Direktlänk till inlägg 22 augusti 2018

Stefan Löfven är den nya pastor Jansson - Han har inga bestämda åsikter om någonting.

Av tommy norum - 22 augusti 2018 09:48




Att pastor Jansson har släktingar i den politiska klassen är i varje fall uppenbart när man hör Stefan Löfven som svänger med siffrorna och påståenden i sina försök för att göra alla till lags



 

 

 

Med utfrågningen av Stefan Löfven i tankarna förstår man att det där med att lova saker och ting under en valrörelse vad som skall hända om man får förnyat förtroende är rena bluffen som Socialdemokraterna håller på med för att värva röster. Om inte så åskådliggjorde reportrarna den saken vid SVT:s utfrågningen. Tydligt är att han har svårt att förklara när han svänger sig med siffrorna där han försöker förklara varför hans vallöften inte har genomförts. Det enda som vi kan vara säkra på är att han kommer att genomföra alla skattehöjningar som nu är på tapeten.

Frågan är väl om vi kan lita på försäkringarna på att inte höja fastighetsskatten under mandatperioden som slank ur honom på intervjuarnas fråga. Han lovade ju att under den här mandatperioden inte höja drivmedelsskatten. Vad som hände med det löftet vet vi ju med facit i hand. Men att påstå att bränslehöjningarna beror på något som politikerna bara har en marginell del i att påverka utan han skyller på marknaden. Vet inte vår statsminister att av bränslepriset så är ca 60% skatter?       

 

Vid valet 2014 sa Löfven att något håller på att gå sönder i sjukvården. Nu får han frågan om något gått sönder eftersom sjukvårdsköerna fördubblats de senaste fyra åren under Socialdemokraternas  styre.

"Nej, jag blir bekymrad över att det svartmålas ibland om svensk sjukvård" blev svaret från Stefan Löfven.


Man blir lite bekymrad om hur det står till med vår statsministers förmåga att analysera verkligheten runt sig. när det visade sig nästan vara stört omöjligt att få honom att ta till sig hur en sänkning av skattesatserna också skulle kunna ge en uppgång i ekonomin med ökad skattekraft för både stat och kommun. Det som blev utfallet av skattesänkningarna som utfördes  både under den socialdemokratiska regeringen med  Göran Persson och under Alliansen med Reinfeldt som statsminister. Något som inte Stefan Löfven ville kännas vid utan i hans värld är det bara skattehöjningar och åter skattehöjningar som gäller för att få in mer kapital till statskassan. Kanske inte så lätt för en före detta svetsare att ta till sig information som inte ligger i linje med Socialdemokraternas nuvarande syn på skattepolitik. 

 

Programledaren upprepade vid 3 tillfällen att de här siffrorna kommer från ekonomistyrningsverket " Stefan Löfven " Ja men nu är det jag som är statsminister " Ja vad skall man säga?

 

Det är tydligen inte bara Stefan Löfven som har svårt att ta till sig verkligheten utan även vår finansminister Magdalena Andersson ( S )  när hon gick i klinch med Moderaternas Kristersson där hon anklagade honom för att skrämma bort investerare till landet genom att prata klartext om tillståndet i Sverige med dödskjutningar, bilbränder, ökade våldtäkter och en myndighetskris som gör att allt fler känner sig oroade i sina bostadsområden. Speciellt i de utanförskapsområden som på senare tid växt upp runt våra större städer. Magdalena Andersson tror tydligen att problemen försvinner genom att inte prata om det som hon med sin regering nu har huvudansvaret för att ordna upp.  

 

Det allvarligaste är inte att vi pratar om problemen. Det allvarligaste är att vi har problemen. Vi behöver se dem i vitögat, ta oss samman och lösa dem sa Kristersson i debatten med Magdalena Andersson..

 

I migrationsfrågan så står det klart att Stefan Löfven har som prästen i Hasse Alfredsons monolog om pastor Jansson, han som var så ivrig att vara all till lags, att han inte hade några bestämda åsikter om nånting? Inte bara Svenska kyrkan som hade anledning att känna sig träffad. Jag tror att Alfredson beskrev något i den svenska folksjälen, i den mån någon sådan existerar.

 

Att pastor Jansson har släktingar i den politiska klassen är i varje fall uppenbart när man hör Stefan Löfven som svänger med siffrorna och påståenden där ena stunden är det 16 000 som är ett rimligt mottagande för att bringa ordning och reda men som i praktiken visade sig bli 23 000 enligt senaste siffrorna från migrationsverket, andra stunden är det asylrätten som skall bestämma vilka som skall komma in i landet samtidigt som man då lovar 9000 från Afghanistan, uppehållstillstånd och en ny prövning på helt andra premisser än asylrätten. Sedan förstår man att Stefan Löfven försöker komma undan hela frågan genom att hänvisa till att EU skall bestämma migrationspolitiken i Sverige. En pastor Jansson i ny tappning som Stefan Lövfen som inte har några bestämda åsikter om någonting. En Vele Petter med andra ord.  . 

 

 

Att Sverige tar emot tusentals fler asylsökande än den gräns som regeringen satt som rimlig, beror på att Sverige ”står upp för asylrätten ” och att de som ändå lyckas ta sig hit har rätt att söka asyl förklarade Löfven
Sveriges ”andel” är satt till 14 000 asylsökande, men i år väntas det komma 23 000 . Och det må så vara , enligt statsministern . Så frågan är väl vad ett vallöfte om migrationen är värd när han påpekar - - Det betyder att den som kommer hit ska få söka asyl, sade han . Det är en internationell rätt, och vi viker oss inte en millimeter. 

 

Så varför fortfarande ge vallöften om någonting som man uppenbarligen inte har den minsta chans att påverka med de förutsättningarna man ger den framtida migrationspolitiken ??. 

 

tn 

 








 





 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards