Alla inlägg den 5 augusti 2018

Av tommy norum - 5 augusti 2018 10:08





 

Årets Pride-parad sätter startskottet för valspurten 2018. En valspurt som kommer gå till historien som den hårdaste någonsin även om mycket av valutgången är given. Men vem vill styras av dessa representanter från de politiska partierna kan man fråga sig. Märk väl att väl att den ivrigaste partiledaren med flaggviftandet på bilden är förre kommunisten Jonas Sjöstedt i vänsterpartiet som allt tydligare framstår som den som tagit över Pride-rörelsen. Men frågan är väl om de övriga partiledarna har fattat detta. 



Det framstår tydligt att väljarna i frågan om invandring och migration är den viktigaste. Något som fortfarande de etablerade politikerna verkar ha svårt att ta till sig. Ett bevis på detta är att väljarlojaliteten i främst de stora maktpartierna S och M började erodera. Därmed kunde SD fortsätta sin snabba tillväxt i opinionen. I höstens val blir de sannolikt landets största parti med var fjärde väljare i ryggen.


Så symbolretoriken att ersätta SD i Pridefestivalens partiledardebatt med en elefant  kanske ger  en helt annan symbolsignal än det arrangören tänkt sig när den lilla elefanten som visades på scenen växt till sådana proportioner efter valet att övriga partiledare uppfattas som små möss i sina försök att sätta stopp för SD:s tillväxt.  


Löfven skall nu i valrörelsen koncentrera sig på att stoppa nazisterna läser vi i media. Men frågan är väl om inte Löfven fått solsting eller har fått hjärnspöken när han tror att kanske högst 1500 i landet som sympatiserar med nazisterna skulle vara ett hot mot demokratin som han uttrycker det. Ett gäng rötägg totalt avskärmade från både historien och verkligheten skulle vara ett hot finns nog bara i Löfvens fantasi. Så nu skall Stefan Löfven och socialdemokratin intensifiera sitt utmålande av SD som ett parti med fascistiska och nazistiska rötter i ett desperat försök att skrämma bort väljare från SD så nu är taktiken anfall är det bästa försvaret som gäller.


Det är väl en reaktion på avslöjandet om Socialdemokraternas rötter där man på rasbiologiska institutet i Uppsala med mänskliga försökskaniner på Vipeholm. tvångssteriliseringar som stöttades av partiet. Och en socialdemokratiskt ledd samlingsregering som krökte rygg inför nazisterna. Listan kan göras lång och den är ytterligt skamlig. Många av socialdemokratins ledstjärnor och hjältar beslås med citat och åsikter som till och med borde få deras efterkommande att skämmas. 

 

Dokumenten och källorna har funnits – och finns tillgängliga. Ändå nämns aldrig socialdemokratiska ikoner som Bengt Lidforss eller Per Albin Hansson i negativa sammanhang kring exempelvis rasbiologi. Och vad sysslade egentligen Alva och Gunnar Myrdal med?!


 

Representerat från alla de sju gamla partierna i Riksdagen har och har haft uppenbart svårt att hitta någon fungerande strategi för att möta det folkliga missnöje med invandringspolitiken som tagit sig uttryck i den snabba framväxten av antietablissemangspartiet Sverigedemokraterna

Men det ständiga påståendet om SD rötter kommer att bli svårt att fortsätta med när det har visat sig att Socialdemokraternas rötter har mycket tydliga inslag av det man anklagar SD för. Kanske en lärdom som skall ta till sig . Man skall inte kasta sten i glashus för det kan få förödande konsekvenser.   


tn

 






Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards