Alla inlägg den 9 juni 2011

Av tommy norum - 9 juni 2011 21:40

Äntligen har vi fått politiker som förstår sin roll att vara hela kommunens representant i politiken  och inte sitter och tar belut där de  i första hand ser om sitt eget hus.


Den nuvarnade politiska majoriteten lyssnar på den massiva opinionen mot den utbyggnad av vindkraften som Centern var beredd att genomföra, en satsning som skulle tagit död på Dalsland som turistlanskap där naturupplevelser och tystnaden är det som lockar hit besökare. De gick så långt i sin strävan att de försökte sätta munkavle på  Dalslands turistchef när han i sitt yttrande klart deklarerade att den kraftiga utbyggnaden kommer att  sätta negativa spår i turistnäringen.


Bra Michael Karlsson  ( s ) att du gick de till mötes, de som i en kraftfull opinion med ordentliga sakargument  avgjorde Centerns öde att försvinna ut ur maktens boning för lång tid framåt . Driv gärna opinion i era politiska gärningar men kör inte över dem, det straffar sig  i längden. 


Moderater och Centerpartiet vill fortfarande hålla dörren öppen för vindkraftsetableringar genom att reservera sig och föreslå Kristinedal som en tänkt Vindkraftsetablering.


Det är inte för inte som vår minister Andreas Carlgren ( c ) vill sätta stopp för kommunernas vetorätt över Vindkraftsetableringar med alla påringningar från bestörta markägare som ser sin framtida  arbetsfria inkomster flyga sin kos med vinden där inte kommuninnevånarna ställer upp på markägarna och vindkraftsindustrins planer.


Vi får hoppas att man inte vid nästa val väcker den björn som sover-centerpartiet- det kan få förödande konsekvenser för de som förespråkar en måttfull utbyggnad i lanskapet. 


Kanske är det dags för politikerna och även en del gamla stofiler i den traditionella media världen ta till sig den nya sättet att kommunicera och driva opinion, genom datorn, ett överlägset sätt att få fram sitt budskap på när inte politiker och medierna vill ta sitt ansvar för att ge  en korrekt bild av verkligheten.       


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards