Alla inlägg den 15 augusti 2019

Av tommy norum - 15 augusti 2019 19:30

Thomas Olsson, folkpartiet, som är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden har verkligen gjort avtryck i det politiska arbetet. Finns det någon politiker som är så ovetande i sin politiska roll som ordförande i den förvaltning som har i stort sett hela investeringsbudgeten att ta ansvar för ?

Här har det uppdagats än det ena än det andra hur samhällsbyggnadsnämnden slarvar med beslut och uppföljningar i förvaltningen av våra skattemedel.

Det uppdagas att det inte finns budgetar i investeringar, finns inga offerter, man har konsekvent gett blanka tusan i fullmäktigebeslut som styr investeringarnas återbetalning genom att ge subventioner. Man konterar kostnader och investeringar där de inte hör hemma. Man låter hyresgäster ha gratis el, man investerar utan att ta ut täckning för hyror. Man har konsekvent signerat hyresavtal som inte täcker kostnaderna för kommunen. Man slarvar med besiktningar som fått katastrofala följder. Listan kan göras lång på hur den dåliga  styrningen av samhällsbyggnadsnämndens verksamhet har skötts under ordföranden Thomas Olssons tid.

 Denne man har sedan mage att påstå att alla misstag som begåtts är för kommuninnevånarnas bästa.  Det mest anmärkningsvärda i hela härvan är att han verkar tro på det själv utan den minsta grad av självkritik.

 Har inte folkpartiet andra kandidater att ta till i sina nomineringar så tycker jag att kommuninnevånarna nu skall ta saken i egna händer och sparka ut folkpartiet från den politiska arenan i Åmål. 

  

Av tommy norum - 15 augusti 2019 19:30

   Att någon besiktning och sotning inte förekommit i Terminalbyggnaden är ingen överraskning varken för PD eller mig .

De uppgifterna fick PD tillgång till strax efter branden. Ansvarsfrågan i den heta frågan är väl det som man som kommuninnevånare är mer bekänt av att få veta. Det som är fastighetsägarens skylldighet i den här frågan har man nonchalerat. Här har samhällsbyggnadsnämnden som var ansvarig för fastigheten totalt glömt eller inte vetat om sina skylldigheter i om och nybyggnadsärenden fast både byggnadnämndens organisation och räddningstjänsten ingår i samhällsbyggnadsnämndens förvaltning.


Här har polismyndigheten kommit fram till att det var matningsskruven till pannanläggningen som orsakat branden.

En konstruktion som ingår i den brandsynekontroll  som är obligatoriskt för Åmåls kommun. Där finns klara bestämmelser i hur en eldningsanläggning av detta slag skall utföras för att inte, det som  här var anledningen till branden skall kunna hända.

Det skall finnas säkerhetsanordningar som vid brand säkerhetsställer spridning som i det här fallet orsakat brandförloppet.

 En säkerhetsanordning som ingår i en brandsynskontroll som fastighetsägaren totalt missat att beställa.

Att det inte finns straffansvar för att missa att meddela om att beställa en brandsynekontroll kan man förstå om inget har hänt på grund av detta. Men här har ju bevisligen brandorsaken berott på omständigheter som indirekt kan ha orsakats av fastighetsägarens okunnighet om sina skyldigheter och borde i det sammanhanget stå till svars för sin försumlighet av den lagstiftning som finns på området. Om inte polisen utreder ansvarsfrågan i detta kaos av försumlighet så kan man undra om ansvar, det finns tydligen bara i löneförhandlingar aldrig i verkligheten, det gäller både politiker och tjänstemän.

Skulle förvåna mig om försäkringsbolaget ger full täckning i försäkringsfrågan med tanke på den försumlighet som samhällsbyggnadsnämnden,  som representant för fastighetsägaren,

visat i denna fråga.

Av tommy norum - 15 augusti 2019 19:00

 Vi kan skatta oss lyckliga för att vi kom undan med en avskrivning på 424 000 kr i avdrag på försäkringssumman på grund av slarv från den hyresgäst som enligt hyresavtalet som reglerar avtalet mellan hyresvärd och hyresgäst har ansvaret för myndighetsbesiktningen.

En hyresklausul där kanske inte andemeningen var att ägaren skulle lämna över sitt ansvar för att myndighetsbesiktningar i en investeringen på 11 miljoner av våra skattepengarna skall skötas av  hyresgästen. Det normala i en sådan situation är ju att ägarrepresentanten, i det här fallet samhällsbyggnadsnämnden, kontrollerar att myndighetshandlingar och andra intyg kommer in enligt det avtal som finns reglerat i hyresavtalet.

Men som vanligt så saknas rutiner och omdöme i samhällsförvaltningens sätt att förvalta våra kommunala tillgångar

på rätt sätt.

En förvaltning som kostat oss skattebetalare ca 2 miljoner i hyressubventioner de senaste åren när man trots fullmäktigebeslut där det klart och tydligt framgick att  terminalbyggnaden inte fick drabba skattebetalarna utan alla investeringar skulle tas ut med hyresintäkter. Där också investeringar som har direkt anknytning till verksamheten  konteras på andra sätt för att ungå att ingå i beräkningsunderlaget för hyressättningen.   

Åmåls politiker har fortfarande fullt förtroende för ledningen i samhällsbyggnadsnämnden.


Sent skall syndaren vakna, men nu har kommunstyrelsen tröttnat på alla fel och brister och överlåtit hyresavtal och offerter samt ta ansvar för byggnation till Åmålsbostäder som är proffs i förvaltning av fastigheter. 

Kanske skall man ta till andra grepp i uthyrningen av Terminalbyggnaden.

 Varför skall Bluesen ha tillgång till Terminalbyggnaden i 3 månader för 1 veckas andvändning ?  Det borde finnas andra intressenter som vill hyra lokalen och därigenom kunna dra in hyresintäkter till kommunen utan att skattebetalarna

skall stå för fiolerna. Finn andra konstellationer i uthyrningen, låt bluesen hyra en eller två veckor och betala för den tid de utnyttjar lokalen. Det fungerade ju utmärkt i år med inhyrning av tältet

Låt sen andra intressenter, utan att bluesen och evenemangservice har sitt finger med i spelet, utnyttja lokalen för andra ändamål.

Kanske kan Dalbobåtar användas för iordningställande av lokalerna till andra ändamål och därigenom chans till ytterligare ett ben att stå på i sin verksamhet.     

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards