Direktlänk till inlägg 4 december 2014

Vilka representerar egentligen våra riksdagsmän ?

Av tommy norum - 4 december 2014 12:36




Problemet för att det blev som det blev med ett nyval var väl att Alliansen vägrade dansa efter Socialdemokraterna pipa liksom Socialdemokraterna vägrade dansa efter Sverigedemokraternas pipa. 


Vad har medborgarna fått för representanter i Riksdagen som vägrar ta till sig de uppenbara opinion som finns mot en ökad invandring ?

Har man totalt tappat fotfästet i verklighet efter det att man valts in i Riksdagen ? Alla de etablerade partierna som representerar 87% av väljarna har i riksdagen många gånger uttalat att dagens ökade invandring är det som gäller och vägrar att ta in andra åsikter i frågan. När man ser på opinionsundersökningar i frågan så visar det sig att endast 18% av Svenska folket har samma åsikter som de 87% som anser att vi skall fortsätta att ha samma generösa invandring..


I en demokrati så är det så att all makt skall utgå från folket och det betyder i praktiken att man också skall lyssna på vad folket har för åsikter i olika frågor och ta hänsyn till detta i sitt riksdagsuppdrag , inte låsa in sig i riksdagshuset i tron att här är det vi som avgör hur det skall tyckas och det får medborgarna finna sig i .

Den taktiken håller inte hur länge som helst att både i riksdag och ute bland folk hela tiden försöka ge sken av att man är främlingsfientlighet, rasist så fort man för på tal att vi borde minska invandringen. Här ser vi uppenbara spår i samhället på vad den ohämmade invandringen ställt till med utan att de etablerade partierna verkar bry sig. Socialt utslagna med ökad brottslighet, hög arbetslöshet bland de nytillkomna där många inte ens kommer in på arbetsmarknaden, dåliga skolresultat i områden med stora invandrargrupper, vi har stora bostadsproblem i många kommuner på grund av nyanlända. Stora kulturkrockar som ställer till problem i många resurssvaga småkommuner som inte klarar av den ekonomiska bördan , inte har kompetent personal att tillgå och där det blir på bekostnad av sämre service till medborgarna. Sjukvården går på knäna i många kommuner på grund av ett ökad tillströmning på våra vårdcentraler med nyanlända som söker vård.

Fortfarande efter minst 25 år så famlar man i mörkret för hur man skall få en metod för att intrigera våra nyanlända där Sverige ligger i botten att lyckas i Europa .

En ökad segration med spänningar i samhället som blossar upp då och då där våra invandrarungdomar gör sin stämma hörd med rop på hjälp med bränder, förstörelse i våra invandrartäta bostadsområden runt om i landet. En ökad kriminalitet där våra fängelser borde få en och annan politiker att reagera när vi ser vilken bakgrund flertalet kommer ifrån. Vi har gängbildningar i våra storstäder där man gör upp med att döda varandra och som skapar otrygghet bland medborgarna,

Listan kan göras lång vad som hänt i vårt land på grunt att vi tagit på oss en uppgift som vi inte på långa vägar visat att vi klarar av. Men 87% av Riksdagens ledarmöter tycker att på den vägen skall vi fortsätta trots resultatet vad som kommit ut av detta. Kanske ändå säger en del om hur våra valda ombud i riksdagen ser på sitt uppdrag när en klick runt ledningarna i de etablerade partierna styr i vilken riktning politiken skall drivas och där medborgarnas åsikter lämnas utanför. Kanske man nu har ett gyllene tillfälle att också väljarna tar till orda och ger våra partier en knäpp på näsan så att vi slipper denna lekstuga i fortsättningen och där varje partis röster skall tas på allvar och ingå i en seriös behandling i riksdagen med utgångspunkt från det röstantal man fått.

Tydligt är väl att ta ansvar i sitt politiska uppdrag det är något som lyser med sin frånvaro bland alla etablerade partierna när man utesluter det tredje största partiet att få vara med i den politiska processen.

Och det där med den utsträckta handen som Socialdemokraterna nu i två månader försökt sig på har bara ett syfte att försöka spräcka alliansen och frigöra fp och C från Moderaterna , ett politisk rävspel där man gärna tar till ansvar för landet som argument men som nog mer innebär ett ansvar till det Socialdemokraterna partiets överlevnad som regeringsparti nu och i framtiden.

Men som vanligt så ser man i den rödgröna pressen att man vill gärna skjuta över ansvaret till alliansen för att de vägrar att dansa efter Socialdemokraternas pipa. Ett utryck som även den rödgröna röran tar till när man vägrar att ta till sig lösningar som inte passar dess syfte.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards