Alla inlägg den 18 augusti 2012

Av tommy norum - 18 augusti 2012 09:56

  2012

Lägg fram ja listor skriver Pierre  Högberg och Lille Mor Lindqvist i dagens synpunkt i PD.

Ja, för vad ? Måkeberg är det ju politisk enighet om att bygga, den byggstarten ligger i projektsägarens händer  att sätta igång så fort överklagan är överstökad. För ni skall väl inte säga ja till och förbjuda våra rättigheter som medborgare att överklaga de beslut som rör oss i det vardagliga livet.  Kanske skulle det lagds ut medborgarlistor  om Centerns sätt att sköta hela affären där kommuninnevånarnas skattepengar blev involverade i affärsuppgörelsen för att ro projektet i hamn.


När det gäller Hotellbyggnaden så får man väl ta med alla  bitarna  innan man tar ställning i frågan..

Vad och vem skall bekosta en flyttning av bränslestationen för båtfararna på kanske någon miljon och var skall den placeras ?

Vem skall bekosta flyttningen av mastkranen och var skall den placeras ?

Vad blir hyreskostnaderna för  kommunen  för de investeringar  som blir följden med en ny Marina med alla sanitära installationer för att serva båtfolket under 3 månader ?

Vad blir hyreskostnaden för Turistbyrån under en 4 månadersperiod ?

Skall affärsuppgörelsen ske under samma villkor som vid  Måkeberg  man ger bort medborgarnas mark för noll och ingen ting ? 

Kommer den nuvarande Marinans affärside att i första hand  vara ett Café utan ölrättigheter bestå ?

Parkeringar för det eventuella bygget hur kommer den att lösas utan att inskränka på medborgarnas rätt till att besöka området på ett lättvindigt sätt ?

Massor av frågor innan man kan säga ja eller nej till en utbyggnad av ett hotell på en av Åmål mest besökta områden under sommarhalvåret. 

Gör nu inte om misstaget när man lät hamcompaniet etablera sig i området. Inga parkeringar som hör till fastigheten,  utan här lät man den kommunala parkeringen både bli uppsamlingsplats för sina kunder och  soporna till verksamheten.

Fortfarande har man sett mellan fingrarna på dessa  krav som man ställer på verksamheter  av denna art att investera i parkeringsplatser  som täcker behovet för besökare till fastigheten..   


Under Kurt Svenssons tid som kommunalråd så var det där med att följa lagar och förordningar av underordnad betydelse, likaså att ordentligt ta reda på förutsättningarna både de ekonomiska och de praktiska . Nej tuta och kör var melodin, problemen de löser vi vart efter de dyker upp, och det gör de . Nästan dagligen kommer det upp ärenden på bordet med stora kostnader till följd av denna otroliga slapphet i den politiska styrningen som Kurt Svensson med Centern har skuld i .


Det är väl ungefär i den andan dessa visionärer som nu poppar upp i insändarsidorna agerar


Not: Vad jag vet så finns det funderingar på andra alternativ till hotellbygge i området som jag tror de flesta skulle kännas mer rätt. Där man låter omgivningen runt marinan vara intakt.

Om den lösningen kommer till stånd så borde de flesta vara positivt till förändringen inbillar jag mig. Men att köra över en betydande opinion i det koncept som las fram för området det tror jag inget politiska parti skulle våga sig på med risk för att förlora stöd vid nästa kommunalval. 

Möjligtvis Centern då , för de har visat att de vill inte lyssna på medborgarna de kör heller över dem.  

    

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards