Direktlänk till inlägg 7 april 2011

I krig och kärlek är allt tillåtet.

Av tommy norum - 7 april 2011 07:51

De borgliga ville fortfarande tumma på kommunallagen i och med deras nerlagda röster i kommunstyrelsen när det gäller att bestämma ny hyresgäst till Hamnterminalen.


Här har det gamla styret med centerledaren Kurt Svensson tagit beslut långt ifrån vad kommunallagen om subventioner till enskild företagare säger och där alla utom  Kurt och några andra stönebockar i både politikerkretsen och företrädare för massmedia tycker att det är inget att bry sig om.


Ganska fantastiskt, här har den gamla ledningen upprättat ett hyreskontrakt med Dalbo-Båtar på sin tid utom all rim och reson och som har ställt till med alla de problem som blev efter branden och sen vägrar att ta lärdom av hela soppan utan fortsätter i samma spår där respekten för de bestämmelser i kommunallag och nu i Jordabalken totalt ignoreras. 


Låt oss hoppas att få slippa mer brandkårsutryckningar  i fortsättningen där man får städa upp efter det gamla gardet där bristen på respekt för  lagar och förordningar var vanligt  i många beslut och där de med facit i hand vägrar ta till sig de förändringar som den nya organisationen påbörjat i syfte att skydda medborgarnas tillgångar från övergrepp.

  

Det har varit  en lobbyverksamhet utan dess like för att fortsätta borgarnas inslagna väg  där deras hemsnickrade uppfattningar om rätt och fel är det som gäller, där rötan sitter så  långt in i själen att man inte ens reagerar när man påpekar de fel och brister som förekommer utan fortsätter som ingenting har hänt påhejad  av PD:s Sune Tholin som vägrar publicera alla tokigheter som förekommit i verksamheterna.

Rent hypotetiskt : Om det är någon i kommunstyrelsen som läckt ut hyresbuden till Laxå Marin vad kan då vara syftet med detta ?


Kan det vara att minska skillnaden på buden i förhoppning att då med hjälp av

moralaspekter, familjeförhållande  mm, försökte  bana väg för Dalbo-Båtars inlagda bud som var lägre.

Vem vet, i krig och kärlek är allt tillåtet, kanske tycker de borgliga med centern i spetsen att det gäller även i kommunalpolitiken.     

  

 
 
Ingen bild

Ny läsare av bloggen

7 april 2011 15:55

De förstår nog inte bättre kan man tänka sig.
Bra att någon verkligen tar tag i eländet så vi får se det från ennat perspektiv än från inskränkta politiker och journalisters horisont.
Tack för bra upplysningar i kommunalpolitiken.

 
Ingen bild

Anonym

7 april 2011 18:10

Tack Tommy Norum för din insats ang. det stora myglet med hamnterminalen, nu har Du bidragit till att rädda många tusenlappar som annars hade fortatt läcka ut från våra skattemedel som så väl behövs till viktigare saker i kommunen!!

 
Ingen bild

PD och bloggläsare

7 april 2011 18:42

När vi nu inte har en lokalpress värt namnet får
vi väl i fortsättningen få de ocensurerade nyheterna i din blogg.Tack för ett underhållande
informationsmedium som inte verkar ta intryck och anpassa sig efter vad S.Tholin i PD har för åsikter.

 
Ingen bild

förundrad

7 april 2011 21:53

Om politikerna varit mer vaksamma och tagit proffs
till hjälp har aldrig den här situationen uppkommit,hamnterminalen har aldrig blivit uppförd i alla fall inte med Dalbo-Båtar som hyresgäst.Rena snurren att man inte har mer på fötterna när man tar sina beslut.

 
Ingen bild

slut på myglet nu ?

8 april 2011 07:28

Ordning och reda löning på fredag får vi hoppas
blir det som gäller i fortsättningen.

 
Ingen bild

Bengt

8 april 2011 11:44

P.g.a Håkan Skoghs för låga bud läser jag i NWT i dag, 8 april, att han tycker 800 000:- är en liten summa pengar, då frågar jag mig om han jämför med DalboBåtars skulder eller vinster. Mig,DalboBåtars ursprungliga ägare, är han skyldig 25 000:- och det tycker Skogh är så stor summa pengar att han skickar vidare till advokat i Göteborg, utan att ens kontakta mig först, trots 3 st påminnelser. Följebrev besvarar han inte heller. Så jag tycker verkligen inte att han har anledning att gnälla på politiker som inte hör av sig. Jag hörde inte av några politiker på de 27 år jag drev företaget,inte heller när vi köpte tomt och byggde nya egna lokaler eller om kommunen var i behov av båtar eller motorer. De kanske tycker de pratat tillräckligt mycket med honom, jag tycker, som skattebetalare, i varje fall det. Sen det här med stämmningar i tid och otid, kan inte kommunen stämma byggmästaren eller eldaren vid panncentralen eller åtminstonde kalla på Arschberg så det blir tyst på fejden.

 
Ingen bild

Kent W

8 april 2011 14:07

Jag undra om inte Sune Tholin skulle skita på sig om Arschberg eller Josefsson dyker upp och ställer frågor om PD:s roll i hela affären.

 
Ingen bild

Arnold

8 april 2011 16:09

Nu tycker jag att vi/du grandskar Örnäs. Är det en belastning för kommunen och bör arrenderas ut eller genererar campingen pengar som kommer innevånarna tillgodo?

 
Ingen bild

Micke

8 april 2011 20:28

Med tanke på att IF Viken får "hyra" campingen under den emst lönsamma veckan på året så vet jag inte hur lönsam den är.

 
Ingen bild

Anonym

8 april 2011 21:30

Trevligt att höra från Dalbobåtars grundare vad herr Skoogh går för. Håkans affärsidé har alltid byggt på att allt ska vara serverat gratis !!! Om Skoogh ska ha allt gratis kan väl herr Tholin själv i så fall betala för honom istället för att det hamnar på skattebetalarnas konto!!

 
Ingen bild

Inte Norsk "ennu"

9 april 2011 00:13

Nu!! børjar det att likna lågvatten på insendarna eller???? Viken er inte ensamm att "hyra" campingen under Blues veckan om det er det du menar!! varenda førening i Åmål har tillfrågats om dom vill med verka under bluesen o om du nu har åsikter om det så tja dåå får du vell diskutera det med vederbørande om du nu er intreserad? Angående lønsamheten så er den realiterad till arbets insats, så velkommen om du orkar de e ju lite jobbigt så!!! Det va ju ganska kul att lesa Bengt's syn om hur han uppfattar H Skog, det er ju bra før førtroendet att han tar till brøst toner undrar hur mycke som man ska tro på det? jaja nu er de ju snart påsk så hoppas att Curtan o genget har kvastarna i ordning det kann dom nog behøva ;)

 
Ingen bild

Arnold

9 april 2011 12:10

Angående en insändare i PD idag. Har kommunen redan sålt Måkebergsmarken?

 
Ingen bild

Arnold

9 april 2011 12:43

Läste idag i PD att kommunen förlorar en hiskligt massa pengar på det avtal som teknades med den nya hyresgästen. Men det stod inget vad "vinsten" blivit om kommunen förlängt det gamla avtalet med Dalbobåtar. Hur kan man räkna på så helt olika sätt och ändå ha fel eller rätt?

 
Ingen bild

rättvisa

11 april 2011 18:51

Vore det inte rätt och ställa Tommy Jingfors som upprättat det gamla avtalet och Kurt Svenson som godkände det till svars och låta dessa betala det det vi förlorat på affären under alla år.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards