Direktlänk till inlägg 21 november 2013

Svante Karlsson ger i PD kommunen en lektion i marknadsföring.

Av tommy norum - 21 november 2013 07:00


  Skall det till en expert som Svante Karlsson, universitetslektor i kulturgeografi, som i PD uttrycker sin frustation över våra politikers handhavande av hur man slänger ut skattepengar till ingen nytta i marknadsföring av kommunerna runt om i Sverige.

personbild

Svante Karlsson 

Åmål är inget undantag , här försöker man göra gällande att Åmål  på något sätt skulle skilja sig från mängden från de flesta kommuner i Sverige genom att i marknadsföringen ange läget vid Vänern , och naturen som något att satsa på för att locka hit besökare.

Frågan är väl om inte våra lokala tjänstemän och politiker tillbringat mer av sina semestrar i utlandet och därmed missar vad som erbjuds runt om i vårt avlånga land där skönheten i natur och läge vid sjöar i stort sett finns överallt. 


Själv har jag under åren koncentrerat mig på att semestra inom landet, på både på land och sjö, och jag vill nog påstå att i det som finns i Åmål finns också i så många andra kommuner och i de flesta fall mer för att locka till sig besökare och att vilja bo där . Den uppenbara realitet som våra politiker har så svårt att ta till sig. Förövrigt inte bara politiker som är involverad i den uppfattningen när man tar upp frågan till diskussion.

Hela måkebergsprojektet bygger ju på att få folk att välja Åmål som boendeort och där det fina läget av området skulle locka. Det är nog helt andra faktorer som avgör den saken som Svante Karlsson mycket riktigt påpekar  


Så ta in proffs för att göra en ordentlig analys av förutsättningarna för att marknadsföringen skall lyckas att locka hit folk att bo och besöka Åmål.


Att det sedan sitter tjänstemän och famlar i sin okunnighet i marknadsföring men ändå  förordnar både det ena och andra där nu Sveriges mest vänliga stad är på tapeten med brist på annat,  men fortfarande så tror man på stadshuset att besöksnäringen med camping , fiske och närheten till Vänern och en fin natur runt knuten och där också bluesen är en viktig faktor i tänket för att vara lockbete.  En  marknadsföring som nu prövads i en herrans massa år utan ett spår av positiv utveckling i  kommunen. 

Svante Karlsson borde veta vad han talar om i sitt inlägg i debatten om slöseriet med skattemedel på marknadsföring på fel saker .


Jag förstår mig inte på varken tjänstemän eller politiker som kör samma race år efter år i sin strävan att ge förslag för att få en positiv utveckling i kommunen men utan att lyckas . Vi står och stampar på samma fläck som för tjugo år sedan i utvecklingen men ändå så fortsätter man på samma spår. Mer investering i besöksnäringen där campingen, trots miljon investeringar under åren fortfarande uppvisar minussiffror , mer till centrumgruppen, trots att en efter en av affärerna lämnar in på grund av dålig lönsamhet. En dubbel turistorganisationen utan att kunna visa upp ett enda spår av positiva nedslag i besöksnäringen.


Hur vore det om man för en gångs skull också vänder sina blickar bakåt och där konstatera vad som blev resultatet av alla skattepengar som lags på projekt som i sitt upplägg var till för att få en positiv utveckling i kommunen men som det visar sig blivit precis tvärt om i verkligheten.


Hur skall man locka besökare till Åmål eller Dalsland när det saknas lockande aktiviteter för framförallt barnfamiljer kan man fråga sig. ? Ett konstaterande som våra politiker har så svårt att ta till sig utan fortsätter i samma spår och med samma dåliga resultat år efter år utan att reagera för verkligheten.


De stora förlorarna är skattebetalarna som får slänga ut pengar till ingen nytta., pengar som behövs så väl i andra verksamheter runt om i kommunen.


Ta in proffs på området som kan analysera förutsättningarna för en marknadsföring värd namnet. Det räcker nu med slöseriet på hur våra politiker disponerat våra gemensamma resurser till ingen nytta har det visat sig med facit i hand. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 22 juni 07:43


  Annie Lööf verkar bestämt sig att det är Stefan Löfven hon föredrar som regeringspartner. Hur hon skall göra sig oberoende av Vänsterpartiets inflytande står fortfarande skrivit i stjärnorna. Fortsättning följer i den politiska kaos hon ställ...

Av tommy norum - Måndag 21 juni 13:58


    Det är de här tre som lade grunden till resultatet i riksdagens förtroende omröstning genom det januariavtal  man kom överens om utan att Vänsterpartiet fick komma till tals.     Man kan undra hur det står till med den politiska...

Av tommy norum - Söndag 20 juni 11:54


  Då blev det ännu en prestigeförlust för Annie Lööf när hon tvingas inse att hennes ambitioner att försöka osynliggöra ytterpartierna V och SD att få politiskt inflytande fick sig ännu en knäck. Det är inte så lätt att försöka ändra på de...

Av tommy norum - Lördag 19 juni 17:03


  Frågan är väl om inte skolan var bättre förr när vi ser att politikerna har skapat ett skolsystem i Sverige som inte ser ut som något annat i hela världen ? Ett skolsystem som ingen, absolut ingen, vill ta efter. Fundamentala fel i skolsystemet nä...

Av tommy norum - Onsdag 9 juni 20:46

    Då kan man försiktigt börja besöka antik och loppis affärer igen. En tur till Kristinehamn där det finns en av väst Sveriges absolut intressanta och välsorterade loppis antik och kuriosa affär. Ordning och reda med humana priser där det finns i...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se