Alla inlägg den 17 juni 2011

Av tommy norum - 17 juni 2011 17:13


Då har den kommit den nya tidningen Åmålsmagasinet, utgivare Åmåls kommun. Ansvarig utgivare Svante Melander vår kommunchef som på första sidan har en egen ledarspalt.

En tidning som inte ses med blida ögon från lokalpressen kan man tänka.

Vi kan konstatera att projekt som kommunen har svårt att få gehör för bland allmänheten får en stort utymme i tidningen.

Måkebergsprojektet, där prislappen för markområdet har satt känslorna i gungning, där en del påstår att priset  på området var alldeles för billigt.

Här försöker man få till att det åtagande som Måkeberg Ab investerar i hela projektet  skulle var skäl till priset för området. Ett smart sätt att komma över attraktiva markområden i kommunerna genom att hänvisa till kostnaderna där sen  politikerna sväljer hela konceptet med med hull och hår och desutom lovar åtagande i projektet för minst hela försäljningssumman.

Grattis  Måkeberg AB,  ni vet hur en slipsten skall dras för att få ut största möjliga vinst i projektet.


Att sen Åmålsmagasinet skulle bli någon opinionsmegafon för vissa intressen får vi hoppas  inte meningen med tidningen. Läser man artikeln under rubriken Hamnterminalen så får bluesgeneralen Nils Lönnsjö  förmedla synpunkter i tidningen långt i från sunt förnuft i dessa tider. Här krävs en satsning från kommunen, anser Nils där han efterlyser ny scen, en anställd i kommunen som skall ha som huvuduppgift att locka hit olika produktioner i opera, rock och popp. Kanske det finns viktigare saker att fokusera på  i Åmålsmagasinet än drömmande visionärer där det centrala kretsar runt upplevelseindustrin i stort och där kommunala pengar är en förutsättning för hela idén.   


En dag med kommunalrådet är väl ett repotage som går hem hos allmänheten ,vi

behöver också information om vilka personer som finns på stadshuset och skall ta vara på våra intressen i kommunhuset , deras arbetsuppgifter , kanske med foto allt ifrån vaktmästare till kommunschef.


En presentation av kommunstyrelsens ledarmöter , navet i hela den politiska processen, deras civilstånd , vilken bakgrund de besitter i arbetslivet , vilka politiska ambitioner de har i sitt medverkande i politiken presenteras. 


Kanske kan Åmålsmagasinet bli en tillgång för kommuninnevånarna med en information som inte lokaltidningarna är intresserade av att förmedla. Också ett sätt att distansera sig från lokalpressen och slippa sitta i deras knä för att få sin stämma hörd i olika frågor. Vi väntar på nästa upplaga av magasinet , kanske inte med spänning, men ändå.  

   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards