Alla inlägg den 30 augusti 2019

Av tommy norum - 30 augusti 2019 15:56




Visa källbilden


Välkommen in i verkligheten Ulf Kristersson säger Jimmie Åkesson SD när M först nu fått modet  att sätter ner klackarna efter sina många års strutspolitik. Plötsligt så förstår Moderaterna nu att det inte går längre  fortsätta med den flyktingpolitik som satt så stora negativa spår i det Svenska samhället. Nu kräver Moderaterna att man skall anpassa flödet av flyktingar till samma nivå som våra nordiska grannländer.  




De som såg Uppdrag gransknings reportage om hur samhällen förändras i spåren av den flyktingpolitik som bedrivits de senaste tjugo åren blir troligtvis inte så många samhällsintresserade tittare särskillt  förvånade över utfallet.  Inte första gången SVT  gjort granskning över samhällsbilden hur den såg ut för ett antal år sedan där elände med  utanförskap  segregation med stor arbetslöshet bland nyinkomna blir ett allt mer framträdande problem som skapar drogmissbruk och droghandel, kriminalitet och otrygghet hos medborgarna som bor i områdena..
 
De ansvariga politikerna och tjänstemännen trodde sig se lösningar på problemen då, för en massa år sedan.Vi hör samma politiker och ansvariga tjänstemän upprepa samma sak nu  Bara att konstatera att än har man inte hittat rätt verktyg i verktygslådan trots alla miljardsatsningar i olika mer eller mindre amatörmässiga projekt runt om i landet. Läget har inte förändras trots ihärdiga försök att hävda motsatsen hos de ansvariga politikerna utan det har istället blivit precis tvärt om speciellt i våra utanförskapsområden där det råder rena anarkin med ökad brottslighet som medför otrygghet för medborgarna. Något som reportageteamen kan konstatera när man  återkommer efter några år för att utröna om det blev så som politiker och tjänstemän var så eniga om skulle bli något positivt för kommunerna.
 
 Uppdrags granskning visar väl att i Filipstad som i så många andra småkommuner så finns inte det ledarskap med den kompetens som skulle behövas för att både förstå utmaningarna och förmågan att analyser och agera efter det. I bland undrar man om vi har valt politiker som kommer direkt från särskolan när man inte har förmågan att med så många parametrar att ta till inte förstår problemen i  att ta emot ett stort antal flyktingar som man har som uppgift att integrera  i samhället när det inte finns tillstymmelse till arbete att erbjuda i kommunerna .När kommuner som Filipstad min egen kommun Åmål där bägge ligger i topp med att tagit emot mest flyktingar per capita samtidigt som man har en av landets högsta  arbetslöshetssiffror, och ligger i toppen skiktet för kommunalskatteuttaget i landet.
 
Man kan ju fråga sig hur tänker kommunpolitikerna då och varför har man inte förmågan att protestera.  Om inte för annat att få riksdagspolitikerna att förstå att de är i första hand kommunimedborgarna man är vald att representar i sina uppdrag inte partivännerna i riksdagen. Tänker man överhuvudtaget ute i kommunhusen eller stirrar man sig bara blind på de högre statsbidrag med en tillfällig större befolkning  och de kortsiktiga ersättningarna från migrationsverket . Men borde inte bli förvånade när socialbidragskostnaderna skjuter i höjden när man som i Filipstads fall får arbetslöshetssiffror bland  nyanlända på närmare 50% när den inhemska ligger på under 5%  I Åmåls fall så har man haft en konstant arbetslöshet på långt över 10 % i många år och när man borde veta att det tar ca 5 år för hälften av invandrarna att komma in på arbetsmarknaden och det är siffror som är genomsnittssiffror i hela riket 
 
Hur länge det tar för en nyanländ som bor i Åmål eller Filipstad eller också Bengtsfors med sina arbetslöshetssiffror kan vi bara  spekulera i . Det finns faktiskt folk som länge har ifrågasatt den migrationspolitik som man nu bedriver där de ansvariga hela tiden hävdar att vi får in en massa högutbildade människor som blir en tillgång för landet men glömmer samtidigt att det är främst lågutbildade till och med analfabeter som har sökt sig hit och som troligtvis aldrig kommer in på den ordinarie arbetsmarknaden utan stöd från staten. Filipstad är ett bra exempel där det finns flyktinggrupper från länder där nästa 90% är arbetslösa. 
Det finns politiska partier som tror att lägre löner är lösningen. Men som arbetsförmedlaren i Filipstad utryckte sig vem arbetsgivare har behov av att anställa en analfabet eller en med dålig utbildning och som dessutom har svårt med det svenska språket trots att de bott i Sverige i åratal.????  En reflektion som nog många av våra politiker borde ta sig en funderare över  innan man så tvärsäkert tror sig ha lösningen på att få ner den höga arbetslösheten bland nyanlända . 
tn      











 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards