Direktlänk till inlägg 19 juli 2015

Är inte våra politiker lite för överambitiösa i att visa solidaritet till mångfald hos homosexuella ?

Av tommy norum - 19 juli 2015 07:00



Regnbågsflaggan



Regnbågsflaggan, ibland kallad Prideflaggan, är en populär Symbol i HBTO-rörelsen . Den står för för stolthet och mångfald hos homusexuella , bisexuella och transpersoner . Regnbågsflaggan står även för respekt för medmänniskor och tolerans. Flaggan skapades i USA på 1970-talet av Gilbert Baker  och har sedan spridit sig världen runt. Första gången den visades offentligt var på San Francisko Pride 1978 . 1994, vid 25-årsminnet av Stonewallsupproret  skapades en flera kilometer lång regnbågsflagga som bars, delad i kortare sektioner, i prideparaden i New york . Flaggan har sedan använts i olika Prideparader  över hela världen, bland annat på den årliga Prideparaden i Stockholm.



 



Frågan som många ställer sig i Åmåls kommun varför det inte räcker med att visa sin solidaritet till homosexuella, bisexuella och tranpersoner och respekt för medmänniskor och tolerans på Åmåls kommuns officiella flaggningsplatser utanför biblioteket och på Södra Hamnplan och fortsätta som förut låta kommunens flagga svaja på vårt kommunhus som det alltid har gjort. Om det nu finns ett ifrågasättande från många och som störs sig på att kommunen skall gå i bräschen för de homosexuella , bisexuella och transpersoner genom att flagga på kommunens officiella flaggstånd på kommunhuset så förstår jag inte varför man går över till den gamla ordningen med kommunflaggan . Jag har väldig svårt att inse att någon överhuvudtaget opponerar sig mot att gå över till den ordning som gällde förut. Det är många som tycker att kommunhusets flaggstång skall prydas av kommunflaggan de dagar det inte är flaggdag. Trots flera inlägg på insändarsidor så verkar våra politiker lägga dövörat till . Frågan är väl om det inte blivit en prestigefråga för våra politiker att här är det vi som bestämmer medborgarna synpunkter det bryr vi oss inte om i frågan. Jag håller med Christer Sävblom som i sin insändare i PD påstår att Åmåls kommuns ledande politikertrojka totalt har brustit i sitt omdöme i frågan. Vi får väl se hur länge till Prideflaggan får hänga på vårt kommunhus innan politikerna tar sitt förnuft tillfånga och inser sin fadäs.

  

  
Nog räcker väl det att visa sin solidaritet till homosexuella, bisexuella och tranpersoner och respekt för medmänniskor och tolerans  på Åmåls kommuns officiella  flaggningsplatser utanför biblioteket och på Södra Hamnplan ?  


 
 
Ingen bild

Åke Olsson

19 juli 2015 09:22

Med anledning av insändare i PD har på Åmål kommuns facebooksida uppstått en tycka tilldebatt om rätt eller fel att hissa regnbågsflaggan på Kommunhusets flaggstång.Om syftet med frågan var att ge beslutsfattarna någon vägledning om rätt eller fel,vet ej jag.Om så är fallet borde kanske flera frågor väckas i detta forum för allmänhetens tyckande.Gärna före beslut!Politiker får gärna ta tillfället,att delge sina tankar där istället för egna facebooken.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

19 juli 2015 20:16

Man skulle ju kunna tro att kommunhuset är bögarnas och flatornas högborg eftersom de har hissat sin flagga på det huset.

Är det någon som vet var kommunpolitikerna finns? Eller är alla som jobbar på kommun bögar och flator?

 
Ingen bild

flashcrash

19 juli 2015 22:30

Ja fattar inte vem som är idegivare till att hänga ut denna fasansfulla flagga på statshuset.. ..har ännu inte träffat någon som tycker det är lämpligt.. ...va skall alla små barn tro ..om de får höra att det är normalt att gubbar sätter på varann i häcken..

 
Ingen bild

Tobbe (BögTobbe) Eriksson

20 juli 2015 22:33

Flashcrash vad exakt är så fasansfullt med prideflaggan?
Av din kommentar att döma så behövs flaggan verkligen och du kan absolut inte räknas som något föredöme för barn iaf. Flaggan representerar precis allt det du inte gör eller förstår!
Patetiskt att du inte öppet vågar stå för dina åsikter med namn!

Dag Blomqvist visst är det väll hemskt att kommunen visar sitt stöd för allas lika rätt i samhället.

 
svenskaresebloggen.wordpress.com

svenskaresebloggen.wordpress.com

21 juli 2015 02:35

Flaggan är fin. Den borde hänga vid KH året runt. Det blir lugnare stämning på stan då.

http://www.svenskaresebloggen.wordpress.com

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

21 juli 2015 09:27

"allas lika rätt" skriver Bög Tobbe.

Jaha, och när ska pedofilerna få sin rätt att finnas till? De blir ju sexuellt tända på barn. Och de är sannerligen en undantryckt grupp i samhället. De borde ju i konsensus med din analogi få ha lika rättigheter i samhället som bögarna som tänds sexuellt på likakönade.

Och varför inte ta nekrofilerna, ska dom också ha "lika rätt" i samhället som bögarna? Eller ska vi fortsätta begränsa pedofilernas och nekrofilernas rättigheter? Det räcker liksom inte med att bara gapa om "allas lika rätt", för då ska ju ALLA ha lika rätt och inte bara vissa enstaka.

Nu vet vi att det finns män och kvinnor, har du funderat på det nån gång? Varför tror du att naturen skapade män och kvinnor? Varför skapade inte naturen bara män? Eller bara kvinnor?

Tar man däremot en titt i deras byxor så förstår man ju varför olikheterna skapades. Men som bög har du kanske aldrig tittat ner i en kvinnas byxor?

Sen tror jag inte att det sexuella är skapat enbart för att människan ska kunna få tillfredställelse. Det sexuella blev nog snarare mera till för att människosläktet skulle kunna fortplanta sig. Och för att det skulle kunna bli av blev den sexuella akten en lust och en tillfredställelse. Därför menar jag att det är fel att rikta in sig enbart och primärt på det sekundära, alltså enbart på lustan och tillfredställelsen.

För om tillfredställelsen som sådan blir det primära kan sådana här företeelse som pedofili, homosexualitet och nekrofili m. fl. visst bli legitima möjligheter, vägar, att uppnå enbart tillfredställelsen. Och i ett samhälle som inriktat sig på att uppnå enbart sin sexuella tillfredställelse räcker det inte att ge bara vissa sexuella vägar till sexuell tillfredställelse fullständiga rättigheter.

Personligen anser jag att den heterosexuella akten är den vi borde förespråka. Att ivra för avvikelser leder fel, enligt mitt sätt att se på saken.

Därför tycker jag att bögflaggan borde tas ner från kommunhuset. Hade det funnits en heterosexuell flagga så borde den istället
suveränt,
självständigt,
oberoende,
oavhängigt; enväldigt
överlägset,
mästerligt,
virtuost,
fantastiskt,
enastående,
ypperligt,
oöverträffat; utomordentligt,
utmärkt,
förträffligt,
helschysst,
superbt och härligt
få vaja stolt på kommunhuset, istället för det där hemska trasan som nu ensamt fladdrar så irriterande för många.

.

 
Ingen bild

Till flashtrash

24 juli 2015 17:14

Bra, håller med dig även Dags kommentarer är som vanligt i världsklass ha, ha. Åmåls kommun utmärker sig allt för ofta negativt och vill inte ta debatten. Tycker att vi utmärker Åmål till en av de sämsta kommunerna i Sverige. Då har jag bra referensram eftersom jag bott och arbetat på flera orter. Skärp er innan det är för sent politiker Ni skämmer ut oss!!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards