Direktlänk till inlägg 6 november 2014

Inga bostäder, inga arbeten och inga resurser det är dagens invandrarpolitik.

Av tommy norum - 6 november 2014 07:00

  

Nu börjar verkligheten komma i kapp våra naiva politiker som anser att vi kan ta emot hur många flyktingar som helst utan någon begränsning. I ett läge där det inte finns arbetstillfällen, bostäder eller kommunala resurser för att klara tillströmningen så växer nu oro ute bland de kommunala politikerna som anser att riksdagen inte tar fullt ansvar över situationen utan överför ansvaret till våra kommuner runt om i Sverige utan resurstillskott. Det finns partier som i år har varnat för den uppkomna situationen , där kostnaderna ökar och tar mer och mer resurser från vår gemensamma välfärden, något som redan nu är vardag i många av våra småkommuner men där våra riksdagspartier slår dövörat till och liksom strutsen stoppar huvudet i sanden och låtsas inte om problemen. Vi får väl se hur den vanlige medborgaren reagerar när skola, äldrevård, och de sociala kostnaderna rakar i höjden och mer och mer av kommunalskatten går till att försörja våra flyktingar runt om i Sverige. Tyvärr så finns det Kommunalråd runt om i Sverige som mer ser till moderpartierna ståndpunkt i flyktingfrågan och vågar inte uttala sig i frågan. Kanske det är dags att prata klarspråk om situationen även i Åmål , eller hur Michael Karlsson ( s ) .

tn

 

Resurserna räcker inte till

SVT.se" data-start="click" data-href="http://www.svt.se/wd?widgetId=23991§ionId=560&articleId=2452688&type=embed&contextSectionId=117&autostart=false">

1 min 45 sek
 
 

Resurserna räcker inte till
 

Nu kräver kommunalråd i Västernorrland och Gävleborg mer pengar för flyktingmottagandet.  - Resurserna måste motsvara det behov som finns, säger Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson.

I ett brev till Sveriges kommuner och landsting (SKL) skriver 14 kommunalråd att det saknas ett kommunalt perspektiv på asylmottagandet.
– Vi hoppas att det ska bli en diskussion på regeringsnivå hur vi ska ta emot de människor som flyr till Sverige. Och att de kommuner som tar emot flyktingar ska få förutsättningar för det, säger kommunalråd Sten-Ove Danielsson.

Problem med upphandling

I brevet lyfter kommunalråden fram problem med det sätt som Migrationsverket upphandlar boenden. Eftersom boendeupphandlingarna är sekretessbelagda får kommunerna reda på planerna först när ett beslut redan är fattat. Det gör att den berörda kommunen inte hinner förbereda skolor, socialtjänst och SFI-undervisning.
– Migrationsverket har inte tillräckligt med resurser för att vara på plats, och det är för lite resurser på vårdcentraler och skolor, säger Sten-Ove Danielsson.

"Finns en gräns"

I Ånge kommun har orten Torpshammar, med ungefär 400 fast boende, tagit emot många asylsökande.
– Torpshammar har nu runt 200 asylsökande men kan komma ta emot 400 genom att Viskananstalten öppna inom kort. Jag har inte hört några klagomål från de boende men någonstans finns det nog en gräns för hur många en ort kan ta emot, säger Sten-Ove Danielsson.

I brevet skriver man också att ersättningssystemet är komplicerat och att en pilotstudie visar att kommuner med många asylsökande har klart större kostnader än vad staten ersätter.

Kommunalråden hoppas nu att Sveriges kommuner och landsting ska påverka regeringen att tillsätta mer resurser och att asylfrågor ska prioriteras högre.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards