Direktlänk till inlägg 8 maj 2018

Partiledardebatten avslöjade med handuppräckning vilka partier som står för en lägre invandring till Sverige .

Av tommy norum - 8 maj 2018 07:00


Sandlådedebatten fortsätter i svensk politik. Med Kristerssons inbjudan till partiledarna för att prata migration där också Sverigedemokraterna får vara med gav starka reaktioner bland de andra politikerna. ”Det behövs en bred migrationsuppgörelse mellan Alliansen och S. Otänkbart för mig att SD ingår i den”, skriver Björklund på Twitter.

Att migrationspolitiken i steg efter steg närmar sig Sverigedemokraternas migrationspolitisk sedan många år och i det avseendet borde väl betraktas som experter på området. Något som sju klöven missat i flera år utan i stället gått sina egna vägar med känt resultat. Löfven om Kristerssons SD-utspel: ”Mycket märkligt”

 

Frågan är väl om inte det Dansk Folkepartis tidigare partiledare Pia Kjærsgaard i en debattartikel  slår huvudet på spiken när hon skriver att det  politiskt korrekta Sverige är ett så sinnesrubbat samhällsbygge att det över huvud taget inte låter sig beskrivas med vedertagna statsvetenskapliga begrepp .    


Med handuppräckning ville debattledarna syna partiernas inställning om en lägre invandring till Sverige. Det fanns två partier som inte var sena att ge uttryck för vilken migrationspolitik som i fortsättningen borde råda i Sverige.

 

Sverigedemokraterna och Moderaterna gör gemensamt uttryck för vilken migrationspolitik som kommer att gälla om de får bestämma. De andra partierna vägrade svara på frågan och Stefan Löfven som senast förra veckan gick ut och klargjorde att nu skall Socialdemokraterna gå i bräschen för en tuffare invandringspolitik gjorde en pudel igen där det nu är EU som skall bestämma vad som sker på migrationsfronten i framtiden. Bara det att det avslöjar ännu en gång att Socialdmeokraterna med Stefan Löfven saknar en flyktingpolitik utan har nu i snart 4 år lämnat frågan öppen till att det är EU som skall avgöra. Andra länder runt om oss bestämmer sin egen migrationspolitik med betydligt färre flyktingar medan Stefan Löfven går och väntar på att EU skall lösa frågan åt oss. Så blir det när man sitter i knät på de invandrarvänliga partierna MP och V som han inte vågar stöta sig med i risk att då mista den politiska makten.

  

Om det blir fler eller mindre det ville han inte svara på. De andra partiledarna vägrade också att svara och menade att det är asylrätten som avgör hur många som kommer att få uppehållstillstånd i Sverige i fortsättningen. Att det inte alltid är asylrätten som avgör antalet som kommer hit för att stanna det har vi fått erfara flera gånger under åren där amnestier lämnas ut i tid och otid där humanitära skäl också för en del partier har samma status som asylskäl. Att flyktingarna själva många gånger själva har stor del i långa handläggningstider det ser en del partier som helt legitimt.

 

Men har man asylrätten och familjeåtervinning som skall värnas och där rätten till skydd är viktigare än tillgången till alla välfärdsförmåner som Centern skriver på sin hemsida då får nog Svenska folket se till att rösta rätt för att inte helt tappa sina sociala förmåner för att i stället få försörja invandrare med sina familjer som kommer hit .  

 

 tn  

 

 




 

 
 
Ingen bild

annemariegw

8 maj 2018 11:48

Tack Tommy, som alltid mycket bra inlägg.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards