Direktlänk till inlägg 13 december 2014

Slö polismyndighet bryr sig inte om utvecklingen av cykelkulturen i Åmål .

Av tommy norum - 13 december 2014 07:00

Kanske polisen skulle ta och lämna bilen i garaget  någon morgon och förflytta sig ca 100 m till fots  för att få ordning på cykeltrafiken i Åmål.
Det är tydliga att få ändring på cykelkulturen i Åmål det är inte något som varken polis, skola eller framförallt föräldrarna bryr sig det allra minsta om när man ser barnen cykla på gator trottoarer utan varken ljus eller reflexer för att göra sig synliga .

Det här har nu pågått i åratal utan att någon bryr sig. Kan det vara så besvärligt för poliserna och lämna bilen en halvtimme förflytta sig 100 m och ställa sig utanför Biblioteket och ta tag i det hela. Kanske skulle ta tag det man kan lösa på en enkelt sätt i stället att lägga ner energi på sådant som man ändå inte klarar av , inbrott, cykelstölder mm . Här kan man ju ihop med nykterhetskontroller, bältesanvändning  vid bilkörning få upp statistiken i uppklarade brott.

Något som verkligen polisen behöver för att få allmänhetens förtroende. Men det kanske är lite genant att behöva stoppa cyklister utan ljus och stoppa cyklister på trottoarer och övergångsställen i centrum. Det var kanske inte det man drömde om när man gick i polisskolan . Men tyvärr så verkar det mer och mer som om det är sådana arbetsuppgifter de enda man klarar av när vi läser brottstatistik över uppklarade brott.


  

  Här dyker det upp  3 st cyklister i bredd på trottoaren 100m från polisstationen , utan ljus och reflexer,  


 

Ingen pardon här inte 3 i bredd hela Kungsgatan på trottoarer,  över övergångsstället utanför Stadshuset och vidare till Karlbergsskolan kan man tänka.


 

Det verkar som cyklisterna har missuppfattat det där med ljus i tron att det är till för att lysa upp vägen när det i stället är för att synas i trafiken. 

 

    

     

  

Jag vet inte hur man skall få polisen att ta sitt ansvar ? Är det först när någon blir överkörd av en bilist eller när en gående blir påkörd av en cyklist som först våra myndigheter vaknar till. 


foto : H. Stake  på 1950 talet 


När får vi se sådanahär syner i Åmål igen där Polisen tar sin uppgift på allvar när det gäller information till våra skolelever ?    

För 2 år sedan togs det här upp i bloggen utan resultat. Vi får väl se om polismyndigheten är mer lyhörd nu inför problmet . 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 16 okt 11:20


    .      Det här gänget går fortfarnade  och väntar på att tomten skall komma med Stefan Löfven i ett julpaket som skall rädda dem i att kunna bilda en regering. Det blev inga överraskningar i valresultatet; det blev precis som de flesta ...

Av tommy norum - Tisdag 9 okt 11:41


Alla mot en är situationen i svensk politik för närvarande. Jimmie Åkeson i SD är för nuvarande det enda oppositionsparti i riksdagen. Hans återkommande kritik av sjuklövens naiva migrations politik under åren med dess följder bemöts ofta mer med ...

Av tommy norum - Onsdag 3 okt 11:47

  Blir det de här två Judas representanterna som blir de som bryter löftet mot väljarna när de går ifrån den borgerliga politiken och i stället inleder ett samarbete med Socialdemokraterna och därigenom cementera deras  dominans i Svensk politi...

Av tommy norum - Söndag 30 sept 10:18

Alliansens företrädare uppträder som rena marionettdockor när Stefan Löfven drar i trådarna för att uppnå sitt mål att få sitta kvar som statsminister.    Söndra och hota för att kunna härska – Jimmie Åkessons maktspel under den senas...

Av tommy norum - Torsdag 27 sept 10:55


    Alliansen som ett regeringsalternativ ligger pyrt till förstår man när man har hört Jimmie Åkesson efter torsdagens  talmansrunda. Prata med mig eller försvinn från den politiska arenan är det klara beskedet.    Det blir nog så att Alli...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se