Alla inlägg den 28 juni 2011

Av tommy norum - 28 juni 2011 07:55


Det fortsätter att flyta upp rester av hur illa Centern skötte våra skattepengar under sin tid vid makten. Här kommer ytligare ett exempel när man utan ordentliga rutiner  låtit  våra skattepengar flyta ut utan kontroll i investeingen och flytten av EU-kontoret.

Att sen Sven Callenberg ( c ) försöker ta politiska poäng av eländet som han i egenskap av att tillhöra den gamla ledningen borde ha tänkt på förut.   

Under Centerns ledning av kommunen så var det mer regel än undantag att investeringar inte ekonomiskt gick hem. Värst var väl den gamla samhälls-

byggnadsförvaltningen under ledning av Tommy Jingfors, men där kan man tänka sig med politikernas goda minne i centerledningen, investeringspengarna flyttades runt mellan projektet för att dölja när man inte klarade att räkna hem  investeringen. Underskott som aldrig kom upp till ytan med en ordentlig redovisning för fullmäktige.


Så Sven Callenberg ( C )det är inte första gången du är med och tar beslut där dåliga underlag varit med och ställt till det, men då kom det ingen reaktion när man så uppenbart i flera år så vårdlöst hanterat våra skattepengar.

Istället så försökte man mörka hela eländet när man blev avslöjade genom att inte låta revisorer gå in och granska den förvaltning som har ca 80% av investeringsbudgeten och som på ett så tydligt sätt visat att ledningen av den förvaltningen inte klarat av sin uppgift under flera år.

Att den forne förvaltningschefen nu tar sin mats ur skolan och flyttar till andra uppdrag i annan kommun är nog en välgärning för kommunens ekonomi.

Vi får nu hoppas att det ihop med Säffle rekryteras en person med kompetens för sin uppgift, en egenskap som har saknats under flera år på den befattningen har det visats sig när man får ta del av facit i efterhand hur förvaltningen har sköts.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards