Alla inlägg under december 2014

Av tommy norum - 16 december 2014 07:00


Efter överläggningar på Harpsund kallade regeringen till presskonferns.

Stefan Löfven attackerade Alliansledarna för att ha betett sig ansvarslöst när man inte ville förhandla om regeringens budget efter att det stod klart att den skulle falla. 

Det fanns en glädje över att SD bestämt sig för att rösta mot den, säger han.


Det kanske var samma glädje som Socialdemokraterna visade när man ryckte ur delar ur Alliansens budget förra året och med hjälp av Sverigedemokraterna mot det praxis man så gärna vill prata om skall gälla gjorde förändringar . Men praxis det gäller tydligen bara de politiska motståndarna. 



Regeringens presskonferens på Harpsund i dag var ett tydligt tecken på att valrörelsen är i full gång.

Här presenterade den Rödgröna regeringen den budget som man är påtvingad att regera under, där man fick en timslång valpropaganda gå ut och undervisa Svenska folket det man gått miste om när man fick nobben av riksdagen för sin egen budget. Men inte ett ord vad de 20 miljarder extra skattehöjningarna får för påverkan för medborgarna det var något som man lät bli att informera om ..

Här kan man skönja inriktningen på hur man tänker sig den politiska lösningen för att föra Sverige framåt . .

De rödgröna ser mer till enskilda satsningar som en del i att bygga vidare på Sveriges välfärd där punkt insatser ses som en väg mot ett mer jämtställt samhälle med mindre skatt till pensionärer, ökade resurser till skola där en stor del går till höjda lärarlöner, mer barnmorskor, höjda tak för arbetslöshetsförsäkringen , sjukförsäkringen, där alla satsningar i deras budget slutar med en skattehöjningar för Svenska folket på 20 miljarder.

Det som i retoriken blir en gåva blir i slutändan ändå en kostnad för medborgarna när man skall förverkliga alla vallöften . Det är väl där den största skillnaden ligger i ideologin att Alliansen med sin politik försöker hålla nere skattetrycket för att den vägen låta medborgarna få utrymme för egna initiativ utan att bli beroende av Statens med bidrag . .Medan Socialdemokraternas politik verkar vara att låsa in medborgarna i bidragsberoende och med hot om förändringar vid maktskifte skrämma dessa att rösta på partiet. .


Knappast något som för Sverige framåt att en står del av politiken går ut på att värva röster för att behålla makten med ökade bidrag i olika former. Med världens högsta skatter för de Svenska medborgarna så vill de rödgröna fortsätta den linjen i hopp att det på sikt skall skapa fler jobb, bättre välfärd, och ett jämlikare samhälle i ett samhälle som redan ligger i topp på den skalan . Frågan är väl om man kan få med väljarna på den linjen i det val som är på gång i början på nästa år.

Frågan till Stefan Löfven om den utsträckta handens betydelse om nu Alliansen får majoritet vid valet betyder fick vi inga svar på.

Här verkar det som om Socialdemokraterna fortfarande är kvar i efterkrigstidens tidevarv när de dikterade hur den Svenska politiken skulle utformas för medborgarna utan att behöva ta hänsyn till vad andra partier hade för åsikter i hur Sverige skulle skötas.  Kanske borde man ta sig in i nutid och förstå att det är andra förutsättningar som gäller nu.    

tn

Av tommy norum - 15 december 2014 07:00

 TT

Invandringen allt viktigare för väljarna i det kommande extravalet

 

Kanske inte så konstigt när vi vet att ca 40 % av invandrarna fortfarande går arbetslösa efter 10 år i Sverige, att barnen till invandrare i högre grad lever under fattigdom, att brottsligheten är högre bland invandrare på grund av sin sociala ställningen, att många invandrarbarn har svårt att ta till sig undervisningen, att vi skapat segregerade samhällen med sociala underklasser som då och då ger utlopp för sin frustration i upplopp för att märkas, att vi har betydande bostadsproblem på grund av invandringen i många kommuner, att många av oss fortfarande går och väntar på fördelarna med det mångkulturella samhället som våra politiker tutat i oss de sista trettio åren men som få fått uppleva.

Att Invandringen kommer att bli allt viktigare för väljarna i det kommande extravalet ser vi av Aftonbladets beställda undersökning av Inizzo där nu flyktingfrågan klättrat upp till 4:e plats..


1.Sysselsättning och jobb

2 Skola och utbildning

3 Ekonomi

4 flyktingar och invandring


På tiden att våra politiker får ta ansvar i ett val för den uppkomna situationen som pågått i åratal där en helt misslyckad migration sätter sina negativa spår i Sverige när man fortfarande verkar famla i mörkret i vilken politik man skall ta till för att klara av situationen.

Det enda de etablerade partierna verkar vara överens om i galenskapen är att öka på invandringen som nu nästa år kommer att uppnå till över 100 000 tusen.


Moderaternas lösning är fortfarande efter 8 år i Regeringen att få våra invandrare i arbete om man vinner valet nu, men hur det skall gå till det har man efter 8 år i regeringsställning fortfarande inget bra svar på . Nu kan man äntligen både skriva och prata om det hela också bland politiker som förut fått munkavle när man har haft åsikter om partiledningarnas bestämda åsikter hur invandrarpolitiken skall utformas. 87% av riksdagen stönar sig kvar i en invandrarpolitik som bara stöds av 18% av Svenska folket. All makt skall utgå från folket i demokratiska val som det så fint heter då förutsätts det också att våra invalda ledamöterna är lyhörda hur tongångarna går där ute bland folket och ta till sig detta i sin förda politik.


Nu har Svenska folket en unik möjlighet att göra sina röster hörda där då invandrarpolitiken kommer att vare en av de viktigaste valfrågorna men där de etablerade partierna ännu en gång kommer försöka att mörka tillstånden i Sverige . Det ekonomiska där man fortfarande bara redogör för statens kostnader men vill gärna glömma Kommunernas och landstingen på samma sätt som man under många år vägrade ge Svenska folket information om hur många miljarder som invandringen kostar men där Sverigedemokraterna tog fram kostnader via Riksdagsens   utredningstjänst, kostnader som inga av de etablerade partierna varit intresserade att ta fram tidigare och delge  väljarna.

All makt skall utgå ifrån folket där frågan blir hur skall vi kunna utnyttja våra politiska makt vid val om våra politiker vägrar ge oss alla fakta på bordet som ger oss möjlighet att ta ställning med utgångspunkt från verkligheten. Frågan är väl om inte det är dags nu att politikerna får ta ansvar för den dåliga migrations politiken som har delat Sverige i vi och dem och att nu rösta på en politik som har en anpassning till vad vi klarar av för att de nykomna skall ha en chans att få känna sig som fullvärdiga medborgare där man med ett arbete är med och bygger upp Sverige till ett land som vi alla är stolta över. .

tn




Av tommy norum - 15 december 2014 07:00

SVD KULTUR



BERGLINS SÖNDAG


       

Av tommy norum - 14 december 2014 09:50



Persson avfärdar samarbete med C och FP

2 timmar sedan

SVT.se" data-length="47" data-id="2544968-7710756" data-popout-href="http://www.svt.se/wd?widgetId=23991&sectionId=532&articleId=2544968&type=embed&contextSectionId=118&autostart=false" data-json-href="/wd?widgetId=23991&sectionId=532&articleId=2544968&format=json&type=embed&contextSectionId=118" data-embed-href="http://www.svt.se/wd?widgetId=23991&sectionId=532&articleId=2544968&type=embed&contextSectionId=118&autostart=false" data-disabled="" data-available-on-mobile="true"> Agenda/TT

 

 Persson avfärdar samarbete med C och FP Foto: Agenda/TT

Stefan Löfvens utsträckta hand till C och FP avfärdas av förre S-ledaren Göran Persson. ”Märkligt” sammanfattar Persson försöken till samarbete i SVT:s Agenda.


läs inslaget gemom att klicka på adressen 


http://www.svt.se/nyheter/sverige/persson-lofvens-inviter-markliga

Av tommy norum - 13 december 2014 09:56


Bara att konstatera att Alliansen klarar sig på egen hand, om den här mätningen står sig från Inizzo som Aftonbladet beställt, utan Socialdemokraterna  Inte konstigt att Socialdemokraterna på alla sätt försöker upplösa Alliansen för att bli ensam herre på täppan och där frysa ut Moderaterna från samarbetet. En Allians som varit förödande för Socialdemokraterna när de kommit på undantag i Svensk politik . Vi får väl se om den utsträckta handen hos Socialdemokraterna fortfarande gäller om nu Alliansen blir större och samarbetet får ske på Alliansens villkor eller återgår man till hur man med Sverigedemokraterna slog sönder delar av Alliansbudgeten förra mandatperioden långt ifrån den praxis som gällde men som man nu på alla sätt försöker få till igen utan att skämmas för sina politiska misstag förra mandatperioden.

tn


  •  

I en ny opinionsmätning i Aftonbladet, gjord av Inizio, är Alliansen åter störst, för första gången på länge.

Totalt får de borgerliga partierna 43,4 procent mot 41,1 procent för de tre rödgröna partierna.

I en ny opinionsmätning i Aftonbladet, gjord av Inizio, är Alliansen åter störst, för första gången på länge. Totalt får de borgerliga partierna 43,4 procent mot 41,1 procent för de tre rödgröna partierna.


Socialdemokraterna går dock framåt och får nu 31 procent, vilket är en ökning med 1,2 procentenheter jämfört med förra mätningen som redovisades i början december.


Miljöpartiet backar och landar på 5,8 procent, en tillbakagång med 1,7 procentenheter.

Vänsterpartiet har det största raset . De har nu 4,2 procent, en tillbakagång med 2 procentenheter.

Tre av de borgerliga partierna ökar.

Moderaterna får 26,9 procent (+2,4),

Centerpartiet 7,4 (+1,1)

Kristdemokraterna 4,3 (+0,6).

Folkpartiet backar med 1,3 procentenheter och landar på 4,8 procent.

Sverigedemokraterna går enligt mätningen fram från 12 till 14 procent.

Mätningen utfördes 4–10 december och omfattar 1 574 intervjuer.

Av tommy norum - 13 december 2014 07:00


Expressen.se" src="http://x.cdn-expressen.se/images/12/94/1294630a13a6442493c4c6f41f1869eb/original.png" alt="TV Expressen.se" width="598" height="77" />




Flygdrama i EXPRESSEN när flygplanet flög bara några meter från folket på marken .



Klicka för att se filmen


http://www.expressen.se/tv/nyheter/utrikes/stridsflygplanet-ar-bara-meter-fran-folks-huvud/

Av tommy norum - 13 december 2014 07:00

Kanske polisen skulle ta och lämna bilen i garaget  någon morgon och förflytta sig ca 100 m till fots  för att få ordning på cykeltrafiken i Åmål.




Det är tydliga att få ändring på cykelkulturen i Åmål det är inte något som varken polis, skola eller framförallt föräldrarna bryr sig det allra minsta om när man ser barnen cykla på gator trottoarer utan varken ljus eller reflexer för att göra sig synliga .

Det här har nu pågått i åratal utan att någon bryr sig. Kan det vara så besvärligt för poliserna och lämna bilen en halvtimme förflytta sig 100 m och ställa sig utanför Biblioteket och ta tag i det hela. Kanske skulle ta tag det man kan lösa på en enkelt sätt i stället att lägga ner energi på sådant som man ändå inte klarar av , inbrott, cykelstölder mm . Här kan man ju ihop med nykterhetskontroller, bältesanvändning  vid bilkörning få upp statistiken i uppklarade brott.

Något som verkligen polisen behöver för att få allmänhetens förtroende. Men det kanske är lite genant att behöva stoppa cyklister utan ljus och stoppa cyklister på trottoarer och övergångsställen i centrum. Det var kanske inte det man drömde om när man gick i polisskolan . Men tyvärr så verkar det mer och mer som om det är sådana arbetsuppgifter de enda man klarar av när vi läser brottstatistik över uppklarade brott.


  

  Här dyker det upp  3 st cyklister i bredd på trottoaren 100m från polisstationen , utan ljus och reflexer,  


 

Ingen pardon här inte 3 i bredd hela Kungsgatan på trottoarer,  över övergångsstället utanför Stadshuset och vidare till Karlbergsskolan kan man tänka.


 

Det verkar som cyklisterna har missuppfattat det där med ljus i tron att det är till för att lysa upp vägen när det i stället är för att synas i trafiken. 

 

    

     

  

Jag vet inte hur man skall få polisen att ta sitt ansvar ? Är det först när någon blir överkörd av en bilist eller när en gående blir påkörd av en cyklist som först våra myndigheter vaknar till. 


foto : H. Stake  på 1950 talet 


När får vi se sådanahär syner i Åmål igen där Polisen tar sin uppgift på allvar när det gäller information till våra skolelever ?    

För 2 år sedan togs det här upp i bloggen utan resultat. Vi får väl se om polismyndigheten är mer lyhörd nu inför problmet . 

Av tommy norum - 12 december 2014 07:00



                                         






Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards