Alla inlägg den 24 augusti 2013

Av tommy norum - 24 augusti 2013 07:00

 

Här har vi samma fastighet sedd från Strandgatan. 

 

Flygfoto från kanske 1940 talet. Här ser man gamla bryggeriet till vänster om det nuvarande byggnaden.


Av tommy norum - 24 augusti 2013 07:00


 . Vi ser fortfarande att fokuset på vad som är viktigt för Åmåls fortlevnad fortfarande lyser med sin frånvaro i politikernas syn på hur man skall lösa den nedåtgående trenden med hög arbetslöshet, minskad befolkning och utgifter som inte står i relation till skatteintäkterna. Här tror man fortfarande på besöknäringen med jippon för att locka hit gäster som skall spendera sina pengar på konsumtion i Åmål är en del av lösningen.


Resultatet är nerslående med facit i hand. Fortfarande flyr köpmännen Åmål på grund av dålig lönsamhet och lämnar stora spår i tomma lokaler efter sig i Centrum. Men fortfarande så stönar sig visoinärerna kvar i konceptet med ökad satsning på besöksnäringen när man så tydligt med  facit i hand kan se resultatet av det hela.


Men som en tjänsteman utryckte sig att har vi inte gjort dessa satsningar så har kommunens utveckling varit ändå sämre. Hur man kan komma  fram till en sådan analys av läget är det nog många som frågar sig. Kanske det ändå speglar tänket i de kommunala förvaltningarna där man tydligen tror sig kunna visa upp resultatet med sådana argument antingen går det åt fanders men man med det synsättet ändå översätter det till något positivt att det ändå kunde gått ändå sämre om man inte gjort satsningen.   Jag skulle vilja se den företagsledare i näringslivet som godtagit den förklaringen vid en investering som inte fick den förväntade resultatet.  I kommunala förvaltningar är det nog mer vanligt än undantag med sådana slutresultat av visionerna.  Åmåls kommun är ett lysande exempel på detta.    



Detta skrevs för ett år sen i bloggen


 


 Höj  blicken  och hys hopp är rubriken i dagens visionsdrömmare Anders G. Larsson.


Visionärerna i kommunen har nu vaknat till och låter PD:s läsare genom Synpunkt få ta del av drömmarna för att få Åmål på fötter.

Förutom varmbassäng på Örnäs, utbyggnad av campingen där väl Örnäsvallen får  offras för den goda sakens skull , ett kulturcentrum runt gamla kyrkan , konstfrusen isbana i centrum, rivning av Marinan och ett hotellkomplex i anslutning till Seaside så har vi nu fått en Smögenbrygga och ett spa hotell med äventyrsbad där en rivning av Örnäs restaurangen  är en del av projektet.

Att sen Anders G Larsson förordar en rejäl sänkningen av kommunalskatten i det ekonomiska tillstånd Åmål befinner sig i för närvarande kanske ändå speglar att skribenten inte riktigt ligger i fas med verkligheten när han ger uttryck för sina visioner.   


Byggandet på Måkeberg är väl inte längre någon vision utan kommer väl att sättas igång så fort medborgarna som är direkt berörda fått säga sitt, en medborglig rätt som är en del av vår demokrati men som tydligen inte faller dessa ja eller visionstyckare i smaken förstår man med all denna galla som spys ut över Drakens hyresgäster när de ger utryck för sin frustration i överklaganden över  byggprojektets utformning som direkt berör deras boendemiljö.


Håll käften och gör som vi säger är nog en dålig utgångspunkt för att få förståelse för sina visioner nu och i framtiden.


Vi  får väl ta till oss dessa visionärers tyckande i frågan. Men sanningen är väl att ibland har man svårt och avgöra om det är  i ironiska ordalag man ger sig in i debatten eller om man verkligen menar allvar i sina inlägg.   

  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards