Direktlänk till inlägg 12 oktober 2012

Vem företräder våra kommunpolitiker är det medborgarna eller riksdagspartierna ?

Av tommy norum - 12 oktober 2012 07:00

 

Ersätt 3 fas med riktiga jobb är rubriken i svaret från Socialdemokraterna till det lokala Centerpartiet i Åmål. 

Hur vore det om våra kommunalpolitiker ägnade sig åt problemen i den här kommunen  och där föra en dialog till kommuninnevånarna via PD :s insändarsida hur ni tänkt er att lösa de framtida utmaningarna när det gäller skola, vård och omsorg och vår ekonomi..


Här har  insändarskribenter i PD  skrivit  för  att få gehör för sina åsikter utan den minsta reaktion från våra politiker. Men när rikspolitiken kommer upp i insändarsidorna då vaknar man till och har åsikter. Ni är  faktiskt valda med mandat att företräda kommuninnevånarna och när dessa har funderingar på insändarsidorna då  är ni banne mig skyldiga att gå i svaromål och inte gömma er uppe på stadshuset utan att förklara er politik.

Jag tror inte PD:s läsare är intresserade av att  Michal Karlsson skall vara något eko för att föra fram Socialdemokratisk rikspolitik lika lite som de intresserade av Centerns rikspolitik.

Lite patetiskt får man väl säga när de blottar sig i sin okunskap i kommunpolitiken genom att gömma sig på stadshuset men  man gärna vill vara med och föra fram åsikter med sina namn när riksdagspartierna  ropar efter hjälp i sin marknadsföring .

Visa nu att ni bryr er och bemöt dessa frustrerade insändarskribenter som  anser sig orättvis behandlade i era politiska funderingar om hur ni tänker lösa våra problem.

Har man inte förmåga att förklara den ekonomiska situationen i Åmål  och med detta den politik man vill föra för att komma ur  eländet där man med raka rör gentemot medborgarna står för en politik som på sikt förbättrar läget och där man är beredd att trampa många på fötterna för att nå sitt mål , det är då  först man skapar förtroende för att vilja åstadkomma något.

Velande konflikträdda politiker är det värsta som kan drabba oss kommuninnevånare. Det betyder i regel, för att försöka göra  alla till lags så är risken stor att man hamnar långt ifrån det mål man vill uppfylla..             


     



 
 
Ingen bild

Åke Olsson

12 oktober 2012 09:12

Helt rätt tänkt!Många av kommunens medborgare saknar detta sätt att föra debatt med våra valda.Rikspolitik och kommunal politik lever i två skilda världar.Visserligen styr rikspolitiken,till viss del,våra kommuners förutsättningar.Men kommunens innevånare vill hellre veta och höra och se resultatet av "hemmaplansproblematiken".Något som jag kämpat för,men tyvärr så har budskapet ej vunnit gehör.Ännu

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

12 oktober 2012 19:22

Problemet är värre än så.

De politiker som nu har makten har tydligen inte hamnat där på grund av sina förtjänster utan på grund av andras misslyckanden. De verkar inte heller ha klart för sig att det är just kommuninnevånarna som valt dit dom.

Vad beträffar deras ovilja att kommunicera med sina väljare i dagstidningarna är ju det redan en svaghet. Men vad värre är, är att de inte ens vill kommunicera med sin väljare brevledes. Skriver man och ställer en enkel fråga så svarar de inte. Egentligen är det tjänstefel och kan anmälas till JO. Men då JO inte har tid med vare sig anmälningar eller ens bryr sig om ifall kommunerna gör lagöverträdelser är det kört att den vägen få någon ordning på det skrået.

Det enda som återstår är att rösta bort rötäggen och försöka få in friskare krafter som vill någonting och som lyssnar på sina väljare lokalt. Men var hittar man sådana?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards