Alla inlägg under december 2014

Av tommy norum - 8 december 2014 12:52




Bara att konstatera att regeringen är inte intresserade av hela utredningsresultatet i ägarprövningsutredningen utan nöjer sig med den som är politiskt gångbart med utgångspunkt från vad de drev i förra valrörelsen.

Inte bara bråket om ansvaret för Sverige där den utsträckta handen som ingen vill ta tag som också  blivit en symbol för den sittande regeringen. Nu ökar man på klyftan ändå mer genom att ändra direktiven för ägarprövningsutredningen för att på politiskt gehör för bortagandet av vinster i välfärden. Först låtsas Socialdemokraterna inte om att man gick ifrån praxis förra mandatperioden genom att bryta ut den förra alliansbudgeten med hjälp av Sverigedemokraterna. Sedan blir man upprörd för att Sd gör samma sak när man röstar för Alliansbudgeten. Nu försöker man bluffa till en utredning som Alliansen tillsatte , genom att ta bort detektiven som på något sätt tar bort udden av regeringens förslag att ta bort vinster i välfärden.

Så det där med den utsträckta handen verkar bara vara ett spel för galleriet.

Att man sedan med retorik försöker skrämma bort Sverigedemokraterna från den politiska arenan med allehanda påhopp i förhoppning att väljarna tar sitt förnuft tillfånga. Det finns ett mönster i den Socialdemokratiska politiken som på många sätt liknar det Ryssland och Putin nu försöker sig på, splittra och försvaga EU genom en intensiv propaganda spel med uppbyggnad av nya medieföretag runt om i EU, stötta nationalistiska politiska partier med pengar. Allt med syfte att splittra EU och därigenom få en starkare makt.

 Det är nog så vi skall se Socialdemokraternas utspel i Sverige.


De vet att genom en splittrat Allians och att hålla Sverigedemokraterna utanför den politiska arenan så kan Socialdemokraterna behålla makten i framtiden. Tyvärr för Socialdemokraterna lyckas inte den taktiken utan Alliansen håller ihop trots intensiv propaganda från vänsterpressen där väl Aftonbladet har bestämt tonläget om det ansvar som är så viktigt för Sverige i sin ensidiga rapportering i syfte enbart för att behålla Socialdemokraterna vid makten.

tn

 
  

Regeringen mörkar vinstrapport


ENIGA. Överenskommelsen om vinster i välfärden presenterades av Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt, partiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson, statsminister Stefan Löfven (S) och utbildniningsminister Gustav Fridolin (MP).

Foto: JONAS EKSTRÖMER


Avgörande delar av den stora ägarprövningsutredningen, som inom kort ska presenteras, har mörkats av regeringen. Det kan Di nu avslöja.
Det handlar om två kontroversiella rapporter som underkänner planerna på att få bort vinstintresset och kasta ut riskkapitalbolagen från välfärdssektorn.


Läs inslaget genom att klicka på adressen



http://www.di.se/di/artiklar/2014/12/8/regeringen-morkar-vinstrapport/?share=D7E1DFCE7F21BE6A65244B4D65AB0CEC

Av tommy norum - 8 december 2014 07:00



SVD  KULTUR



 BERGLINS SÖNDAG



       

Av tommy norum - 7 december 2014 23:45

Partiledningen i Moderaterna får nog börja tänla om när nu Reinfeldt lämnar partiet . Man får nog se till att släppa in Sverigedemokraterna i värmen innan man själva åker ut med dunder och brak

tn 


 TT


Sören Holmberg om nyvalet: SD ser ut att bli ännu starkare

Invandringsfrågan kommer få större betydelse i nyvalet i mars än vid valet i september. Det tror professorn i statsvetenskap Sören Holmberg. – Om man tittar på opinionsundersökningarna ser det ut som att Sverigedemokraterna kommer göra ett starkare val.


http://www.svt.se/agenda/soren-holmberg-om-nyvalet-sd-ser-ut-att-bli-annu-starkare



Var fjärde moderatväljare har blivit positiv till SD

 TT

Foto: TT

Synen på Sverigedemokraterna har förändrats efter att partiet valde att rösta för Alliansens budget och på så sätt fälla regeringen. Rödgröna väljare nedvärderar nu partiet, medan fler borgerliga väljare, bland annat var fjärde moderat, har blivit mer positiva till SD. – Opinionen är polariserad just nu, kommenterar SVT:s Mats Knutson.


http://www.svt.se/nyheter/sverige/var-fjarde-moderatvaljare-har-blivit-positiv-till-sd

Av tommy norum - 7 december 2014 10:31


 

Frågan är om inte Fredrik Reinfeldt som Moderat ledare helt har tappat omdömet när han helt plötsligt har ytan på Sverige som någon sorts måttstock hur många flyktingar vi skall ta emot.


Med den utgångspunkten i invandrar och flyktingpolitiken så förstår jag att Moderaterna tappar väljare till Sverigedemokraterna. Att inte vilja ta till sig Integrationsproblemen som inte har fungerat, bostadsproblemen , arbetsmarknadsproblem, att vi från början byggt upp ett segregerat samhälle trots retoriken från politikerna fördelar med det mångkulturella så har det blivit precis tvärt om. Vi sattsar miljarden på invandringen där det i förlängningen blir utanförskap, bostadsbrist, där våra nyanlända går åratal utan arbete där man i frustration bland ungdomarna många tar saken i egna händer och kommer in på brottets bana som enda utväg att bli sedda och få ingå i det Svenska Samhället med samma ekonomiska förutsättningar som de som har ett arbete att gå till.


 Då framträder vår förre stadsminister Reinfeldt i ett uttalande att visst kan vi ta emot fler invandrar och bygger sin teori på landets stora yta.


Frågan är väl var finns det sunda förnuftet. Har han totalt tappat verklighetsuppfattningen den korta tid han varit borta från politiken. Kanske är det därför det varit så tyst om problemen runt invandrarpolitiken bland våra etablerade partier när man har den utgångspunkten för den generösa invandrar och flyktingpolitik som vi har i Sverige. Frågan är väl om inte Moderaterna bör sätta munkavle på Reinfeldt innan han helt tömmer partiet på väljare som går över till Sverigedemokraterna. Vart tog den politiska kompetensen vägen kan man fråga sig efter han lämnade stadsministerposten ?

TN.





Reinfeldt: Plats för fler flyktingar

 TT

Foto: TT

De nordiska länderna har plats att ta emot betydligt fler flyktingar än i dag. Det säger Moderaternas avgående partiledare Fredrik Reinfeldt i en intervju med danska Politiken.

– Vad betyder ordet ”nog”? Är Sverige fullt? Är Norden fullt? Är vi för många människor? Vi är 25 miljoner människor som bor i Norden. Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt.

Under höstens politiska turbulens har Reinfeldt lyst med sin frånvaro. Men till Politiken säger den förre statsministern att han utesluter tanken på ett eventuellt samarbete med Sverigedemokraterna.

– Det finns ingen svensk borgerlighet som innefattar Sverigedemokraterna.

  • TT

Av tommy norum - 6 december 2014 17:23




Socialdemokraterna har blivit desperata när de nu ser att regeringsmakten ännu en gång håller på att gå dem ur händerna.

Nu gäller tydligen på alla sätt att få Sverigedemokraterna se ut som skurkar med alla tillmälen man kan komma på för att få partiet att verka farligt att rösta på. Frågan är vä om inte Socialdemokraterna har gått in i en fas där man lämnar sunt förnuft bakom sig och slår vild runt sig i tron att det det ger röster i valet.

De flesta bedömare skakar nog på huvudet åt eländet. Att i ena stunden med Sverigedemokraterna gå emot praxis och skilja ut budgeten och med Sverigedemokraterna rösta bort delar som inte passar. Det man nu kallar struntprat och det är inget man skall ta upp nu efter så lång tid. Så var finns det sunda förnuftet i det resonemanget frågar sig nog en och annan runtom i Sverige.


 Nu helt plötsligt har också politikerna runt om i Sverige vaknat till och erkänner att integrera våra nyanlända är under all kritik när vi ser hur det ser ut i samhället.

Någon som man inte vågat viska om med risk att kallas rasist, främlingsfientlig. Faktiskt det Sverigedemokraterna länge försökt få politikerna att ta till sig utan resultat. Så det där som framförallt Vänstern och Miljöpartiet där fri invandring och alla är välkomna det har nog större del av väljarkåren insett inte riktigt ligger i fas med det vi klarar av både ekonomiskt och praktiskt när vi ser åt viket håll samhällsutvecklingen gått de senaste åren,.

Så frågan är väl hur länge våra politiker orkar stå emot den växande opinionen där 18 % anser att vi har en bra invandring medan det i riksdagen är 87% som tycker detsamma. Frågan är väl om inte det här valet borde se till att vår riksdag i någon mån speglar medborgarnas uppfattning i invandring och flyktingfrågan. Det går nog inte längre att stoppa huvudet i sanden i tron att det på något sätt skulle sätta stopp för sa Sverigedemokraternas framgångar när det för mer och mer Svenskar verkar vara det enda partiet som har förmågan att tolka och förstår hur många medborgare uppfattar den ökade invandringen och flyktingmottagningen  med alla de problem det för med sig ute i samhället. Välkommen till verkligheten får man väl säga om man nu inser problemen runt vår generösa flykting och invandrarpolitik .

TN


 S-topparnas fascist-stämpel på SD är en ny strategi i svensk politik. Man vill slå mot Alliansens möjlighet att regera med passivt stöd av SD efter extravalet i mars - och skrämma bort partiets väljare.

Skälen till S ändrade taktik kan vara flera: S vill visa att SD, genom att säga nej till den rödgröna budgeten, inte bryr sig så mycket om välfärd som partiet säger. S vill även slå mot Alliansens möjlighet att som eventuellt största block efter extravalet i mars regera med passivt stöd av SD.


Peter Esaiasson, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet

Det symboliserar  hur våra politiker vser på Svensk invandrar ocg flyktingpolitik



SD: De borde be om ursäkt

3 timmar sedan

SVT.se" data-length="63" data-popout-href="http://www.svt.se/wd?widgetId=23991§ionId=532&articleId=2526654&type=embed&contextSectionId=118&autostart=false" data-json-href="/wd?widgetId=23991§ionId=532&articleId=2526654&format=json&type=embed&contextSectionId=118" data-embed-href="http://www.svt.se/wd?widgetId=23991§ionId=532&articleId=2526654&type=embed&contextSectionId=118&autostart=false" data-disabled="" data-available-on-mobile="true"> TT

1 min 3 sek
 

 SD vill ha en ursäkt från S Foto: TT

I en debattartikel i Dagens Nyheter beskriver statsminister Stefan Löfven Sverigedemokraterna som ett ”nyfascistiskt enfrågeparti”. Även finansminister Magdalena Andersson har kallat SD för ”nyfascistiskt”. – Det är anmärkningsvärt och de borde be om ursäkt, säger Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder till SVT.


Se hela inlägget genom att klicka på adressen


http://www.svt.se/nyheter/sverige/sd-kraver-ursakt


Olyckligt att S skruvar upp tonläget i den politiska debatten”

Moderaternas Anna Kinberg Batra. ”Det är olyckligt att finansministern och statsministern skruvar upp tonläget ytterligare i den politiska debatten”, säger Oscar Karlflo, pressekreterare hos Moderaterna.

Foto: Jonas Eriksson Moderaternas Anna Kinberg Batra. ”Det är olyckligt att finansministern och statsministern skruvar upp tonläget ytterligare i den politiska debatten”, säger Oscar Karlflo, pressekreterare hos Moderaterna.

 
 
 
 
Av tommy norum - 5 december 2014 16:00




Börje Karlssons bilder


Bilder ur Börjes album från 1960-talet och framåt. Börje var bl a ansälld som befälhavare hos Billerud på deras Thor 1964 till 1967 och hos Bogserkompaniet 1967 till 1971.

 

   

Thor drar 2 pråmar genom Säffle kanal 1964

 

Start och Thor i Säffle sluss 1967

 

Start i Arvika 1990.
Start var fortfarande 1965-66 förhyrd av Billerud för virkesdragning på Glafsfjorden.

Rolf går ur Säffle sluss 1967
notera även att slussvakten i bakgrunden bär mössa, vit skjorta med slips.

   

På väg från Spesshult till Säffle med 3 pråmar, 1964

 

Ner genom Byälven, 1964

 

Billerud V lastar svavel från ett grekiskt fartyg i Spesshult 1966.
Utanför ligger "Matsalslörjan" och Georgs Yacht.

 

På Hökeströmmen i Byälven - maj 1966

 


Hilda och Billerud IV väntar på bogsering i Säffle 1966








Av tommy norum - 5 december 2014 15:45


 


                                     Klistra in adressen i er dator bilder fylls på efterhand. 

          http://t-norum.bloggplatsen.se/kategori/286594-kristinehamn-forr/

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards