Alla inlägg den 19 juli 2015

Av tommy norum - 19 juli 2015 07:00



Regnbågsflaggan



Regnbågsflaggan, ibland kallad Prideflaggan, är en populär Symbol i HBTO-rörelsen . Den står för för stolthet och mångfald hos homusexuella , bisexuella och transpersoner . Regnbågsflaggan står även för respekt för medmänniskor och tolerans. Flaggan skapades i USA på 1970-talet av Gilbert Baker  och har sedan spridit sig världen runt. Första gången den visades offentligt var på San Francisko Pride 1978 . 1994, vid 25-årsminnet av Stonewallsupproret  skapades en flera kilometer lång regnbågsflagga som bars, delad i kortare sektioner, i prideparaden i New york . Flaggan har sedan använts i olika Prideparader  över hela världen, bland annat på den årliga Prideparaden i Stockholm.



 



Frågan som många ställer sig i Åmåls kommun varför det inte räcker med att visa sin solidaritet till homosexuella, bisexuella och tranpersoner och respekt för medmänniskor och tolerans på Åmåls kommuns officiella flaggningsplatser utanför biblioteket och på Södra Hamnplan och fortsätta som förut låta kommunens flagga svaja på vårt kommunhus som det alltid har gjort. Om det nu finns ett ifrågasättande från många och som störs sig på att kommunen skall gå i bräschen för de homosexuella , bisexuella och transpersoner genom att flagga på kommunens officiella flaggstånd på kommunhuset så förstår jag inte varför man går över till den gamla ordningen med kommunflaggan . Jag har väldig svårt att inse att någon överhuvudtaget opponerar sig mot att gå över till den ordning som gällde förut. Det är många som tycker att kommunhusets flaggstång skall prydas av kommunflaggan de dagar det inte är flaggdag. Trots flera inlägg på insändarsidor så verkar våra politiker lägga dövörat till . Frågan är väl om det inte blivit en prestigefråga för våra politiker att här är det vi som bestämmer medborgarna synpunkter det bryr vi oss inte om i frågan. Jag håller med Christer Sävblom som i sin insändare i PD påstår att Åmåls kommuns ledande politikertrojka totalt har brustit i sitt omdöme i frågan. Vi får väl se hur länge till Prideflaggan får hänga på vårt kommunhus innan politikerna tar sitt förnuft tillfånga och inser sin fadäs.

  

  
Nog räcker väl det att visa sin solidaritet till homosexuella, bisexuella och tranpersoner och respekt för medmänniskor och tolerans  på Åmåls kommuns officiella  flaggningsplatser utanför biblioteket och på Södra Hamnplan ?  


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards