Direktlänk till inlägg 21 november 2013

Svante Karlsson ger i PD kommunen en lektion i marknadsföring.

Av tommy norum - 21 november 2013 07:00


  Skall det till en expert som Svante Karlsson, universitetslektor i kulturgeografi, som i PD uttrycker sin frustation över våra politikers handhavande av hur man slänger ut skattepengar till ingen nytta i marknadsföring av kommunerna runt om i Sverige.

personbild

Svante Karlsson 

Åmål är inget undantag , här försöker man göra gällande att Åmål  på något sätt skulle skilja sig från mängden från de flesta kommuner i Sverige genom att i marknadsföringen ange läget vid Vänern , och naturen som något att satsa på för att locka hit besökare.

Frågan är väl om inte våra lokala tjänstemän och politiker tillbringat mer av sina semestrar i utlandet och därmed missar vad som erbjuds runt om i vårt avlånga land där skönheten i natur och läge vid sjöar i stort sett finns överallt. 


Själv har jag under åren koncentrerat mig på att semestra inom landet, på både på land och sjö, och jag vill nog påstå att i det som finns i Åmål finns också i så många andra kommuner och i de flesta fall mer för att locka till sig besökare och att vilja bo där . Den uppenbara realitet som våra politiker har så svårt att ta till sig. Förövrigt inte bara politiker som är involverad i den uppfattningen när man tar upp frågan till diskussion.

Hela måkebergsprojektet bygger ju på att få folk att välja Åmål som boendeort och där det fina läget av området skulle locka. Det är nog helt andra faktorer som avgör den saken som Svante Karlsson mycket riktigt påpekar  


Så ta in proffs för att göra en ordentlig analys av förutsättningarna för att marknadsföringen skall lyckas att locka hit folk att bo och besöka Åmål.


Att det sedan sitter tjänstemän och famlar i sin okunnighet i marknadsföring men ändå  förordnar både det ena och andra där nu Sveriges mest vänliga stad är på tapeten med brist på annat,  men fortfarande så tror man på stadshuset att besöksnäringen med camping , fiske och närheten till Vänern och en fin natur runt knuten och där också bluesen är en viktig faktor i tänket för att vara lockbete.  En  marknadsföring som nu prövads i en herrans massa år utan ett spår av positiv utveckling i  kommunen. 

Svante Karlsson borde veta vad han talar om i sitt inlägg i debatten om slöseriet med skattemedel på marknadsföring på fel saker .


Jag förstår mig inte på varken tjänstemän eller politiker som kör samma race år efter år i sin strävan att ge förslag för att få en positiv utveckling i kommunen men utan att lyckas . Vi står och stampar på samma fläck som för tjugo år sedan i utvecklingen men ändå så fortsätter man på samma spår. Mer investering i besöksnäringen där campingen, trots miljon investeringar under åren fortfarande uppvisar minussiffror , mer till centrumgruppen, trots att en efter en av affärerna lämnar in på grund av dålig lönsamhet. En dubbel turistorganisationen utan att kunna visa upp ett enda spår av positiva nedslag i besöksnäringen.


Hur vore det om man för en gångs skull också vänder sina blickar bakåt och där konstatera vad som blev resultatet av alla skattepengar som lags på projekt som i sitt upplägg var till för att få en positiv utveckling i kommunen men som det visar sig blivit precis tvärt om i verkligheten.


Hur skall man locka besökare till Åmål eller Dalsland när det saknas lockande aktiviteter för framförallt barnfamiljer kan man fråga sig. ? Ett konstaterande som våra politiker har så svårt att ta till sig utan fortsätter i samma spår och med samma dåliga resultat år efter år utan att reagera för verkligheten.


De stora förlorarna är skattebetalarna som får slänga ut pengar till ingen nytta., pengar som behövs så väl i andra verksamheter runt om i kommunen.


Ta in proffs på området som kan analysera förutsättningarna för en marknadsföring värd namnet. Det räcker nu med slöseriet på hur våra politiker disponerat våra gemensamma resurser till ingen nytta har det visat sig med facit i hand. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 12 dec 14:00

  Karl Nyström Karlstadsbilder 1800 talet Stadsvy över Karlstad ( Carlstad ) Älvgatan 1700 tal ?     I mitten Johan Ahlströms affär. T v Pråmkanalen. T h Mariedals trädgård. 1880 Panorama över Tingvallastaden, Hagaborg och Haga....

Av tommy norum - Onsdag 11 dec 19:06

            Aftonbladets rubrik talar sitt tydliga språk att Sverige har problem med att avhysa flyktingar som befinner sig illegalt i landet. Något som inte bekymmrar regeringen som bjuder på nästan gratis sjuk och tandvård under tide...

Av tommy norum - Söndag 8 dec 13:42

Sveriges  välfärd håller på att krackelera under den socialdemokratiska fanan.  Löfven i Aftonbladet : Fokus nu kan inte vara på stor migration utan på snabbare integration. Man tar sig för pannan , inte så konstigt att vi har det samhälle ...

Av tommy norum - Lördag 7 dec 13:59

Kanske inte så konstigt att förtroendet för våra politiker minskar. Det som före valet var klartext blev efter valet något helt annat. Aldrig bli beroende av SD blev i stället ett beroende av Vänsterpartiet. Det som skulle bli en garant för att ...

Av tommy norum - Fredag 6 dec 12:19

Vår utbildningsminister (s) Anna Ekstrand skall nog inte slå sig för bröstet när man ser att Svenska 15-åringar har  sämre kunskaper än de hade  i början av 2000-talet. Läsförståelsen har blivit sämre och det gäller också i andra ämnen  trots at...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se