Alla inlägg den 30 januari 2018

Av tommy norum - 30 januari 2018 07:00


 


 


  

Sjukvårdsminister Annika Strandhäll (S) vägrar i Agenda ta sin del av det socialdemokratiska partiets ansvar för den sjukhuskris vi nu upplever. Hon vill gärna förmedla vad regeringen skall göra men vägrar kommentera vad de har gjord under mandatperioden för att förhindra ökningen av sjukvårdsköerna de senaste åren utom att det är borgarnas fel.     





Bara att konstatera att de etablerade politikerna inom de båda blocken har svårt och ta åt sig vilka som har huvudansvaret för den vårdkris vi har . Att de missat att under tjugo års tid anpassat sjukvården efter åldersstrukturen på befolkningen och den ökade invandringen som är grundorsaken till det vi nu upplever inom sjukvården runt om i Sverige det vill man inte låtsas om. Men om man som i programmet Den Svenska välfärden de ansvariga försöker blanda bor korten och peka på att vi har världens bästa sjukvård men samtidigt som man inte nämner att det är inte alla som får ta del av den på grund av de långa sjukvårdsköerna , brist på utbildad personal så slår Britt- Marie Mattsson huvudet på spiken än en gång i sitt program den Svenska välfärden -  när vi får betala världens högsta skatter men inte alla får ta del av utbudet då leverera inte samhället det vi förväntar oss .

 

Jimmie Åkesson nämnde i Agenda att den ökade befolkningen av framförallt invandrare är orsaken till krisen där man bjuder in att ta del av vården men där våra politiker inte har sett till under decennier anpassa resurserna till det ökade behovet. Det påståendet kontrar vår sjukvårdsminister Annika Strandhäll (S) i Agenda med att 25% av vårdpersonalen har en invandrarbakgrund och vi skulle inte klara oss utan dem. Det är väl ungefär som hönan och ägget vem kom först?  När Sverige har ca 1.5 miljoner med invandrarbakgrund så vore det väl underligt om också inte en och annan får vara med och dra sitt strå till stacken konstigt vore väl det annars.

 

Men det är ju inte bara inom sjukvården som det visar sig att våra högt betalda politiker inom våra regeringar under åren inte riktigt räcker till att sköta sina åtagande för oss medborgare. Man har total misslyckats med bostadspolitiken, försvarspolitiken, vi har myndighets kris i polisen, vi har en misslyckad skolpolitik under decennier, en misslyckad arbetsmarknadspolitik som inkluderar invandrarna i spåren av en totalt misslyckad integrationspolitik som så radikalt har förändrat Sverige till vad det är i dag.

 

Men det vi upplever i alla politikerframträdande så är det alltid de politiska motståndarnas fel att samhället ser ut som det gör. De enda parti som kan svära sig fria från ansvaret i vad som skett är Sverigedemokraterna för de har sedan de kom in i riksdagen hållits utanför den politiska makten. Att man sedan tar till sig deras politik och gör den tills sin egen när verkligheten kryper på får vi väl leva med så länge väljarna föredrar att rösta på kopiorna i stället för originalet.

 

Det finns ett osynligt avtal mellan medborgare och samhället det går ut på att vi är beredda att betala för samhällstjänster trots att vi inte utnyttjar dem. Det enda vi kräver i gengäld är att om vi själva behöver hjälp så skall de finnas där. Om inte avtalet upprätthålls så faller hela överenskommelsen och med det fundamentet för den svenska välfärden. Ord som Britt-Marie Mattsson börjar sin miniserie i TV den svenska välfärden med.

 

Så frågan blir väl hur länge finner sig medborgarna i att våra politiker i sjuklövern inte klarar av att hålla överenskommelsen i sina regeringsställningar innan medborgarna söker sig till andra politiska alternativ? 

 

tn











Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards