Direktlänk till inlägg 18 september 2010

Vad handlar valet om ?

Av tommy norum - 18 september 2010 09:20

Valet handlar om framtiden säger Kurt Svensson Centerpartiet i en annonskampanj på en halvsida i PD.


Jag tror nog att det är vad man har åstadkommit i politiken som man skall ha kredit för på valdagen. Det man lovar  inför nästa mandatperiod det har man en förmåga att glömma bort några veckor efter valet. Till och med det man har bestämda åsikter om några veckor före valet lyckades man ändra sig och ta beslut tvärs emot, innan valdagen ens är nådd. Jag tänker på Hamnterminalen som skall byggas upp där alla partierna med Centern i spetsen sa, att Hamnterminalen den skall byggas upp enbart om vi får en hyresgäst som kan betala marknadsmässiga hyror.


Läste i PD idag att Dalbo-Båtar går och väntar på valutgången innan man tar upp nya förhandlingar. Finns det bara en möjlighet att klara hyran så flyttar jag in igen. Det är klart att har man i en hyresförhandling helt plötsligt fått en dubblerad hyra för samma lokaler så måste det kännas en aning frustrerande.

 

Det verkar som hoppet för Dalbo-Båtar står till att något parti som i valet kan tänkas få ta över efter Centern eller kanske det är Kurt Svensson som lovat att se över hyresnivån efter valet och fortsätta att subventionera lokalerna för att bluesen skall ha en chans att komma till. 


Det vi kan konstatera är att en röst på Centern det kommer nog bli ett fortsatt styrande där mygel och osanningar kommer att tas till när man blir ertappad att inte sköta kommunens affärer på rätt sätt. Som bekant så är det väldigt svårt att lära en gammal hund sitta. Ett styrelseskick där man låter förvaltningschefer skriva avtal långt under den nivå som erfordras för att få täckning för kommunens kostnader vilket betytt miljoner i subventioner som man inte vill känna till, eller att strunta i fullmäktigebeslut, eller flytta kostnader mellan verksamheterna utan andra skäl än att dölja kostnaderna, att inte ha ordning på kostnadställen mm mm.


Att ha fullt förtroende för en sådan tjänsteman som i ett privat företag skulle ha fått sparken för länge sedan, det speglar Centerns förmåga med Kurt Svensson i spetsen att driva kommunens skyldigheter mot oss innevånare. Men kanske det som man blir mest upprörd över är när man ser dessa polisförhör i tjänstefelsförhören utstuderat undanhåller fakta och till och med ljuger om förhållanden som inte existerat.


Sådana politiker skall vi inte ha i Åmål de skall förpassas ut i kylan. Där kan de begrunda sin långa styrelseperiod och försöka analysera sina misstag under åren, ingen uppmuntrande minnesgenomgång när vi ser vilket ekonomiskt status kommunen befinner sig i för tillfället, och där vi konsekvent struntat att ta hänsyn till nästkommande generation både när det gäller pensionsskulder och våra skyldigheter att underhålla vår infrastruktur både över och under marknivån    

 
 
Ingen bild

Framtidsvisionär

18 september 2010 19:13

När det gäller övriga kommunala hyresubventioner som kan ses som oetiska så gör det mej grovt besviken att våra moderater väljer att ha sin valvaka på just trandcafet
Är de inte mer upplysta om vad som försegått här i kommun så kan de detta val glömma att få min röst i morgon
Varför inte i stället lägga rösten på någon som aldrg lismat med överheten eller brytit emot några kommunalagar
..nämnligen Folkpartiets nye ordförande polisman
Jan-Erik Thorin

 
Ingen bild

Karl-G

18 september 2010 21:37

Nu kan vi konstatera att det blev,som någon skrev i ett tidigare inlägg, nämligen följande: Politikerna sölade med tiden så länge att de blev tvugna att ta beslut om återuppbyggnad av Hamn- terminalen utan att ha något klart hyreskontrakt.
Tidigare hade man beslutat att man inte skulle ta något beslut om återuppbyggnad innan det fanns något hyreskontrakt.

Branden var i januari. Nu är det mitten av september. Åtta månader har gått och man har bara hunnit förhandla med en hyresgäst, nämligen Håkan Skog. Det säger allt om vilken handlingskraft våra politiker sitter inne med.

När man läser artikeln i dagens PD om Hamntermi-nalen är det inte utan att man får tanken att bara valet är över, är det fritt fram igen med subventionerad hyra för Hamnterminalen.
Har Kurt Svensson lovat Håkan Skog något?

Tyvärr är det inte bara i denna fråga som våra politiker inte har förmågan att fatta beslut, eller att fatta beslut, som står fast tills de
skall genomföras.

Åmåls kommun, det i särklass största "företaget" i kommunen, är som ett herrelöst fartyg, som ligger och driver i vinden på ett öppet hav.

Tack vare den här bloggen, har allmännheten fått reda på, en liten del av vad som försigår i kommunledningen. Om våran lokaltidning PD saknar förmågan att leta fram något, eller om PD är rädd för att stöta sig med sin största kund vet jag inte. Hur som helst sköter de inte sin uppgift.

Tyvärr är det ytterst få av våra kommunapolitik- er som inger något förtroende. Eller är det så illa, att de, som inom respektive parti, som i-
frågasätter saker, får veta, att de skall rätta in sig i leden och rösta som partiledaren tycker?

Jag vet faktiskt inte hur man skall rösta i kommunvalet. Det bästa är kanske att lägga i en blank röstsedel för att visa sitt missnöje.

Ett möjligt alternativ är att rösta på Tomas Lindströms parti, Prawda.se. Prawda.se är kanske en bra lösning, om man vill få in någon i full-
mäktige, som riktigt vågar ifrågasätta saker och ting. Det skulle nog vara nyttigt för demokratin i vår kommun.

C, KDS och Fp har styrt kommunen under mandat-perioden. Socialdemokraterna har instämt, eller i varje fall inte oponerat sig i någon större grad. De är därför "medskyldiga" till hur kommunens ekonomi hanterats.

 
Ingen bild

oberoende observatör

19 september 2010 13:05

Riv upp beslutet om återuppbyggnad av Hamnterminalen.
Stoppa utbyggnaden av Elasto, samt se över möjligheterna av en flytt av Elasto till avsedda industriområden.
Vi måste bli av med dom tunga lastbils- transporterna i centrala stadskärnan, bland skolbarn på väg till och från skolan.
Det verkar som Åmåls politikerna inte fattar vilken fantastisk strandnära miljö vi har, där inte industrifastigheter hör hemma, förvalta och utveckla den guldgruva vi har.

 
Ingen bild

Arnold

19 september 2010 20:38

Håller med "oberoende observatör". Bygg sedan ett "miniMåkeberg" med en och två våningsberdslägenheter utan att förstöra för redan boende runt området. Här finns det en realistisk ekonomi.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards