Direktlänk till inlägg 13 december 2014

Slö polismyndighet bryr sig inte om utvecklingen av cykelkulturen i Åmål .

Av tommy norum - 13 december 2014 07:00

Kanske polisen skulle ta och lämna bilen i garaget  någon morgon och förflytta sig ca 100 m till fots  för att få ordning på cykeltrafiken i Åmål.
Det är tydliga att få ändring på cykelkulturen i Åmål det är inte något som varken polis, skola eller framförallt föräldrarna bryr sig det allra minsta om när man ser barnen cykla på gator trottoarer utan varken ljus eller reflexer för att göra sig synliga .

Det här har nu pågått i åratal utan att någon bryr sig. Kan det vara så besvärligt för poliserna och lämna bilen en halvtimme förflytta sig 100 m och ställa sig utanför Biblioteket och ta tag i det hela. Kanske skulle ta tag det man kan lösa på en enkelt sätt i stället att lägga ner energi på sådant som man ändå inte klarar av , inbrott, cykelstölder mm . Här kan man ju ihop med nykterhetskontroller, bältesanvändning  vid bilkörning få upp statistiken i uppklarade brott.

Något som verkligen polisen behöver för att få allmänhetens förtroende. Men det kanske är lite genant att behöva stoppa cyklister utan ljus och stoppa cyklister på trottoarer och övergångsställen i centrum. Det var kanske inte det man drömde om när man gick i polisskolan . Men tyvärr så verkar det mer och mer som om det är sådana arbetsuppgifter de enda man klarar av när vi läser brottstatistik över uppklarade brott.


  

  Här dyker det upp  3 st cyklister i bredd på trottoaren 100m från polisstationen , utan ljus och reflexer,  


 

Ingen pardon här inte 3 i bredd hela Kungsgatan på trottoarer,  över övergångsstället utanför Stadshuset och vidare till Karlbergsskolan kan man tänka.


 

Det verkar som cyklisterna har missuppfattat det där med ljus i tron att det är till för att lysa upp vägen när det i stället är för att synas i trafiken. 

 

    

     

  

Jag vet inte hur man skall få polisen att ta sitt ansvar ? Är det först när någon blir överkörd av en bilist eller när en gående blir påkörd av en cyklist som först våra myndigheter vaknar till. 


foto : H. Stake  på 1950 talet 


När får vi se sådanahär syner i Åmål igen där Polisen tar sin uppgift på allvar när det gäller information till våra skolelever ?    

För 2 år sedan togs det här upp i bloggen utan resultat. Vi får väl se om polismyndigheten är mer lyhörd nu inför problmet . 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Fredag 19 jan 16:28


Det finns ett osynligt avtal mellan medborgare och samhället det går ut på att vi är beredda att betala för samhällstjänster trots att vi inte utnyttjar dem. Det enda vi kräver i gengäld är att om vi själva behöver hjälp så skall de finnas där. Om...

Av tommy norum - Onsdag 17 jan 07:00


  Alliansen är upprörda för att inte Stefan Löven (s) vår statsminister använder samma formulering i sitt tal som försvarsutskottet kom överens om Vad är Allianspartier så upprörda över kan man fråga sig ?    Om nu oppositionspartierna och...

Av tommy norum - Måndag 15 jan 10:16


Stora rubriker i Åmåls lokalpress " Arbetslösheten har vänt neråt” i en kommun som har en av landets högsta arbetslöshet. Vi har tagit tag i det mer säger chefen för arbete och etablering i Åmåls kommun. Men när man skärskådar siffrorna så...

Av tommy norum - Fredag 12 jan 07:00

Det här var Åmåls centrum på 1940 talet eller där omkring.    Fastigheten som fanns före det nya sparbanksbygget vid torget. Foto omkring 1940.     Kungsgatan är sig likt. Det är bara modellerna på kläderna och på bilarna som skilljer sig...

Av tommy norum - Torsdag 11 jan 11:27

  Ett Stockholm där både fattigdom och rikedom blandades i en enda röra i staden. Vid det här laget var det ingen garanti att få gå och lägga sig mätta för varken barn eller vuxna. Bostäderna för fattigfolket var många gånger både trånga, kalla och...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se