Alla inlägg den 30 maj 2020

Av tommy norum - 30 maj 2020 17:56

      

Då blev det ännu en segelsäsong för Noblesse . En Nord 120 ritad av Olle Enderlein i en av hans  sista projekt i båtkonstruktioner. En båt som har skapat åtskilliga minnen under 35 års seglande med familjen så länge barnen bodde hemma och sedan för oss själva jag och min hustru.. Från första semesterdagen till den sista i 4-5 veckor i 35 år blev resultatet där både Öland och Gotland blev semestermål, Danmark och Västkusten och  Stockholms skärgård vid ett flertal tillfällen , Mälaren där Marinan i Pampas blev hemmahamn en hel sommar. Segeltävlingar som Gotland runt och olika tävlingar runt Vänern var en var ett årligt deltagande under några år. Skilsmässodiket Göta kanal lyckades vi åka igenom 8 gånger utan några problem. De senast 10 åren var våra medtagna minicyklar ett lyft för upplevelserna i våra besöksmål där det kunde bli åtskilliga miltrampande runt besökshamnarna. Numera så vinterförvars  Noblesse i Åmål men har hemmahamn i Karlstad där sonen Andreas Norum med hustru Madeleine och de två sönerna för traditionen vidare i att uppleva Sverige med Noblesse..      




Av tommy norum - 30 maj 2020 09:53




 

Man kan ju undra hur länge väljarna finner sig i den situationen där politikerna först efter konsekvenserna av den politik man röstat fram i riksdagen börjar inse sina misstag. Vi såg det inte komma - vi har varit för naiva kommer först när man fått spy galla över sina politiska motståndare som påtalat politiken som antingen inte finns eller där de negativa konsekvenserna börjar bli för uppenbara och besvärande. I bland kan man undra vilken värld många av våra politiker lever i som har så har svårt att ta till sig sina felbeslut innan det är försent. Corona satte ännu en gång fokus på våra politikers dåliga framförhållning i politiken där också politiska mål blev satta under lupp inte minst inom hur äldrevården fungerar där inte bara de äldre blir öffer utan också anstälda som har behandlas som gamaldags tjänstejon. Skogsbränderna för något år sedan blev också en tankeställare för hur våra myndigheter sköter sitt arbete i katstroftider. Allt är bra på pappret men börjar man lyfta på stenarna så visar det sig att i politikernas prioriteringar så verkar inte de svenska medborgarnas säkerhet stå särskilt högt i kurs hos våra politiker. Försvaret är också en en  prioritering som stått särskilt högt i kurs de senaste decenierna hos våra ansvariga politiker. Polisens dåliga resurser blev också uppenbar allt eftersom nya medborgare tog plats i det svenska samhället med en ökad brotslighet i grövre brott som våltäkter, personrån och skjutningar , bilbränder som är uppenbara konsekvenser av den naiva migrationspolitik. Att man sedan har svårt att ta till sig och uppfatta de svenska pensionärenas levnadsstandard där allt fler kommer under fattigdomsstrecket  Tänk att inte uppskatta mer den generation som bevisligen arbetat mest och längst i hela Europa i hela efterkrigstiden och som lagt grunden till Sveriges välstånd. Men i stället för att uppskatta deras insats nu så försöker man göra dem till syndabockar för de ökade kostnaderna till att driva runt landet. Men nog borde även våra ansvariga nollor i riksdagen till slut förstå att det finns betydligt efektivare alternativ där den stående inbjudan till alla med eller utan skyddsskäl från andra länder- en miljon de senaste 10 åren - där allt för många aldrig kommer in på arbetsmarknaden där många blir försörjda med våra skatter hela livet utan att lagt en krona själv. Våra pensionärer betalar skatt på sin pension som i alla andra sammanhang räknas som en uppskjuten lön som man dyrt fått betala av sitt löneutrymme för att täcka pensionsavgiften som arbetsgivaren betalar in. Men det är väl som i många andra sammanhang där politiker är inblandade - Det hade vi inte en aning om.                


Ni får gärna dela inlägget. Själv är jag blockerad i några dagar till att dela vidare eller att skriva på mina Facebook sidor.

Bilden kan innehålla: 4 personer, text

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards