Alla inlägg den 9 februari 2019

Av tommy norum - 9 februari 2019 16:00

Efter den brand som inträffat i hamnterminalbyggnaden har ekonomiska värden bokstavligen gått upp i rök. Kanske dags att göra en utvärdering av detta projekt innan vi sätter oss i en ekonomisk situation där stora kommunala resurser avsätts till att subvensionera bygget i dessa tider .Ett beslut togs i fullmäktige där investeringar gällande föreningsdelen skulle finansierats med motsvarande hyresintäkter. Vad blev resultatet ? 

                                           








Tittar man på intäktsidan så genererar dessa ca 600000 kr/år.

På utgiftsidan ligger kapitalkostnaden på ca 900000 kr/år. Vi har ytterligare kostnader som ligger i  handelshamnen , där hamnterminalbyggnaden är konterad, på ca 150000kr. Vi har i runda svängar ca en halv miljon per år som skickas till kommuninnevånarna utan ordentliga politiska beslut i ryggen. ?                                        
 Frågan går till Kurt Svensson vars parti har den politiska makten i kommunen och som har ansvaret för den kultur som spridit sig, framförallt i samhällbyggnadsnämnden där man tydligen låter enskilda intressen går före kommuninnevånarnas.
Finns politiska beslut i fullmäktige som täcker den investeringsbudget på nio  miljoner som bygget har kostat, eller är detta också ett projekt där sammhällsbyggnadsförvaltningen sätter sina egna regler, som i ombyggnaden på strandgatan, eller i småbåtshamnen.

 Kommunalrådet var också pappa till formuleringen i fullmäktigebeslutet, där det klart framgick vilka villkor som gällde för en fortsatt investering i hamnterminalen. Är det så att politiska beslut taget i fullmäktige inte behöver respekteras i nämnderna ?                                       

                                                  






 

När det nu  pratas om ett nytt arenaconcept, skicka inte notan till kommuninnevånarna utan att det  finns ordentliga politiska beslut i ryggen, där det klart framgår vad notan blir för oss skattebetalare. Då har vi chans att rösta på de partier som uppfyller de prioriteringar av våra skattemedel som var och en anser viktigast.


  T Norum                                            


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards