Direktlänk till inlägg 24 november 2013

Socialdemokraterna tar vid där Centern slutade, fortfarande ingen koll på läget..

Av tommy norum - 24 november 2013 07:00


 

Jag får väl säga att jag uppskattar PD:s Sten Lindströms grävande i de kommunala protokollen på stadshuset där han informerar om vad som händer runt våra verksamheter som jag sen kan spinna vidare på i bloggen.

Att sen Sten inte tar ställning och ifrågasätter det han gräver fram kanske har med den kultur som finns inom väggarna i PD huset där man mer prioriterar informationen och låter läsarna ta ställning i uppgifterna som kommer fram.


Läser vi Stens reportage om hemtjänsten där revisorerna gjort nedslag på hur man sköter sina uppgifter gentemot sina uppdragsgivare som är skattebetalare så verkar det som om man överhuvudtaget inte tar sin uppgift på allvar.


Ingen målsättning och strategi för personalen , ingen kompetensförsörjning, ingen uppföljning av insatserna som säkerställer en god och trygg vård. Tydligen så är det si och så med hur man utför den vård som kunderna eller behovs är berättigade att få, ibland får man den inte alls visar det sig..Ewa Arvidsson

Frågan är väl om inte Ewa Arvidsson (s) har samma dåliga kontroll över den verksamhet som hon är politiskt ansvarig för som Thomas Ohlsson ( f ) på sin tid i sitt politiska ansvar för  den gamla bygg och samhällsförvaltningen. Noll koll med andra ord. Lite förvånande när man tar del av revisorernas rapport att de kommunal verksamheterna fortfarande visar sig ha så dålig styrning . Här är det tydligen budgeten som bestämmer insatserna inte behovet vilket revisorerna påpekar.

Man struntar att dokumentera avvikelser från beslut och inga rutiner för avvikelsehantering finns . Man struntar att använda det system som registrerar den tid som personalen befinner sig hos kunderna. Ingen uppföljning av beviljad tid mot den faktiska tiden som är beviljad .


Tydligen förekommer det att beviljad tid inom hemtjänsten inte utförs alls. Inget följs upp , ingen bedömning om bemanningen är den rätta för att säkerhetsställa en god och trygg vård. Man sätter upp mål som t.ex i sjukfrånvaron men man har ingen handlingsplan hur målen skall uppfyllas.


Att sen Ewa Arvidsson ( s ) som är politisk ansvarig är medveten om problem men har tydligen inte förmågan att ta tag i detta kanske ändå skvallrar om att hon i sitt uppdrag inte riktigt räcker till.


Skamligt att man 2013 driver kommunala verksamheter i Åmål på ett sätt som om det vore en privat organisation skulle hudflängas med stora rubriker om vanskötsel och hur man missbrukar sitt uppdrag.

Och de som troligtvis står främst på barrikaderna och basunerar ut eländet för att skörda politiska poäng är väl vänsterpartiet och Socialdemokraterna, de som är ansvariga för eländet på hur man driver hemtjänsten i Åmål.


Ett spel för galleriet med andra ord och som man kan hoppas på att mer och mer får upp ögonen för när man tar ställning i politiken och ser skillnader vad man säger och vilka resultaten blir av det man lovar.Det där att försöka klanka ner på privata vårdgivare som tar ut vinst för samma vårdkvalitet och samma pengar eller mindre som i den offentliga, kanske ändå speglar att man försöker dölja sin egen insatts i verksamheterna genom att fokusera och ta politiska poäng på vinsterna. För tydligt är att våra offentligt drivna verksamheter har svårt att driva dessa med utgångspunkt från ett resultat som både ger bra kvalité , en bra arbetsmiljö för de anställda, en effektiv organisation. Åmål har inget av detta kan vi konstatera när man läser revisorrapporten.


 
 
Dag Blomqvist

Dag Blomqvist

24 november 2013 09:42

Att hemtjänsten sköts så miserabelt är ju skrämmande. Men om det nu är sådan oreda där så misstänker jag att det inte är bara hemtjänsten som har klappat ihop. Det troliga är att hela kommunen verksamhet ser ut så här. Eller?

Och att revisorerna gjort nedslag bara på hur hemtjänsten sköter sina uppgifter gentemot sina uppdragsgivare misstänker jag beror på att man inte törs slå ner på de andra verksamheterna inom kommunen. Att sparka på askungen som sliter mest inom kommunen är ju beklämmande löjligt.

Varför inte göra nedslag i hur kommunchefen och kommunalråden, (s) och (C), missköter sina uppdrag? Det är ju detta miserabla välavlönade klientel som har det faktiska ansvaret för kommunens verksamhet och därmed är orsaken till blindstyret. Men det skulle väl rendera sparken för revisiorerna ...

Nä sluta att sparka på de som jobbar mest! Gå åt de lathundar som bara sliter byxbaken med att producera oreda, virrvarr, lögner och vanstyre.

http://www.vindbrukdalsland.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 24 nov 12:02


    De rödgröna är ju oeniga om allt (expressen.se)   Bara att konstatera att tomma tunnor skramlar mest. Medborgarna skall nog känna sig lyckliga över valresultatet och vad som kom ut av Tidöavtalet. När vi nu får ta del av oppositionspart...

Av tommy norum - Onsdag 23 nov 14:09

          Nog finn det ett och annat att ta tag i för den nya regeringen när det gäller asylmottagandet. Bestämmelser som den nuvarande regerings konstellationen plus Centerpartiet införde under namnet Alliansen år 2008. Tex om man sökt asy...

Av tommy norum - Måndag 31 okt 15:18


  Man kan undra vad som rör sig i huvudet på våra självutnämnda Mullor som sitter och granskar vilka som skall bjudas in till Nobelfesten. Tydligt är väl att Irans politiska lednings dödande av försvarslösa kvinnor som protesterar f...

Av tommy norum - Onsdag 26 okt 13:56


    Dagens riksdagsdebatt klargjorde väl att den nya oppositionen med Magdalena Andersson s i spetsen hade en tydlig strategi - för det första försöka marginalisera den nya regeringens statsminister Ulf Kristersson...

Av tommy norum - Onsdag 19 okt 13:24


  Nog luktar det dålig förlorare när den Socialdemokratiska avgående  statsministern Magdalena Anderson gick ut i media innan Kristersson en blivit tillsatt att han brutit sitt vallöfte i att redan 1 nov skulle kompen...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se