Direktlänk till inlägg 13 december 2014

Slö polismyndighet bryr sig inte om utvecklingen av cykelkulturen i Åmål .

Av tommy norum - 13 december 2014 07:00

Kanske polisen skulle ta och lämna bilen i garaget  någon morgon och förflytta sig ca 100 m till fots  för att få ordning på cykeltrafiken i Åmål.
Det är tydliga att få ändring på cykelkulturen i Åmål det är inte något som varken polis, skola eller framförallt föräldrarna bryr sig det allra minsta om när man ser barnen cykla på gator trottoarer utan varken ljus eller reflexer för att göra sig synliga .

Det här har nu pågått i åratal utan att någon bryr sig. Kan det vara så besvärligt för poliserna och lämna bilen en halvtimme förflytta sig 100 m och ställa sig utanför Biblioteket och ta tag i det hela. Kanske skulle ta tag det man kan lösa på en enkelt sätt i stället att lägga ner energi på sådant som man ändå inte klarar av , inbrott, cykelstölder mm . Här kan man ju ihop med nykterhetskontroller, bältesanvändning  vid bilkörning få upp statistiken i uppklarade brott.

Något som verkligen polisen behöver för att få allmänhetens förtroende. Men det kanske är lite genant att behöva stoppa cyklister utan ljus och stoppa cyklister på trottoarer och övergångsställen i centrum. Det var kanske inte det man drömde om när man gick i polisskolan . Men tyvärr så verkar det mer och mer som om det är sådana arbetsuppgifter de enda man klarar av när vi läser brottstatistik över uppklarade brott.


  

  Här dyker det upp  3 st cyklister i bredd på trottoaren 100m från polisstationen , utan ljus och reflexer,  


 

Ingen pardon här inte 3 i bredd hela Kungsgatan på trottoarer,  över övergångsstället utanför Stadshuset och vidare till Karlbergsskolan kan man tänka.


 

Det verkar som cyklisterna har missuppfattat det där med ljus i tron att det är till för att lysa upp vägen när det i stället är för att synas i trafiken. 

 

    

     

  

Jag vet inte hur man skall få polisen att ta sitt ansvar ? Är det först när någon blir överkörd av en bilist eller när en gående blir påkörd av en cyklist som först våra myndigheter vaknar till. 


foto : H. Stake  på 1950 talet 


När får vi se sådanahär syner i Åmål igen där Polisen tar sin uppgift på allvar när det gäller information till våra skolelever ?    

För 2 år sedan togs det här upp i bloggen utan resultat. Vi får väl se om polismyndigheten är mer lyhörd nu inför problmet . 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Söndag 22 april 10:06

Två profiler, en inom företagsvärlden och en gammal socialdemokratisk minister har tröttnat på hur illa politikerna sköter den offentliga vården.       Politikerna är sjukvårdens stora problen är rubriken på Leif Östling och Björn Rosengerns deb...

Av tommy norum - Lördag 21 april 09:57

Dokumentet – sex, sprit och solidaritet om livet på Aftonbladet på 1970 talet. sexuella trakasserier och en djupt rotad alkoholkultur på arbetsplatsen. Avslöjanden som borde fått ledningen att vakna till. Men samma kultur finns fortfarande kvar...

Av tommy norum - Torsdag 19 april 17:33


              När har pensionärerna fått nog av hur våra politiker behandlar dem ? När kommer pensionärsupproret ?           Medan våra politiker skor sig på skattebetalarnas bekostnad med pensioner, arbetsfria inkomster i år...

Av tommy norum - Tisdag 17 april 17:31

  Årets första insatts i trädgården förutom att kratta bort allt som tallarna sprider så blev det att få ordning på trädgårdsdammen. Utan tvekan så är dammen hjärtat i trädgården. Man hör porlandet och alla fåglar som samlas runt dammen under somma...

Av tommy norum - Söndag 15 april 16:47


Vilket samhälle är det våra politiker på väg att skapa när barn nu praktiserar rånöverfall i en allt större omfattning och där som vanligt våra politiker och myndigheter står handfallna inför situationen. ? " De begår brott, vi ingriper. Då förs d...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se