Direktlänk till inlägg 5 augusti 2012

Jag tror att en utredare är en bra investering för oss skattebetalare.

Av tommy norum - 5 augusti 2012 07:00

 

Sten Lindströms reportage i PD om cheftjänstemännens budgetförslag  visar väl att vi behöver en utredare i kommunen som har i uppdrag att nagelfara vår kommunala verksamhet så tjänstemännen  slipper sitta och ha åsikter om sin egen förvaltning och komma med förslag som berör både anställda och verksamheten med utgångspunkt från en neutral position det är nog inte så lätt .


Ser man på vår turistansvarigs förslag så utgår man inte från vad som är bäst för kommunens  ekonomi  utan här fokuserar man sig mer på  förändringar i den egna organisationen och lämnar förslag som skulle göra större  utslag i den kommunala budgeten därhän.


Lämna Dalsland turist AB är huvudförslaget en besparing på ca  650000 kr / år

Men att som övriga kommuner låta Dalsand turist AB ta över även Åmål  skulle göra en besparing på ca 2.5 miljoner  den lösningen vill man inte låta politikerna ta del av.


Att lämna ut Örnäs camping till en privat entreprenör som troligtvis skulle göra att fullmäktige slipper år efter år  lämna bidrag till underskottet på en halv miljon om året.


Besparing och ökad  lönsamhet med  ca  850 000 kr när bidraget till Dalslands turist AB borträknad skulle då ske genom ökad lönsamhet med en samordning av marinan, gästhamnen, restaurang  och  investeringar i en tempererad pool .  Att man sen vill ha ytligare 200 00 kr för utveckling av turismen så så hamnar man på 650 000 kr som besparing. 

Att man inte tar hänsyn till en nyinvestering av en pool både i underhåll , energikostnader, och kapitalkostnaderna och driftkostnader med badvakter speglar väl kanske behovet av en neutral utredare som har medborgarnas intresse i fokus. 

Så det enda bidraget till en besparing blev väl i slutändan att lämna  Dalsland Turist AB den organisation som kom till på initiativ av politikerna i Åmål på sin tid för att samordna och spara skattepengar i slutändan.  


Skall bli intressant att ta del av det underlag som cheftjänstemannen i fråga tror sig göra en besparning och ökade intäkter på 1 ,5 miljoner .  En utredning som troligtvis innehåller en massa luft . Det man kan fråga sig varför inte dessa förslag om samordning har presenterats tidigare.  Det ingår väl i en cheftjänstemans arbetsuppgifter att på alla sätt göra verksamheten så effektiv som möjligt utan att man skall behöva hamna under galgen för att reagera. 


Varför finns inga förslag om en total översyn av var våra skattepengar hamnar i fritidssektorn där miljonbelopp betalas ut för att hålla våra föreningar under armarna. Fullmäktig tog ju beslut för en tid sen att 3 st i varje förening skulle kunna  få bidrag med  kommunala skattemedel för att delvis fylla upp skillnaden av det statliga bidraget. Kanske skulle man se över rutiner vilka får dessa bidrag .

Behöver  verkligen  våra föreningar 3 lönebidragare för att hålla verksamheten i gång. Här finns det miljoner och spara  i en verksamhet som ligger långt ifrån det vi kallar kärnverksamheten.. 


Ungdomsgården  Huset läggs ner och sparar hyran på 400 000 kr  ?  Vad händer med de anställda skall de ha fortsatt anställning ?  Om jag minns rätt så skulle en avslutning av Husets verksamhet ge en besparing på ca 2.5 miljoner.

     

.   


 
 
Ingen bild

Skattebetalare

5 augusti 2012 20:41

En utredare som har utbildning och sunt förnuft kanske är det som Åmål har saknat.
Varför har inte dessa förslag kommit tidigare ? Har vi en massa sovande tjänstemän som går och väntar på pension ?

 
nyfiken

nyfiken

5 augusti 2012 21:10

angående skatten 35 öre vem fan trodde att sossarna skulle ta tillbaka den det är ju bara valfläsk den som juger inompolitiken det verkar dom klarar sig bäst

http://url

 
Ingen bild

Åke Olsson

6 augusti 2012 13:45

Vi har ju redan en anställd tjänsteman i kommunen,i vars anställning just utredningar ingår.Varför fler?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Onsdag 13 juli 13:16


  Vad skall man säga när piloterna i SAS försöker utnyttja det ekonomiska läget i företaget för att sko sig själva genom utpressning försöka få SAS på knä och gå med på deras krav. Även om det drabbar många resenärer så handlar SAS led...

Av tommy norum - Tisdag 5 juli 12:22


  Spekulationerna duggar tätt bland journalisterna under Almedalsveckan. Det man är överens om i sina spekulationer är väl frågan hur Magdalena Andersson vid en eventuell valseger för det rödgröna blocket skall kunna sy i hop en hållbar regering när...

Av tommy norum - Onsdag 22 juni 17:30


Elsa Widding har lång bakgrund i energibranschen som nyckelperson i en lång rad energibolag. Hon gjorde sig känd i samband med Nuon-affären, som visselblåsare i sin dåvarande roll på Näringsdepartementet. Hon har därefter engagerat sig som samhäll...

Av tommy norum - Måndag 20 juni 22:59


      Man kan inte annat att undra hur Sverige på en så relativt kort tid har förändras till det sämre. Medborgarna känner sig mer otrygga och vi har myndigheter som inte på långa vägar klarar av sina åtagande där väl vår polismyndighet är ett l...

Av tommy norum - Torsdag 26 maj 11:43


    Centerns ambitioner framåt har kommit på skam visar oppositionsmätningar det senaste året.       Det tar ett tag för somliga genomskåda att Centerpartiet inte har så mycket att komma med i politiken i den position man satt sig i. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se