Alla inlägg den 14 augusti 2019

Av tommy norum - 14 augusti 2019 19:31





3 fiskare väntande på kunder vif Fisketorget. 

 

Fisketorget , fiskaren Albert i kilane levererar till fisketorget.  foto Olle Englund 1950 talet

 

Full kommers på fisketorget

Fiskare som bodde utanför Åmål kom in med sin fångst  där gädda Gös, Abborre och Ål hörde till delikatesserna . La till med sina fiskebåtar  strax före bron, utanför vågmästargården .

 

Av tommy norum - 14 augusti 2019 19:15

Här har vi verkligen ett slående exempel på hur de politiska partierna, Centern och Moderater totalt ignorerar en av demokratins grundbultar, det fria ordet och därigenom att få kunna påverka politiken med opinionsbildning.


Här låser man hela proceduren genom att fördröja sitt ställningstagande om vindkraftsparken till precis före valet, så att om man beslutar att köra över den av tjänstemännens rekommenderade vindplanen gör att opponenterna får minimal tid på sig att föra opinionsbildning.

 I denna blogg lyser politikernas åsikt med sin frånvaro.

Troligtvis för att de inte har så mycket att komma med i kritiken hur man i politiken har ställt till det med våra allmäna tillgångar. Det vore otroligt slött av oss kommuninnevånare om vi inte sätter ner foten nu och gör klart för partierna att de inte behandlar oss hur som helst utan att det ger följdverkningar i valet när de på ett sånt uppenbart sätt försöker stoppa den demokratiska process i opinionsbildning som Centern och Moderater försöker åstadkomma genom att ge ett så sent besked som möjligt om sin ståndpunkt och därigenom tro sig slippa för högljudda opinionsyttringar före valdagen.  

Tyvärr så sopar man den demokratiska process som skall föregå ett val under mattan

och i ren diktatorisk anda och utan skrupler tar för sig på den politiska arenan med beslut som vi väljare har svårt att påverka med våra demokratiska rättigheter.       

Av tommy norum - 14 augusti 2019 19:15

Tobias Holmberg socialdemokrat snärjer in sig i en debatt som han tydligen inte behärskar i rutavdragsproblematiken.

Självklart ger Rutavdraget jobb. Självklart ger det skatteintäkter säger Tobias Holmberg (s) fullmäktigekandidat i Åmål. Poängen är inte ekonomiskt, utan ideologiskt. Med ett begränsat antal kronor och ören, hur ska vi fördela dessa säger Tobias och fortsätter, varför är skattepengar från Rutavdraget finare än skattepengar från en undersköterska.

Jämförelsen är lika intelligent som mellan päron och äpplen.

I fallet med sjuksköterskan så betalas hela lönen, sociala kostnader med skattemedel. I rutavdragssituationen så betalar beställaren halva intäkten, entreprenören betalar själv sina sociala kostnader, i bägge fallen så står respektive för kommunal och landstingsskatten.

Hela upplägget var ett försök att göra svarta jobb vita vilket försöket verkar har lyckats med. Att sedan socialdemokraternas hela strategi är att försöka slå en kil mellan låginkomsttagare och höginkomsttagare där de försöker fokusera på orättvisorna mellan de som tjänar mycket och de som tjänar lite. Ett spel för galleriet när man ser utvecklingen under socialdemokratiskt styre under flera sekel bara har ökat den sociala och ekonomiska  skillnaden.   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards