan ..låt ungarna själva bestämma ..för ja antar att demokratin gäller även för vår barn..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards