Alla inlägg den 18 augusti 2019

Av tommy norum - 18 augusti 2019 19:00

Socialdemokraterna ondgör sig över att oppositionsrådet  tas bort från lönelistan i kommunen.

Den enda opposition vi har haft i kommunen under senare tid var Moderaterna med Håkan Sandberg som under sin tid stod för ifrågasättandet i de politiska besluten. Håkan var väl  en av de få som tog sin uppgift på allvar genom

sina inlägg både i insändare och fullmäktige, påläst i sin roll som opponent vilket man tyvärr inte kan påstå att Socialdemokraterna varit i sin politiska roll där den ena efter den andra grodan kommit ur munnen ur representanter från socialdemokratin utan den verklighetsförankring som man tycker politiker skall besitta om man skall ge sig in i politiken.

Att ha en situation där de 2 största partierna gör upp om varsin kommunalrådsplats när den politiska majoriteten växlade och där de i form av sin politiska makt såg till sitt eget välbefinnande genom att alltid få en kommunalrådsplats oberoende av valresultat är ett förlegat och dyrt sätt, framförallt  odemokratiskt när man i sin roll med hjälp av det politiska läget gynnar sina egna intressen. 

Att vi har  politiker på lönelistan  utan att de sätter sin prägel i sin roll som opposition, det kan vi gott vara  utan. Nu kanske vi äntligen får en situation där vi innevånare får alternativ till politiken med förhoppningsvis bra debatter

och inte som nu dessa urvattnade inslag i fullmäktige där frågorna knappast har något verkligt värde för innevånarna.

Micael Karlsson Socialdemokraternas kommunalråd får nu gå tillbaka och arbeta inom vårdsektorn, slicka sina sår efter den korta sejour inom politiken utan att ha satt ett enda spår efter sig i det politiska livet, om  inte mot all förmodan socialdemokraterna får majoritet. Då kan nog Centerns Kurt Svensson räkna med att åka ut i kylan fortare än kvickt.




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards