Alla inlägg den 16 juni 2011

Av tommy norum - 16 juni 2011 07:20

Anne Sörqvist  (c) försöker i PD:s synpunkt i dag, det man närmast kan kalla en predikan, få förståelse för sina synpunkter i vindkraftsdebatten.  Ett debattinlägg som förstärker farhågorna för hur Centern kommer agera i vindkraftsutbyggnaden om de vinner nästa val.   


Allt vi gör som påverkar naturen är en avvägning mellan intressen och där markägarnas livsbetingelser på landsbygden måste bejakas för att de skall kunna bo och leva där är väl huvudinformationen i hela predikan.


Det Ann Sörqvist tydligen inte förstår är att i stort sett hela den massiva oponionen  mot vindkraftsplanerna kommer från de som bor på landet där de ser farhågorna med att inte kunna bo kvar om vindkraften får byggas ut på markägarnas villkor. Tänk att det skall vara så svårt att ta till sig synpunkter i opinionsbildningen där man har både bild och ljud i sin framställan för att klargöra problemen runt vindkraftsetableringar.


Markägarna i landsbyggdsbefolkningen är en minoritet av de som bor där men Ann Sörqvist gör ändå sken av att för att få fler som kan bo och leva där så är en Vindkraftsutbyggnad det som kan vara lösningen. Jag tror nog att vi är många  som tror att skall vi få folk att etablera sitt boende på landsbygden så är nog vindkraftssnurror det sista man vill ha inpå knutarna.


Kanske Ann Sörqvist skulle ta åt sig sina sista ord i insändaren från ett annat perspektiv än från markägarna. Ödmjukhet, respekt för livet, naturen och människan.  


Förövrigt har Åmåls kommun uppnått det nationella målet för vindkraftsutbyggnad. Låt oss vara nöjda med det.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards