Direktlänk till inlägg 6 november 2013

Tennisverksamhet i företagsform tror en del är lösningen på problemen i Åmål

Av tommy norum - 6 november 2013 07:00


  

Gårdagens insändare i PD:s Synpunkt om tennis ungdomars framtid kanske mer speglar ett perspektiv utifrån den gamla tennisklubbens styrelses versioner hur klubben skall drivas för att få fram elitspelare.

Ett satsande som gick käpprakt åt helvete och där man lyckas förstöra klubbens ekonomi på några få år efter att tömt föreningen på alla tillgångar. 


Här har man haft tillgång till alla intäkterna i klubben som medlemsavgifter, hyror av hall och utebanor , man har fått sponsorbidrag , hyra från gymmet , ekonomiska bidrag från kommunen , man har haft 120 barn i ungdomsträning med vad det gav i intäkter ändå så lyckas man inte få ihop till lönerna för de två anställda utan blev tvingade att gå i konkurs. Om man är så naiv att man tror att man i fortsättningen i någon slags företagsform med två heltidsanställda tränare skall kunna driva ungdomsverksamhet och att gymmet som inkomstkälla skulle förändra den saken är nog drömmar som inte har någon chans i att kunna förverkligas någon längre tid.


1700 kr per månad bidrog gymmet med som hyresintäkt för tennisklubben, då ingick värme, varmvatten sociala ytor utöver gymsalen, omklädningsrum, el mm. Den hyresgästen kostade nog mer än det smakade för klubben men den gav ju en extra slant till de två heltidsanställda tränarna som tog hand om intäkterna i gymmet utöver de 65000 kr/ mån inkl sociala kostnader som klubben bidrog med till deras försörjning.


Det verkar mer som om insändaren är en partsinlaga av familjen Edvinsson och en röst för de bägge tränarnas framtida försörjning än en röst för tennis ungdomarna i Åmål. Versionerna att kunna lämna in barnen på tennislektion samtidigt som man kan gå på gymmet och ha uppsikt över barnen speglar väl lite av en naiv syn på problemet.


 Men om föräldrarna tror sig ha råd med en elitsatsning i ett privat företag utanför en ideell tennisklubb, där man drömmer och ser en ny Björn Borg i sitt barn, så kommer det att kanske kosta mer än det smakar för många föräldrar.

Men med erfarenhet och facit på vad det konceptet ledde fram till så befarar man den satsningen kommer att bli kortvarig.

Ett tips till föräldrarna är väl att inte binda sig med förskottsbetalning i för långa tidsperioder där man riskerar att förlora sina insatta medel om det visar sig att affärsplanen inte håller. Den fadäsen drabbades nämligen många av tennisklubbens medlemmar av när det visade sig att förskottsinbetalningar till hallhyrorna blev värdelösa efter konkursen under den förra klubbledningen där de två tränarna hade ansvaret för den praktiska verksamheten i klubben.

 Förövrigt så anser jag personligen att den idrottsverksamhet som bedrivs på gymmet troligtvis ställer till mer skada än nytta för både kropp och själ, där resultatet många gånger blir uppsvällda kroppar som  inte har ett dugg med idrott att göra utan mer för att få tillfredställelsen att få, i deras tycke, en snygg kropp att visa upp.


Den formen av idrottsutövande och med de idealen skall vi nog försöka hålla våra ungdomar ifrån så länge som möjligt. Den visar sig nog i mångt och mycket göra mer skada än nytta i framtiden och där många gånger gymlokalerna runt om i Sverige är inkörsport till droganvändning har det visat sig genom undersökningar där man tar till genvägar för att få ett bra resultat av sin träning.   


Det man skall vara uppmärksam på som förälder eller anhörig är följande:


Kännetecken vid ett missbruk av AAS kan vara:

  • Snabb och kraftig viktökning.
  • Oproportionelig muskelutveckling, framförallt kring bröst, nacke och skuldror.
  • Nytillkommen akne, framförallt på rygg, skuldror och bröst
    • Ödem (vätskeansamling) ofta i ansiktet vilket kan ge ett "plufsigt" utseende.
    • Ökad kroppsbehåring eller håravfall på huvudet.
    • Nedstämdhet/depression.
    • Fixering vid kost och träning.
    • Kraftiga svängningar i självförtroende och självkänsla.
    • Humörsvängningar såsom nedstämdhet, upprymdhet, irritabilitet och aggressivitet.
    • Personligen så tycker jag att den formen av idrott inte hör hemma i en lokal med ungdomsverksamhet där det finns risk att lockas in i en sport som det visats sig ha stora problem med droganvändning i sitt  utövandet runt om i Sverige.      
 
 
Ingen bild

Idrottsintresserad

6 november 2013 12:36

Fantastisk bra skrivet Tommy, fortsätt att granska dessa affärer.
Ju mer Du gräver, ju mer skit kommer Du att hitta!
Inte undra på att klubben gick i konkurs med så naiva föräldrar ( styrelseledamöter ) som bara ser till sitt barns bästa och inte reagerar mot dom skenande kostnaderna för klubben
Klubben är större och viktigare än individen, om den skall överleva
Klubben fick ju fram fler duktiga ungdomar när Pelle, Kinken och Ing-Lill skötte träningen och det var ett jävla drag i föreningen.
Dom var duktiga tränare, utan proffslöner !!!!!
Denna såpan kan bli en intressant TV-serie

 
Ingen bild

silvio

6 november 2013 20:09

Hur mycket har kommun bidragit med till tennisklubben?
Har du några siffror Tommy ?
I övrigt så instämmer ja när det gäller gymmet!
Det är inte många småkommuner som kan ståta med en så fin innomhusanläggning för tennis.. ..varför släpa in ett gym?
Ett par hantlar och ett hopprep sånt har ju var och varannan människa möjlighet att ha i sin källare..
Hoppas inte gymmet är uppställt på den fina konstgräsmattan

 
Ingen bild

Observer

6 november 2013 21:37

Mycket bra inlägg Tommy, fakta som inte kan motsägas, den kroppsfixering som finns idag hos vuxna är rent skadlig, tyvärr gör ju barn som sina vuxna förebilder. Nej, starta en rörelse som backar några årtionden, lobba för ett friluftsliv ute i skog och mark, där barnen tar egna initiativ och kan hitta på saker själva. Vet att det byggts "naturgym", bl.a i Billingsfors, naturliga redskap som man använder under avbrott i joggingturen, skulle kunna byggas med fördel i Örnässkogen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards