Direktlänk till inlägg 7 december 2016

Skolfrågan: Stora brister i materialet

Av tommy norum - 7 december 2016 07:00




Michael Karlsson ( s) håller på att lura skjortan av Åmåls medborgare i skolfrågan  


 

 

 

Sättet att hantera frågan är mycket märklig skriver Thomas Olson i PD:s Synpunkt.

 

Skolfrågan: Stora brister i materialet


Apropå fullmäktigebeslutet om den framtida skolan i Åmål:

Samtliga liberaler påtalade stora brister i det presenterade materialet. Själv föreslog jag att utredningen inte skulle fortsätta mot en stor skola utan titta på vilka behov som verkligen finns på Södra skolan. Möjligheterna att renovera Rösparksskolan hade Liberalerna, tillsammans med övriga Allianspartier, krävt utredning av redan i Kommunstyrelsen.

När sista informationen gavs veckan före fullmäktige blev jag minst sagt förvånad. Inte ens möjligheten att renovera Rösparksskolan var utredd. Det verkliga behovet av upprustning av Södra skolan var inte analyserat, utan bara en översiktlig kalkyl av totalrenovering var gjord.

Om man bortser från att jag även i fortsättningen vill att vi har två skolor i centralorten kan jag inte förstå hur man kan låta bli att titta på så elementära saker bland alla de utredningar som trots allt är gjorda. Sättet att hantera frågan är mycket märkligt, men jag överlåter till dig som läsare att utveckla konspirationsteorierna själv.

 

Thomas Olson (L)


Lite märkligt  att Michael Karlsson går ut på facebook och påstår tvärt emot det Thomas Olson hävdar i insändaren och det Åmåls kommun nu tagit beslut på


Här är Michael Karlssons egna skrivna ord på en Facebook sida. Men var tog beslutet om utredningen av befintlig byggnad vägen i kommunfullmäktige ?  Med Thomas Olsons inlägg så borde nog medborgarna ifrågasätta vad i helskotta håller det rödgröna blocket på med uppe på stadshuset. 


  1. vi vill även ha ett underlag på vad det skulle kosta att renovera nuvarande byggnad samt att bygga till så att skolan rymmer upp till 800 elever. Jag vill bara med mitt inlägg beskriva att inget beslut om byggnation ska tas i november, fortsatt utredning pågår om nybyggnation men också renovering av befintlig byggnad. Hoppas att jag gjort mig någorlunda förstådd. Mvh Michael Karlsson

Frågan är väl om det är någon som förstår vad det inlägget syftar till när vi ser resultatet av fullmäktigebeslutet där man totalt sågar allt annat än en storskola och när vi tar del av Thomas Olsons beskrivning hur ärendet behandlas av de rödgröna majoriteten . .


Att det skall vara så svårt att prata klartext till medborgarna. Hela proceduren om hur beslutet hur utrymningen av Rösparksskolan gick till och vad som är sant och osant i vilken grad Rösparksskolan är mögelskadad är dolt i dunkel.

 

Konstigt att den dåvarande ledningen på Rösparksskolan har en helt annan version av skadorna än vad tydligen Socialdemokraterna har och i sin konflikträdsla inför en handfull föräldrar tog beslutet att utrymma skolan. Det är inte första gången Michael Karlsson talar med kluven tunga i sin politiska ställning som ledare för det block som har majoritet i Åmål. 

 

Han lovade för inte så länge sedan att den skattehöjning som blev till utan att informera väljarna inför valet inte skulle vara permanent utan skatten skulle sänkas efter nästa mandatperiod.  Hur det gick med det löften vet vi. Det blev i stället köp av en restaurang för 8 miljoner och en hyreskostnad till Åkab över en halv miljon om året för att få tillfredställelsen att äga en restaurangbyggnad där kommunen kommer att bli tvingade att subventionera hyran i all evighet. 

 

Tänk att man har så kort minne av vad köpet av stadshotellet som har kostat kommunen miljoner under årtionden innan man till slut avslutade den affären med en brakförlust, skattepengar som  kunde ha använts på ett bättre sätt för kommunens medborgare. Vi kan inte ha politiker som så lättvindigt ser på sitt förtroendeuppdrag att förvalta våra skattepengar i en kommun som har en av landets högsta kommunalskatter, något som inte verkar bekymra Socialdemokraterna i Åmål det allra minsta utan man fortsätter sätta sprätt på skatterna utan en susning var det bärhän i slutändan..


tn

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

7 december 2016 09:21

Mycket bra skrivet Tommy!

De rödgröna i kommunen utgör ett permanent hot mot medborgarna. Deras handlande strider mot allt sunt förnuft. Men, å andra sidan, har man inget förnuft så har man ju inget.

Jag har läst igenom det material som fanns till hands innan de tog beslutet och jag har konstaterat att det fanns inte mycket att utgå ifrån för att kunna ta ett beslut överhuvudtaget. Så liberalernas insändare i PD stämmer precis. Sannare kunde inte liberalerna ha skrivit.

Inte ens fanns där någon utredning om Åmåls kommun ekonomiskt skulle klara av att bygga en skola för 400 000 000:- kronor. Att då sitta och besluta är ju direkt samhällsfarligt. De kan ju störta hela kommunen i ekonomiskt moras.

Sen verkar de sakna ytterligare en förutsättning. Och det är moral. Hur kan man gå till beslut, och sen försvara beslutet, när inte alla för- och nackdelar är presenterade? Främst för de som ska fatta beslutet men också för allmänheten. Ingen vet ju någonting, inte ens styrgruppen kan ju veta vad de håller på med. Eller har man medvetet mörkat fakta?

När information hölls i Karlbergsskolans aula så berättade man att man låtit eleverna och personalen fått komma till tals. Och det lät ju bra. Men hur tog man hänsyn till deras åsikter? Jo, man kastade alltihop i papperskorgen. För, som hon informatörskan sa, "det var så spretigt".

Spretigt? Gick elevernas och personalens åsikter stick i stäv med styrgruppens drömversioner och fantasier? Men snälla nån, kutymen är att i liknande fall redovisa hur man tagit hänsyn till inkomna åsikter och hur man implementerat dem i sitt fortsatta arbete. Men inte så i Åmål! Där kör man sitt egen version av lag och rätt, där lagen på sin höjd är rekommenderande. Det vill säga: lagen har en underordnad roll. Ska egentligen bara hålla tyst, för här bestämmer vi!

Detta kaosliknande onda tillstånd bland dessa förvuxna dagisbarn och lektanter är väl mysigt för de som sitter i sandlådan och kastar sand på varandra och på rättsbegreppen. Men i en kommun som redan balanserar på spången är det förödande.

Man kan bli skräckslagen för mindre ....

.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards