Direktlänk till inlägg 11 augusti 2013

Var finns den politiska debatten i Åmål ? Detta var med i bloggen för tre år sedan

Av tommy norum - 11 augusti 2013 07:00

 


 Kanske börjar man nu få upp ögonen hur våra gemensamma resurser snedfördelas framförallt i fritidssektorn. Där har föreningar försett sig inte efter behov utan genom kontakter i den politiska sfären och i tjänstemannaherarkin som röstats in i klubbstyrelser som sen aktivt har lobbat för den förening de är med och styr i.



Tittar man bakåt i tiden så har föreningar fått både konstgräsplaner, ridhus, ishockeyhallar och skidbackar, utan att tillnärmelsevis kommit i närheten av att bidra till den verkliga kapital och driftkostnader medan andra klubbar fått klara sig i stort sett själva .

Här har det räckt med att rösta ine en hög kommunal tjänsteman eller en politiker som ordförande eller styrelseledamot för att säkra ekonomin för föreningen.


Det finns föreningar som inte har någon ungdomsrörelse har kommunala lönebidrag för 3 anställda, har fått hyran betald under flera år av kommunala medel på ca 75 000 kr/ år och som fått intäkterna på kommunens uthyrningsobjekt mot att de underhålls. En otrolig snedfördelning av våra gemensamma resurser som pågått under ett antal år utan att politikerna tagit tag i saken.


Här har man försett klubbar med inkomster på örnäs camping under bluesveckan och sedan går till fullmäktige och begär pengar för det återkommande underskottet i verksamheten utan att någon politiker reagerar på hur man förvaltat vårt kapital.

Ibland tror man att de politikerna som sitter i fullmäktige sitter där för att tillgodose sina egna intressen utan en tanke på vad det politiska förtroendeuppdraget de fått av väljarna går ut på.


Detta skrevs för tre år sedan i bloggen.


 

Debatten i massmedia lyser med sin frånvaro i det politiska Åmål.

Här har det uppdagats hur illa Politikerna och i synnerhet Centern med sina alliansbröder, folkpartiet, kristdemokraterna skött ekonomistyrningen i Åmål. Tittar man på de investeringar som gjorts i framförallt fritid som stjäl mer och mer av våra resurser i framtida åtaganden som drift, kapitalkostander, underhåll.

 Inga vibbar hos våra politiker som känner var kommuninnevånarnas prioriteringar ligger någonstans tyder på en något skev verklighetsbild och ointresse att ta reda på innevånarnas inställning.

 Den lilla undersökning som nu finns på bloggen, så tycker ca 90 % att satsningen på fritid tar alldeles för mycket resurser av våra skattemedel. Politiker i alla partier måste se upp med vilka kandidater som skall representera i nämnderna och även se upp med hur idrottsföreningar utser politiker och tjänstemän i sina föreningars styrelser och därigenom risk för lojalitetkonflikter när man skall fördela skattemedel. Viken är en sådan förening som varit duktiga på att värva styrelsemedlemmar ur politiker och tjänstemannastaben.

 Nu sitter vice ordföranden i samhällsbyggnadsnämnden som ordförande i Viken. Vi har haft vår förra kommunchef som ordförande i Viken, vår turistchef som lyder under samhällsbyggnadsnämnden har varit ordförande och som grädde på moset så har förvaltningschefen i samhällsbyggnad sina rötter i Viken. Vi har andra i nämnden som ser som sin huvuduppgift att förse resurser till idrott och fritid.

Det är bara att konstatera att infrastrukturen i stort blivit eftersatt med den konstellationen i samhällsbyggnadsnämnden. 

 

Nu får banne mig partierna ta tag i sina nomineringar och tillse att vi får kanditater till nämnden som har en mer nyanserad bild av sitt uppdrag, kanske ta beslut om att politiker inte får ta uppdrag i föreningar som de sen som politiker skall fördela ut resurser till av våra skatter.

Inte konstigt att vi i Åmål har en av Sveriges dyraste fritidverksamhet med den nomineringskulturen som har varit i Åmål. Politikerna i nämnden verkar ha mer lojalitet till sina föreningar än till väljarna .   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards