Direktlänk till inlägg 13 december 2014

Slö polismyndighet bryr sig inte om utvecklingen av cykelkulturen i Åmål .

Av tommy norum - 13 december 2014 07:00

Kanske polisen skulle ta och lämna bilen i garaget  någon morgon och förflytta sig ca 100 m till fots  för att få ordning på cykeltrafiken i Åmål.
Det är tydliga att få ändring på cykelkulturen i Åmål det är inte något som varken polis, skola eller framförallt föräldrarna bryr sig det allra minsta om när man ser barnen cykla på gator trottoarer utan varken ljus eller reflexer för att göra sig synliga .

Det här har nu pågått i åratal utan att någon bryr sig. Kan det vara så besvärligt för poliserna och lämna bilen en halvtimme förflytta sig 100 m och ställa sig utanför Biblioteket och ta tag i det hela. Kanske skulle ta tag det man kan lösa på en enkelt sätt i stället att lägga ner energi på sådant som man ändå inte klarar av , inbrott, cykelstölder mm . Här kan man ju ihop med nykterhetskontroller, bältesanvändning  vid bilkörning få upp statistiken i uppklarade brott.

Något som verkligen polisen behöver för att få allmänhetens förtroende. Men det kanske är lite genant att behöva stoppa cyklister utan ljus och stoppa cyklister på trottoarer och övergångsställen i centrum. Det var kanske inte det man drömde om när man gick i polisskolan . Men tyvärr så verkar det mer och mer som om det är sådana arbetsuppgifter de enda man klarar av när vi läser brottstatistik över uppklarade brott.


  

  Här dyker det upp  3 st cyklister i bredd på trottoaren 100m från polisstationen , utan ljus och reflexer,  


 

Ingen pardon här inte 3 i bredd hela Kungsgatan på trottoarer,  över övergångsstället utanför Stadshuset och vidare till Karlbergsskolan kan man tänka.


 

Det verkar som cyklisterna har missuppfattat det där med ljus i tron att det är till för att lysa upp vägen när det i stället är för att synas i trafiken. 

 

    

     

  

Jag vet inte hur man skall få polisen att ta sitt ansvar ? Är det först när någon blir överkörd av en bilist eller när en gående blir påkörd av en cyklist som först våra myndigheter vaknar till. 


foto : H. Stake  på 1950 talet 


När får vi se sådanahär syner i Åmål igen där Polisen tar sin uppgift på allvar när det gäller information till våra skolelever ?    

För 2 år sedan togs det här upp i bloggen utan resultat. Vi får väl se om polismyndigheten är mer lyhörd nu inför problmet . 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Måndag 16 juli 07:38


  11 artikelförfattare försöker i Söndagens SvD debatt få våra politiker att ändra ordval i sina anföranden för att inte bygga upp hat. Man vill att man använder andra ord än vad det är. Sluta använd belastning, ociviliserad, sluta att använ...

Av tommy norum - Söndag 15 juli 19:00


  Frågan är väl om det som hänt i USA:s presidentval verkligen har hänt efter som sannorligheten att det skulle hända var så liten att den var i princip försumbar. Men nu har det tydligen hänt det som experterna spådde aldrig kunde hända. Så fr...

Av tommy norum - Lördag 14 juli 20:00


Skrämmande dålig effektivitet på Migrationsverket på grund av fel processtyrning och en total passivitet som bottnar i okunskap hos våra politiker i riksdagen skriver Lars-Gunnar Lundh överdirektör vid Migrationsverket på SvD DEBATT. .   Varför...

Av tommy norum - Fredag 13 juli 17:43

    I våra skogslän så är det Älgjakten som är centrum i kalendern där allt är före eller efter Älgjakten. I Åmål så har många Bluesfesten i juli som en riktpunkt. Då lever kommunen upp under några dagar med besökare som gillar att umgås med de s...

Av tommy norum - Torsdag 12 juli 19:45

SD :s klarläggande av Sverigebilden i världspressen för en tid sedan fick kändisarna att gå i taket.        Frågan är väl om det inte sådana här uttalande som spär på näthatet ?         Henrik Schyffert till attack mot Sverigedemok...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se