Direktlänk till inlägg 8 februari 2019

Polisområdeschef fick bakläxa när han kritiserade en underordnads Facebook inlägg.

Av tommy norum - 8 februari 2019 12:04





 

Polisområdeschefen i Fyrbodal Lars Eckerblad var ute i ogjort väder när han offentligt kritiserade poliskommissarie Peter Torstenssons Facebook inlägg  där gärningsmännens ursprung nämndes som utländska medborgare.    




Frågan är väl om inte det är områdespolischefen i Fyrbodal Lars Eckerblads som borde JO anmälas när han gick ut i P4 och kritiserade poliskommissarie Peter Torstenssons inlägg på polisens Facebooksida där han efter ett grillrån i Åmål framgick att de misstänkta gärningsmännen var utländska medborgare i syfte att få stopp på den ryktesspridning som uppstod efter rånet på de sociala medierna.

 

Något som inte föll områdeschefen Lars Erik Eckerblad på läppen när han i ett radioprogram uttryckte sin kritik offentligt om Facebook inlägget.  Nu ilsknade Peter Torstensson till efter påhoppet uppifrån och anmälde sig själv till JO. I dagarna kom då utslaget från JO där han friades helt i sitt Facebook inlägg. Det man borde fråga sig är väl att det är lite förvånande att inte polischeferna är bättre pålästa vad man som polis får och inte får uttala sig om utan sätter en egen privat agenda vad som är lämpligt eller inte lämpligt.

    

Det är inte bara Peter Torstensson som kritiseras av konflikträdda polischefer som inte vill stöta sig med PK maffian. Vi har en annan Peter i Örebro som heter Springare i efternamn som också har benägenheten att prata klartext i tid och otid om det faktiska läget där han inte är sen att påpeka att det är i huvudsak personer med invandrarbakgrund som står för större delen av den grova brottsligheten. Något som polischeferna inte gillar utan försöker med olika medel tysta hans frispråkighet.  

 

Peter Springare, polisbefälet i Örebro som “blev så jävla trött” och väckte stor uppståndelse när han visade hur omfattande invandrad brottslighet är vid grova brott. Det blev en världsnyhet, polischefer anmälde honom, Facebook gruppen Stå upp för Peter Springare bildades och fick rekordmånga medlemmar, nära 200 000. Man kan ju undra om inte polischeferna är ute på fältet och upplever situationen på fältet när man tar del av Peter Springares intryck av verkligheten?  Inte tror väl polisledningarna runt om i landet att man kan tiga ihjäl att invandrare från Mellan Östern och Afrika är så överrepresenterade i grova brott säger Oskar Tallryd polis i Solna.

 

Men har man haft en rikspolischef som Dan Eliasson som gick i politikernas ledband där all antydan till att kritisera följdverkningarna efter den naiva migrationspolitiken stoppades och där polischeferna runt om i landet inrättade sig i ledet för att inte få sina karriär möjligheter förstörda.  Tydligt är väl att fortfarande så svävar Dan Eliassons ande över myndigheten förstår man när man ser hur polischeferna försöker dölja verkligheten för medborgarna.           

 

tn




 
 
thesis writing service

thesis writing service

8 mars 2019 08:19

First time I am visiting your site. I found so many entertaining stuff in your blog, especially its discussion. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one having all the leisure here! Keep up the excellent work. So I am a regular user of this site. All the stories you shared here are interesting and excellent. It helps to boost knowledge. Thank you so much and please keep sharing such informative post in the future.

http://https://www.laustan.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards