Alla inlägg den 3 juli 2015

Av tommy norum - 3 juli 2015 07:00

Här är den senaste informationen till de som anmält intresse  för fiberabslutningen.



Till Er som anmält intresse  för fiberanslutning via stadsnätet


Vi bygger framtidens  fibernät i Åmål! www.stadsnatamal.se SÅAB vill passa på och tillönska alla en skön sommar! SÅAB Stadsnät i Åmål AB stadsnatamal.se
Den första etappen med grävning av kanalisation för fibernätet börjar nu närma sig slutet och beräknas vara klart under september. Anledningen till att det tagit lite längre tid, än det var planerat från början, är att under ”vintern” beslutade bolagets styrelse att utöka den första etappen med kanalisation för villafiber.


Under våren har även förhandlingar med olika tjänsteleverantörer skett. Vi har gjort det i samverkan fem stadsnät för att få många och bra tjänster i stadsnätet. Vi är nu klara med ett flertal tjänsteleverantörer och förhandlingar fortsätter för att få ytterligare tjänsteleverantörer i nätet. De tjänsteleverantörer som är klara hittar Ni på www.valjtjanst.se (under IP-TV, så är inte Canal Digital klar för Åmål ännu). Målet är att SÅAB startar upp vissa tjänster under 2015.
Villor SÅAB kommer att kontakta och erbjuda Er anslutning till stadsnätet utifrån lämnade intresseanmälningar. De områden med störst antal intresseanmälningar kommer att prioriteras.
Samfälligheter/bostadsrättsföreningar/hyresfastigheter SÅAB kommer att kontakta Er efter semesterperioden och gå igenom de olika anslutningsalternativ som finns för att kunna lämna offert.


Företagstjänster SÅAB kommer att kontakta Er efter semesterperioden och gå igenom de olika anslutningsalternativ som finns för att kunna lämna offert. På industriområdet är stamnätet färdigt och en avlämning vid tomtgräns finns till alla fastigheter.
Hemsidan kommer att uppdateras och vi kommer under hösten att lägga in en tjänst där Ni kan se hur intresset för fiberanslutning är i olika områden.
Vi kommer efter semesterperioden att återkomma med en uppdaterad information om tjänsteutbudet



Av tommy norum - 3 juli 2015 07:00

  

Detta inlägget var infört i bloggen 2010 . Nu 5 år efteråt kan vi konstatera att man kanske får ihop sina tjugo förhandsbokningar för en lägenhet så att projektet kan påbörjas. med ett hus.  Fråga är väl om inte våra naiva politiker som svalde presentationen med hull och hår och skänkte bort hela Måkerbergsområdet till för noll och ingenting har uppträtt lite naivt med våra gemensamma tillgångar.. Varit lite trögt att få intresserade att nappa med ett pris på över 2 miljoner för en lägenhet och en hyra på ca 6-7000 kr / månad i lilla Åmål. Vi får väl se om man lyckas komma i närheten av de versioner man presenterad för våra politiker . Onekligen ett lyckad koncept för att få tillgång till attraktiv mark i centrum till noll och ingenting. Vi skattebetalare får val hoppas att versionerna blir sanna så att även kommunen får den spark mot en expansion som man hoppas på genom att erbjuda attraktiva bostäder i kommunen. Men med en av Sveriges högsta kommunalskatt så kanske det blir svårt att locka hit nya medborgare att flytta till Åmål.



Det var det här konceptet som våra politiker svalde med hull och hår



Har tagit del av Måkebergsförslagen ett steg i framtiden som är arbetsnamnet på

de fantasieggande förslagen som presenteras med hjälp av data på ett imponerade

sätt. Om det finns någon realism i dessa förslag utan att kommuninnevånarna skall bidra med skattemedel återstår att se. Det kulturhus som är inritat i förslagen tyder väl på en otydlig distans till verkligheten i dessa spartider. Drömma kan man ju det kostar inget. 


             

  

        

Det man som före detta fastighetsförvaltare förundras över är att de som ritar hus inte tar åt sig de problem som platta tak ställer till med i detta klimat som förekommer i Sverige. De synpunkter som allmänheten på gula smålappar skrivits ner och fäst på dörren till visningsrummet var till större del negativa till förslagen.

Går någon av förslagen igenom utan att kommuninnevånarna behöver vara med och finansiera med sina skatter så är väl det bara att gratulera oss som bor i Åmål.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards