Direktlänk till inlägg 6 december 2019

Varför inte visa svart på vitt i hur Sverige egentligen ligger i EU:s kunskapsliga efter Pisa. . . . .

Av tommy norum - 6 december 2019 12:19




Visa källbilden

Vår utbildningsminister (s) Anna Ekstrand skall nog inte slå sig för bröstet när man ser att Svenska 15-åringar har  sämre kunskaper än de hade  i början av 2000-talet. Läsförståelsen har blivit sämre och det gäller också i andra ämnen  trots att man plockat bort 11% av eleverna. Det blir en lång väg att vandra innan skolkunskaperna blir sig likt igen. 




Det dyker dagligen upp på bordet bevis på konsekvenser efter vad den naiva migrationspolitiken ställt till med i samhället. Den senaste är nu skolan där politikerna länge inte velat låtsas om följdverkningarna av sin politik men där den senaste Pisa undersökningen satte verkligheten på pränt. Trots att skolmyndigheten  kände sig tvingade att plocka bort 11% av eleverna för att de inte behärskade språket och kunde tolka uppgifterna i undersökningen så blev resultatet medieåker där man hamnade på 2006 år nivå. Att man sedan plockade bort 11% när direktivet från EU var att 95% av eleverna skulle delta i undersökningen i de skolor som fått uppdraget att vara med är ju lite förvånande. Att sedan skolministern slår sig på bröstet för ett resultat i Pisa undersökningen som i många delar är sämre än den var år 2000 kanske ändå säger en del om utveckling på skolområdet som våra politikerna har haft ansvaret för. 

 

Så under de omständigheterna så borde  väl både myndigheter och vår skolminister visat upp verkligheten som den är och inte som man vill att den skall vara. Här har man under flera skolministrar försökt med kosmetiska förslag som höjda lärarlöner, omorganisationer och ändrade betygsskalor där också effekten av den nedgraderade lärarfunktionen till mentorer och lyfte barnen till självständiga sökare av kunskap. Men alla som kan svenska språket vet att mentorer står bredvid och ger råd. Men tassat runt huvudproblemet som är en skola utan resurser anpassade till behovet där just invandrarna med dåliga förkunskaper varit akilleshälen som man inte velat låtsas om. Man skickar in elever i den svenska skolan i klasser med utgångspunkt från ålder och inte kunskap kan väl bara gå på ett sätt. 80% av elever med invandrarbakgrund klarar inte gymnasiet.

 

Politikerna har för länge sedan tappat kontrollen både över skolan, brottsligheten, och den negativa samhällsutvecklingen där utanförskap och ökade klasskillnader sätter sina spår i samhället. Nog borde väl lite självrannsakan vara på sin plats i stället för att  låtsas att de problem som finns i samhället inte är konsekvenser efter en naiv migrationspolitiken. Varför blundade så många, så länge, för verkligheten kan man undra ?

 

Hur kommer det sig att först nu med desperation i blicken hos ansvariga politiker börjar man inse om än sakta och med en massa reservationer där väl de ansvariga politikerna över skolan de senaste åren är ett typexempel på politiker som med sina skygglapparna vägrat se sambandet mellan problemen och den stora invandringen. Den svenska debatten har präglats av förljugenhet och ängslighet. Vi har inte velat tala om de svåra målkonflikterna mellan en gränslös asylrätt och en nationell välfärd så som de ser ut, utan så som vi tycker att de borde vara. Debattörer och grannländer har brunstämplats på löpande band medan landet Sverige sjunker allt djupare ner i dyn och får allt svårare att kravla sig upp så länge inte en majoritet av våra politiker vägrar ta  sitt ansvar och förstå sambandet mellan dagens samhällssituation och ett alldeles  för stort inflöda av flyktingar som vi bevisligen inte har mäktat med.

 

Utanförskap, ökade klasskillnader, bostadsbrist, polisbrist, fängelsebrist, längre sjukhusköer, skjutningar, sprängningar, knivdåd och kommunernas ekonomiska situation talar sitt tydliga språk utan att de ansvariga politikerna fortfarande vägrar se och förstå sambandet.       

         

tn 
 
 

 

 




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards