Alla inlägg den 29 januari 2014

Av tommy norum - 29 januari 2014 07:00

Bilderna kommer från Värmlandsarkivet



Bilden tagen av Stadsträdgårdens Resturang med trädgården i förgrunden  1900 

Stadsträdgårdens resturang före ombyggnaden. Entrén. I förgrunden serveringsplatsen i trädgården. På bildenen man och ett barn.  1900 

Den första resturangen som uppfördes i blivande Stadsträdgården. I bakgrunden Orrholmen  1869

Geijers magasinsgård. På gården hästar med lass, arbetare, springpojke med cykel.  1900

Geijers magasinsgård. Tunnor på gården och hästar med lass.  1900

Drottninggatan sedd mot öster från Västera torggatan. I bakgrunden Klaraborg 1900 

S Kyrkogatan från norr. I förgrunden del av Läroverkets gård mot Tingvallagatan och hörnhuset vid Tingvalla- och S Kyrkogatan  1900 

Fredsgatan mot Älvgatan med Sockerslottet i bakgrunden.  1900 

Doktorsgården. Uthus till fastigheten vid Älvgatan, tomt nr 172   1870  

Gården Drottninggatan 9 med verkstadslokaler. Elverks första verkstad  1890 

Kungsgatan, taget från öster  1890 

Av tommy norum - 29 januari 2014 07:00


 

 

Tre av fyra företag missnöjda med Åmål i Svensk Näringslivs rankning läser vi i PD.


Kanske vi skall ta dessa undersökningar med en nypa salt när det visar sig att inte ens hälften av de 196  som fått ta del av enkäten svarat och anser det tydligen inte ens är värt besväret så kanske man inte skall ta så alvarligt på svaren.


Det som är mer alvarligt tycker jag nog är att inte de 34 politiker som fått enkäten inte ens hälften behagade svara, kanske ändå speglar hur man uppfattar sitt förtroendeuppdrag .


Det som förvånar mig är att inte inklampandet på restaurangreviret där man med skattepengar konkurerade med lokala krögare också gav ett negativt gensvar i enkäten . Men det kanske inte fanns några krögare med i enkäten som fick göra sin röst hörd. Att det skiljer sig en del av hur våra politiker och företagarna ser på frågorna så är man bara överens om en sak att tillgången till kompetensen är urusel. Om det är så att politikerna ser först och främst till sin egen position i samhället där också tillgång till kommunala tjänstemän ingår så förstår jag full ut deras betygsättning som väl också mångt och mycket också speglar företagens svårigheter att få tillgång till rätt kompetens i sina verksamheter. Bara att konstatera att våra politiker har en betydligt positivare självbild över sina agerande i politiken än vad företagarna har. Kanske är det bilden över en saknad verklighetsförankring utanför stadshuset som speglar politikernas svar i enkäten.  


Men att företagsklimatet i kommunen inte är helt godtagbart få en och annan politiker och se över kompetensen på stadshuset som är ansvariga för att resultatet blev som det blev.


Kanske är det dags att se över näringslivsorganisationen i kommunen där väl ingen har en bakgrund inom näringslivet utan mer fått tjänsterna genom lång och trogen tjänst inom kommunen där hoppandet mellan de kommunala tjänsterna och verksamheterna slutdestinationen till slut blev inom näringslivsorganisationen. Kanske speglar väl de tjänstemannatillsättningarna ändå politikernas ljumma Intresse för näringslivsfrågor i kommunen.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards