Alla inlägg den 12 april 2021

Av tommy norum - 12 april 2021 11:28




 


Om någon är så dum att man har tankar på att rösta på Vänsterpartiet vid nästa val så skall man nog- om man är läskunnig - först ta en koll på deras partiprogram om deras skrämmande avsikter inför framtiden. "I samma utsträckning som socialismen förverkligar människans rätt att bestämma över sitt arbete upphävs ägandet av produktionsmedlen överhuvudtaget, såväl det samhälleliga som det privata". En socialistisk diktatur inlindat i orden "Införandet av socialismen kräver kapitalismens avskaffande". En grundläggande samhällsomvandling och sen socialism för att i en avlägsen framtid nå slutmålet, det klasslösa samhället. Det är en dröm om rättvisa och jämlikhet. En bättre värld för alla. Men man behöver inte vara speciellt samhällsorienterad för att inse att drömmarna om det socialistiska samhället man skapat runt om i världen där förvandlades snabbt det guld man skulle dela på bli förvandlat till sand i alla länder som infört socialism på vänsterpartiets villkor. Det blev inte rikedomen man fick dela på utan fattigdomen.  

 

Men tyvärr så är sången om rättvisa och frihet som Vänsterpartiet sjunger, falsk. Partiets historia rymmer en mörk skugga: Sveket mot alla kämpande män och kvinnor i de stalinistiska diktaturerna i östra Europa under det kalla kriget som offrade sin relativa frihet i kampen för rätten att bilda fria fackföreningar, strejka och sprida förbjuden litteratur. Vänsterpartiets försöker tiga ihjäl sin sjaskiga historia och hoppas att vi ska glömma.  Under tiden fick vi skåda vad som hände i Västerpartiets drömsamhälle det socialistiska Venezuela med massvält där socialisterna saknade förmågan att hålla sin befolkning med mat för att överleva. Men i Vänsterpartiets värld är det kapitalismen och USA som är orsakerna till allt ont som sker i världen.

 

Det intressanta för många är frågan som Jonas Sjöstedt - han gick in i det kommunistiska partiet och kallade sig  kommunist ända fram till 2 år efter Berlinmurens  fall -  aldrig klarat av att ge något svar på. Finns något land i världen med socialistiskt samhällsstruktur som kan visa upp ett mer jämställt, rikt eller välmående samhälle än det vi har i Sverige ?  Det är nog den frågan man skall ställa sig innan man går och röstar på Vänsterpartiet-  ett parti med sina rötter i Stalins kommunism och bevisligen är det inget samhällssystem som så kategoriskt i alla tider lyckas  förvandla guld till sand så övertygande historiskt som  socialismen.  

 

tn     

  

  

 
 

 






Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards