Direktlänk till inlägg 18 december 2013

Revision och Sune Tholins krönika i PD

Av tommy norum - 18 december 2013 07:00


 

Får väl säga att kommunens tjänstemän har svårt att driva verksamheterna efter gängse normer där analyser och utvärderingar av besluten borde vara rutiner i det vardagliga arbetet för att skattebetalarna skall få full valuta av våra skatter...


Samarbetet med Säffle är ett sådant projekt som speglar att man står och famlar i mörkret och träter om vilket utfall hittills vi medborgare fått av samarbetet. Om vi tjänar eller förlorar går inte att utreda säger Bo Thörn i revisionsrapporten. eftersom det inte finns några relevanta ingångsvärden att jämföra med


Som vanligt får man väl säga , det finns väl ingen verksamhet i kommunen som har haft ingångsvärden, utfallsvärderingar utan här tas beslut på löpande band utan en aning vad som kommer ut av dem i slutändan.

Vi kan ju se hur campingen i åratal famlat i mörkret om vad som bör göras för att få ordning på torpet.

Till och med inom vård och omsorg verkar man vara omedveten om vad man håller på med och blir lika överraskade varje gång man får påpekande från revisorerna.. Skolan skall vi inte prata om där har man famlat i mörkret med beslut hit och dit men fortfarande efter ett tiotal år har man inte kommit tillrätta med skolans överkonsumtion av resurser.

 Vi står nu inför samma dilemma när det gäller dessa rondeller, som förövrigt bara 2 % av de tillfrågade i en undersökning tror höjer trafiksäkerheten. Här finns det heller inga utvärderingar i botten att jämföra med utan här verkar det som tjänstemän och politiker sticker upp fingret i luften och från vilket håll vinden kommer avgör beslutet. Ingen förstudie av trafiksituationen före införandet här inte, här räcker det med att någon affärsinnehavare skriker till om en förändring för att få tjänstemän och politiker att nappa på förslaget.


 Jag personligen tror nog att de pengarna skulle göra betydligt mer nytta i det ordinarie vägunderhållet som det visar sig att Åmål ligger långt efter mot vad samarbetspartnern Säffle lägger i sin budget.

Ca 80 % mer skickar Säfflepolitikerna med till vägunderhållet i Säffle än vad våra politiker anses behövas i Åmål. Inte så underligt att Åmålsborna tycker att standarden är dålig på gator och vägar i kommunen , enligt den undersökningen som 500 personer i Åmål fått ta del av. En prioriteringsfråga var våra skatter gör mest nytta som våra politiker borde tänka över innan man rusar iväg utan en susning var man hamnar.


Konstigt att man skall få höra 2013 från revisionen att informationen till de anställda och medborgarna är så dålig så missförstånd om det faktiska läget faktiskt förekommer i förhållandet mellan de båda kommunernas skyldighet gentemot varandra..


Fantastiskt att man fortfarande i politiken kan få sådana självklara saker påpekade i detta informationssamhälle att man missat de väsentligaste för att få ett fungerande samarbete i framtiden. Ibland tror sig tydligen våra politiker att de fått sitt förtroendeuppdrag för sig själva där man sitter och har sina funderingar, tar beslut utan det minsta intresse vad som sker utanför väggarna på stadshuset och hur deras beslut uppfattas hos de berörda.


---------------------------------------------------------------O------------------------------------------------------------


En helt annan sak , Sune Tholin fortsätter att sprida information i PD som utesluter hela sanningen om hur affären med Dalbo-Båtar gått till .

Sune vill gärna glömma att Håkan Skoogh med sitt båtföretag fick första tjing på hyreskontraktet efter branden men var inte beredd att betala så att det täckte kommunens investeringskostnad . Han och hans ekonomiska rådgivares inrådan ville fortsätta med samma hyreskontrakt som före branden som innebar att skattebetalarna fick skjuta till ca en halv miljon om året för att ha Håkan Skoogh som hyresgäst.


Att sen inte den nya politiska ledningen med Michael Karlsson (s) som kommunalråd var med på noterna och att sen Åkab fick ta över förhandlingarna där man både tog hänsyn till kommunallagen och den kommunala ekonomin, det sågs inte med blida ögon av Dalbo-Båtar gänget där Sune Tholin genom PD försökte göra våra förtroendevalda till syndabockar när man inte dansade efter hans pipa. Där fick jag också en och annan känga i hans krönika för att på något sätt försöka få budbäraren verka opålitlig ..


Att sen nu Sune Tholin uttrycker sig i sin krönika som att Kommunen har norpat till sig försäkringspengarna som då gick till återuppbyggnaden kanske ändå är en något underligt uttryck i synen  på vad försäkringspengarna var avsedda för.

 Sen har kommunen inte annonserat ut Håkans Skoghs rörelse som Sune Tholin påstår i sin krönika, utan den fastigheten där han drev sin rörelse i, vilket är en väsentlig skillnad..


Om nu inte Håkan Skoogh var beredd att betala den hyra som krävdes för ett nytt kontrakt så måste det ändå vara upp till fastighetsägaren att i sin annonsering för att få tag i en hyresgäst göra en presentation av vad fastigheten är byggd och lämplig för, nämligen Marin verksamhet. Vad jag vet så har Håkan Skoogh fortfarande kvar sin rörelse men i en annan lokal så den ingick tydligen inte i hyreskontraktet av lokalerna vad jag förstår. .

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards