Alla inlägg under december 2014

Av tommy norum - 4 december 2014 12:36




Problemet för att det blev som det blev med ett nyval var väl att Alliansen vägrade dansa efter Socialdemokraterna pipa liksom Socialdemokraterna vägrade dansa efter Sverigedemokraternas pipa. 


Vad har medborgarna fått för representanter i Riksdagen som vägrar ta till sig de uppenbara opinion som finns mot en ökad invandring ?

Har man totalt tappat fotfästet i verklighet efter det att man valts in i Riksdagen ? Alla de etablerade partierna som representerar 87% av väljarna har i riksdagen många gånger uttalat att dagens ökade invandring är det som gäller och vägrar att ta in andra åsikter i frågan. När man ser på opinionsundersökningar i frågan så visar det sig att endast 18% av Svenska folket har samma åsikter som de 87% som anser att vi skall fortsätta att ha samma generösa invandring..


I en demokrati så är det så att all makt skall utgå från folket och det betyder i praktiken att man också skall lyssna på vad folket har för åsikter i olika frågor och ta hänsyn till detta i sitt riksdagsuppdrag , inte låsa in sig i riksdagshuset i tron att här är det vi som avgör hur det skall tyckas och det får medborgarna finna sig i .

Den taktiken håller inte hur länge som helst att både i riksdag och ute bland folk hela tiden försöka ge sken av att man är främlingsfientlighet, rasist så fort man för på tal att vi borde minska invandringen. Här ser vi uppenbara spår i samhället på vad den ohämmade invandringen ställt till med utan att de etablerade partierna verkar bry sig. Socialt utslagna med ökad brottslighet, hög arbetslöshet bland de nytillkomna där många inte ens kommer in på arbetsmarknaden, dåliga skolresultat i områden med stora invandrargrupper, vi har stora bostadsproblem i många kommuner på grund av nyanlända. Stora kulturkrockar som ställer till problem i många resurssvaga småkommuner som inte klarar av den ekonomiska bördan , inte har kompetent personal att tillgå och där det blir på bekostnad av sämre service till medborgarna. Sjukvården går på knäna i många kommuner på grund av ett ökad tillströmning på våra vårdcentraler med nyanlända som söker vård.

Fortfarande efter minst 25 år så famlar man i mörkret för hur man skall få en metod för att intrigera våra nyanlända där Sverige ligger i botten att lyckas i Europa .

En ökad segration med spänningar i samhället som blossar upp då och då där våra invandrarungdomar gör sin stämma hörd med rop på hjälp med bränder, förstörelse i våra invandrartäta bostadsområden runt om i landet. En ökad kriminalitet där våra fängelser borde få en och annan politiker att reagera när vi ser vilken bakgrund flertalet kommer ifrån. Vi har gängbildningar i våra storstäder där man gör upp med att döda varandra och som skapar otrygghet bland medborgarna,

Listan kan göras lång vad som hänt i vårt land på grunt att vi tagit på oss en uppgift som vi inte på långa vägar visat att vi klarar av. Men 87% av Riksdagens ledarmöter tycker att på den vägen skall vi fortsätta trots resultatet vad som kommit ut av detta. Kanske ändå säger en del om hur våra valda ombud i riksdagen ser på sitt uppdrag när en klick runt ledningarna i de etablerade partierna styr i vilken riktning politiken skall drivas och där medborgarnas åsikter lämnas utanför. Kanske man nu har ett gyllene tillfälle att också väljarna tar till orda och ger våra partier en knäpp på näsan så att vi slipper denna lekstuga i fortsättningen och där varje partis röster skall tas på allvar och ingå i en seriös behandling i riksdagen med utgångspunkt från det röstantal man fått.

Tydligt är väl att ta ansvar i sitt politiska uppdrag det är något som lyser med sin frånvaro bland alla etablerade partierna när man utesluter det tredje största partiet att få vara med i den politiska processen.

Och det där med den utsträckta handen som Socialdemokraterna nu i två månader försökt sig på har bara ett syfte att försöka spräcka alliansen och frigöra fp och C från Moderaterna , ett politisk rävspel där man gärna tar till ansvar för landet som argument men som nog mer innebär ett ansvar till det Socialdemokraterna partiets överlevnad som regeringsparti nu och i framtiden.

Men som vanligt så ser man i den rödgröna pressen att man vill gärna skjuta över ansvaret till alliansen för att de vägrar att dansa efter Socialdemokraternas pipa. Ett utryck som även den rödgröna röran tar till när man vägrar att ta till sig lösningar som inte passar dess syfte.


Av tommy norum - 3 december 2014 17:23


Budgetkaoset har orsakat en regeringskris i Sverige. I dag meddelade statsminister Stefan Löfven att regeringen kommer utlysa extra val den 29 december.


Löfven utlyser extra val

 

Statsminister Stefan Löfven utlyser extra val efter att regeringens budget fallit.


Svenska folket har att se fram emot en ny valrörelse med tanke på att få fram ett parlamentiskt läge i Riksdagen som gör att vi får ett regeringsalternativ som klara av sin uppgift.

Den här gången kan man väl säga blir det bättre förutsättningar för väljarna att i någon mån få klarhet i vad man röstar på i det rödgröna lägret .

Före det senaste valet vägrade ju Socialdemokraterna och de övriga partierna i den rödgröna konstalationen att tala om vilken politik som skulle komma ut av samarbetet. Alliansen gick på val med ett gemensamt valmanifest medan väljarna fick köpa grisen i säcken utan veta vilket innehåll som fanns . Den taktiken har man nu tänkt lämna när man nu tar den gemensamma rödgröna budgeten som valplattform i valrörelsen. Vad det innebär för utgången det får väl väljarna ta ställning till vid valurnorna om någon månad. Frågan är väl om det parlamentiska läget kommer att förändras.


Kanske blir det så att frustationen för en stor del av Svenska folket över situationen med de problem över den ökade invandringen för med sig som så viktig och ser Sverigedemokraterna som det enda alternativet för att få till en förändring.

Mer i linje vad en stor del av Svenska folket tycker och inte företrädarna för de politiska partierna  ser som sitt uppdrag att på alla sätt försöka få bort invandrarfrågan från agendan i politiken. Så frågan är väl om inte den uppkomna situationen kommer att få en stor del av Svenska folket att rösta på Sverigedemokraterna för att straffa partierna för att de är total tondöva över att en betydligt större del av det Svenska folket vill ha en annorlunda invandringspolitik än de 13% som Sverigedemokraterna representerar i Riksdagen.

tn

Av tommy norum - 2 december 2014 23:09





Alliansen: Vi är inte beredda att förhandla

SVT.se" data-length="3600" data-id="2517277-1062358" data-livestart="-14" data-popout-href="http://www.svt.se/wd?widgetId=23991§ionId=739&articleId=2517277&type=embed&contextSectionId=118&autostart=false" data-json-href="/wd?widgetId=23991§ionId=739&articleId=2517277&format=json&type=embed&contextSectionId=118" data-disabled="embed" data-available-on-mobile="true">
 
 

1 / 5

Presskonferens: Budgetmöte

I kväll tog statsminister Stefan Löfven emot Alliansens ledare vid ett krismöte på Rosenbad i ett försök att rädda sin budget – och sin regering. Men Alliansen står fast vid att man kommer att rösta på sin egen budget.



Löfven: Besked efter budgetdebatten

 Regeringen kommer att avvakta kammardebatten i morgon innan man tar ett beslut om vilken väg man ska ta, meddelar statsministern.

Av tommy norum - 2 december 2014 17:32


Då hände det som många trodde inte skulle hända att det mest påhoppade partiet som ingen vill ha samtal med, det tredje största partiet i riksdagen , det enda partiet som ökade i det senaste riksdagsvalet.

De bestämmer nu ordningen i Riksdagen vad som skall komma ut för resultat av budgetomröstningen. Kanske en liten fingervisning om att man också måste låta det tredje största partiet få något att säga till om. Annars finns det nog risk för att partiet fortsätter att växa till förtret för de etablerade som också i framtiden blir tvingade att sätta sig i knät på SD för att få igenom sin politik.

Måste ändå vara lite genant för de etablerade partierna att med 87% majoritet i riksdagen för den invandrarpolitik som nu förs bara har ca 50 % av medborgarna bakom sig i opinionsundersökningar i frågan.

Borde ju få en och annan politiker att tänka till om man inte helt skall försvinna från den politiska arenan i framtiden

Att det då är ett parti som Miljöpartiet med sina 7 % har ett så dominerande inflytande i regeringen i frågan gör ju inte saken bättre. Så förr eller senare kommer man till en situation där Svenska folket kommer att avgöra saken i framtida valresultat där väl Moderaterna kommer att fortsatt tappa väljare till SD för framförallt deras hållning i invandrarfrågan.

Vi får väl hoppas att Alliansens företrädare nu inte tar emot den utsträckta handen utan fortsätter att driva den politik man gick på val på.

Annars finns det nog risk för att många borgliga väljare i besvikelsen komma lämna det partiet som tar första steget för ett samarbete med Socialdemokraterna. Enda chansen för Socialdemokraterna att kunna regera är att splittra Alliansen, en medveten politik som man kommer att fortsätta med men som det nu verkar har små möjligheter att uppnå. Så det blir en spännande tid med tips att vi närmar oss en nu ett nytt val i första hälften av nästa år. 


Stefan Löfven försöker i den presskonferens  överföra ansvaret för den uppkommna situationen till alliansen genom att fråga om de är beredda att regera med SD eller genom samtal vara med att påverka den lagda Socialdemokratiska budgeten


Ren utpressning att antingen samarbetar ni med oss eller SD. Vii får väl se vid morgondagens röstning om Socialdemokarterna lyckas övertyga Alliansen. 

tn



SD:s besked om budgeten

Sverigedemokraterna lämnade alldeles nyss beskedet att de tänker rösta på Alliansens budgetförslag i morgon. Följ vår direktrapportering med livesändning från riksdagen och ställ frågor till våra reportrar!



Vår bedömning och förhoppning, givet att regeringens budget faller, är att vi får en reformerad budget och kanske en regeringsombildning”, skriver Mattias Karlsson.


Vi kan också se att det finns starka strömningar såväl bland de moderata väljarna som inom det moderata partiet för en mer ansvarsfull invandringspolitik.


Den här utvecklingen kan inte fortgå längre därför att den hotar i grunden både välfärd, sysselsättning, tillväxt och trygghet i det svenska samhället.


Vår bedömning och förhoppning, givet att regeringens budget faller, är att vi får en reformerad budget och kanske en regeringsombildning.




klicka på adressen för att ta del av inlägget

http://www.svt.se/opinion/darfor-faller-vi-regeringen         



En sammanfattning av statsminister Stefan Löfvens presskonferens såhär långt:
 

Stefan Löfven ställde på presskonferensen frågan till de fyra allianspartierna om de är beredda att regera med stöd av Sverigedemokraterna eller om de vill samarbeta med regeringen kring budgeten. 

 
Han sträcker nu ut handen ännu en gång och bjuder i de fyra borgerliga partiledarna till samtal redan ikväll. Han utgår ifrån att de kommer när regeringen kallar. Stefan Löfven säger att regeringen är villig att kompromissa i en förhandling. Och han tolkar ett nej till att förhandla som att de vill regera tillsammans med Sverigedemokraterna. 
 
Stefan Löfven avvaktar tills vidare med att utnyttja möjligheten att i riksdagen begära återförvisning av budgetförslagen till finansutskottet, något som i så fall äger rum i morgon när budgetförslagen ska debatteras i riksdagen med början kl. 09.00.
 
Frågan är väl om man inte skulle ställa frågan till Stefan Löfven om det vore alliansen som la fram sin budgeten i ett eventuellt regeringsregeringsskifte . Förra gången gick man emot praxis och drog ut det som minst passade och lät det gåmtill omröstning som man vann med hjälp av SD .  Var fanns ansvaret då ?  

Av tommy norum - 2 december 2014 14:00

Foto Ludvg Åberg


   Wiktorinska huset eller AK huset från början på 1900 talet . Affärslokalen till höger var Klara Karlssons kondtori .

 


Konditoriet startade 1909 med de tre systrarna Elin, Klara och julia Karlsson , här bakom disken

    

Parkeringsproblem fanns inte på den tiden i början på 1900 talet 

 

Säffle Ångkvarn och Sågverksaktiebolag 

  

Personalen 1903 . De flesta arbetade vid sågen men på vänster på bilden finns vitklädda bagare med .



Klicka på Säffle förr för mer bilder


Av tommy norum - 2 december 2014 07:00

Socialdemokraterna och Mpderaterna går fram efter valet enligt SCB:s mätning . 



SCB: S och M har ökat efter valet

5 timmar sedan

 

Stödet för Socialdemokraterna och Moderaterna har ökat efter valet. Kristdemokraterna skulle dock hamna under fyraprocentsspärren om det vore val i dag. Det visar SCB:s stora partisympatiundersökning som publiceras i dag.


http://www.svt.se/nyheter/sverige/scb-s-och-m-har-okat-efter-valet


Om mätningen

SCB:s stora opinionsmätning, PSU görs två gånger om året, på uppdrag av riksdagen.

Under perioden 29 oktober-25 november har 8.978 personer i Sverige tillfrågats i Partisympatiundersökningen, PSU, om sina partisympatier och hur de skulle rösta om det vore riksdagsval någon av de närmaste dagarna. Frågan som ställdes var: Vilket parti skulle du rösta på om det vore riksdagsval någon av de närmaste dagarna?

Stödet för partierna  (förändringen inom parantes):

S: 32,2 procent (+1,2) Statistiskt säkerställd förändring.

MP: 7,2 procent (+0,3)

V: 5,7 procent (oförändrat)

C: 6,0 procent (-0,1)

FP: 5,3 procent (-0,1)

M: 24,2 procent (+0,9) Statistiskt säkerställd förändring.

KD: 3,7 procent (-0,9) Statistiskt säkerställd förändring.

SD: 12,4 procent (-0,5)

Källa: SCB

Av tommy norum - 2 december 2014 07:00





Ny krisledningsteknik i stadshuset läser vi i Åmålsmagasinet. Frågan är väl om man inte köpt grisen i säcken när man även inom de civila verksamheterna går över till systemet.

Fråga är väl om man tänkt till ordentligt när man tar till sig ett system som redan uppfattas som gammalt redan innan det började lanseras . Med en intensiv marknadsföring bland småkommunerna så får man en och annan att nappa på erbjudandet . Frågan är väl om våra tjänstemän som har hand om upphandlingen har tänkt till ordentligt när man tar in ett system som ligger så långt ifrån dagens nivå i uppdatering i jämförelse med våra privata mobilnät och telefoner. Flera stora kommuner har satt ner foten när det gäller användandet i de civila verksamheterna i kommunerna när man menar att system Rakel inte på långa vägar kan erbjuda de fördelar som vanliga mobiltelefoner kan erbjuda för att erhålla en acceptabel servicenivån för användarna.

Frågan är väl om införandet har skett över huvudet av de som skall använda systemet i Hemsjukvården med  en ordentlig utvärdering av fördelar kontra nackdelar, Rakel eller det vanliga mobilnätet.

Ett dyr teknik som man nu vill få våra kommuner att ta till sig för att fördela utvecklingskostnaderna i så många händer som möjligt . Att blanda in hemsjukvården i systemet är nog att skjuta över målet där sekretessen skulle vara orsaken till användandet. Frågan är väl varför inte våra tjänstemän och politiker kommer fram till samma slutsats som flera betydligt större kommuner kommit fram till där man inte nappat på erbjudandet på grund av en gammal teknik med användningsmöjligheter som ligger långt ifrån de etablerade mobiltjänster som erbjuds på marknaden.

Varför inte ta en runda med de kommuner som tackat nej bland till annat Karlstad och ta in synpunkter varför man inte tar in systemet i de civila kommunala verksamheterna.

 Att det skulle vara för sekretessnivån i Åmål för att ta in systemet i hemsjukvården låter inte särskilt trovärdigt när man beaktar vad man går miste om de fördelar och utbyggd service som finns i det vanliga mobilnätet .

Vi får väl se hur länge det tar för hemsjukvården att förstå att System Rakel inte på långa vägar kan uppnå de fördelar man får fram för via ett vanliga mobiltelefonnät och då står sen där beslutfattarna med lång näsa med ett system som ingen vill använda men som kommer att kosta en massa pengar i onödan. . . . .

 

 

RAKEL (akronym för RAdioKommunikation för Effektiv Ledning) är ett mobilsystem för säkerhetsorganisationerna och   Räddningstjänsten   i Sverige, främst polis, militär räddningstjänst ambulansverksamhet  , SOS-alarmering (RAPS) och kommunal/statlig krisberedskap .

Myndigheter för samhällsskydd och beredskap  (MSB) ansvarar för driften av RAKEL. som togs i drift mellan 2006 och 2010

 

 

 

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards