Alla inlägg den 21 juni 2011

Av tommy norum - 21 juni 2011 17:27

Elisabeth Mohlin ordförande i kommunal , gör ett försök i dagens PD:s synpunkt att företräda föräldrarna som har sina barn på förskolan och fritids .


Kommunal har gjort en undersökning om varför inte föräldrarna har sina barn på fritids under sommaren och där Elisabeth Mohlin kommunal försöker tolka svaren från föräldrarna. Kanske har det inte något med att man skäms eller känner en press på sig att inte utnyttja barnomsorgen fullt ut under sommarmånaderna och där Elisabeth Molhin försöker antyda att det har blivit lite fult att ha sina barn på förskola och fritids.


Om nu föräldrar har den åsikten att de vill ge sina barn ett långt sommarlov utan att behöva anlita fritids så är väl deras  inställningen att det är bra för barnen. Hur sen föräldrarna löser ekvationen för att det hela skall gå ihop är väl inget som kommunal har med och göra.


Kanske är det så att dagens föräldrar har insett att man tillbringar alldeles för lite tid med sina barn och där man nu i decennier har överlåtit  en stor del av uppfostran till instutioner  med eller utan utbildad personal som präglar barnen  med sina värderingar.

Kanske inte alltid med så bra resultat för framtiden. 


Här försöker Elisabeth Mohlin gör sken av att det är för barnens och föräldrarnas  bästa hon tror sig veta bättre.

Det är nog så att Kommunal är rädd att det  minskade utnyttjandet på sommaren han  sätta sina spår i minskad  efterfrågan av personal som finns i kommunals medlemsregister.


Det  kommunal tydligen inte förstår är att personaltätheten skall anpassas efter efterfrågan inte tvärt om genom att försöka få föräldrar , mot sin vilja , att använda fritids mer. Kan det vara så att föräldrarna äntligen börjat inse att man skall  anpassa  arbetstiden efter det det man anser är bäst för barnen , och inte vad kommunal anser är bäst för sina medlemmar.  

                 

      


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards