Alla inlägg den 13 maj 2020

Av tommy norum - 13 maj 2020 12:10



Visa källbilden



Nu försöker Regeringen och samarbetspartierna göra sken av att de med sina  extra miljarder till äldreomsorgen tar sitt samhällsansvar .

 

Det är så dags att vakna till nu när tusentals äldre dör på våra äldreboende och i  hemtjänsten  för ett förhållande som försiggått under flera år utan att regeringen haft förmågan att reagera i tid. Med lomhörda rikspolitiker som med sina partier vägrat lyssnat på ropet på ekonomisk hjälp från våra kommunpolitiker när man har tvingats ta det ekonomiska ansvaret för de nyanlända som en majoritet av de politiska partierna bestämt utan varken någon utvärdering eller analys vilka konsekvenser det skulle få för samhället .

 

Trots informationen om en  ekonomiska situation som tvingats till nerskärningar i den sociala välfärden för att få debet och kredit att gå i hop så vägrade regeringen att reagera i tid.  Skäms på er ni döva och likgiltiga politiker som har hand om skattekistan som ni vägrat öppna trots ihärdiga och återkommande skrik på ekonomisk hjälp inte minst från de som är anställda inom äldrevården. Man måste vara både blind och döv och totalt likgiltig över hur den folkhemsvisionen som  byggdes upp för  omsorgen för de äldre fungerat ute i landet. Med äldrereformen på 1990 talet så försvann solidariteten och allt gick utför. riksdagspolitikerna frånsade sig ansvar, allt inklusive stora kostnader övervältrades på kommunerna, och länsstyrelserna införde tjänstemän som skulle kontrollera att kommunerna skötte sig.

Det fungerande inte och har inte fungerat på åratal och trots ihärdiga rop på hjälp från våra kommunpolitiker runt om i landet så ville inte rikspolitikerna via deras politiska partier lyssna på det örat utan fortsatte att övervältra kommunerna på nya ekonomiska åtagande utan att ge full ekonomisk kompensation. Tänk att det behöva tusental döda i äldrevården förrän de politiska partierna skall få upp ögonen hur illa man behandlar våra gamla och de anställda inom äldrevården i Sverige när man i sin solidaritet för omvärlden prioriterat bort våra egna äldre och de som är anställda att vårda dem  .

 

Inte nog med att man gör allt fler till fattigpensionärer man har också lagt grunden till att med sin politik verkat för en onödigt antal döda inom äldrevården. Frågan är väl om hur länge medborgarna står ut med dessa politiker broiler som har så svårt att uppfatta verkligheten innan det är försent. Vi har fått nog av alla dessa politiker som i tid och otid har så svårt att uppfatta saker och ting i tid trots att de ständigt blir uppmärksammade om verkligheten. Man kan inte hur länge som helst gömma sig bakom en fasad där man antingen är otroligt naiv eller att man aldrig uppfattar eller ser det alla andra ser och som Lotta Gröning uttrycker det i sin krönika att nu står vi där som kejsaren utan kläder.   

tn         

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards