Alla inlägg den 29 maj 2018

Av tommy norum - 29 maj 2018 07:00






 

Anders Lindberg på Aftonbladet tror att om man bara slutar att skriva om Sverigedemokraternas hjärtefrågor i politiken så slutar de att växa. Men det har väl media försökt med hela tiden ändå växer de rekordartat. 




Kan man vänta sig något annat än att Sverigedemokraterna växer när våra politiska partier visat sig vägra lyssna på vad medborgarna har för åsikt om deras politik. Tillväxten för partiet beror på att det saknades ett starkt folkligt stöd för den allt generösare migrationspolitisk som fördes och som (oavsett av Stefan Löfven i dag hävdar) det rådde konsensus om i riksdagen, varför SD direkt kunde säkra en stor del av opinionen i en enskild fråga. Att inte lyssna på medborgarna i tron att det är våra politiker som skall bestämma vad de skall ha för uppfattning i politiska frågor kommer bli en bitter erfarenhet för partierna att ta till sig efter valet i september.

 

Men har man en ovilja att förhålla sig till de problemen som man skapat med sin politik på allt fler områden och sedan utsätta SD för hårda drev där man till och med anklagade dem för att gå utländska ärenden i smutskastningskampanjer då kan väl bara resultatet bli ett.  Har vi sedan en mediamaffia som valde att tiga i rädsla för att annars bli anklagad för att gå Sverigedemokraternas ärende. Men att tro som Anders Lindberg på Aftonbladet eller Heidi Avellan på Sydsvenska att tysta ner saker och prata om annat. ”Medierna måste fundera över vilket ansvar de har”, menade Lindberg.  Men det är ju det media försökt i flera år nu utan det förväntade resultatet i stället så har medborgarna genomskådat den bluffen och agerat därefter.  


Vi lever i en ny tid nu där medborgarna i allt större utsträckning totalt struntat i vad sådana som Anders Lindberg tycker och tänker om i Aftonbladet. Det finns hur mycket material som helst i Facebook flödet där landsortstidningarna runt om i Sverige rapporterar vad som händer ute i landet . 

Migration och integration är viktiga frågor som berör medborgarna  och har blivit  stora påfrestningar på samhället, både ekonomiskt och på andra sätt, även om inte Anders Lindberg tagit in det i sitt medvetande utan fortsätter propagerar för att tysta ner följdverkningarna från den naiva invandringspolitiken som sjuklövern stått bakom  Här har det i stället varit positiva tongångar i fördelarna med nya kulturer som kommer in i samhället, med att samhället tjänar på invandringen men väldigt sparsamt med  bostadsbrist, rasism, spänningar och attitydförändringar.

 

Även om inte Anders Lindberg uppfattar förändringarna i samhället så gör medborgarna det och visar sin lojalitet i opinionsundersökningarna till det enda parti, Sverigedemokraterna, som varit negativ till den stora invandringen och det enda parti som inte har ansvar för konsekvenserna för den politiken. Samtidigt så kryper allt fler politiker i sjuklövern till korset och erkänner sina misstag Moderatledaren Ulf Kristersson är den senaste i raden när han vill ha förnyat förtroende i politiken och med hjälp av Socialdemokraterna reda upp röran- som han utrycker det - som han varit med och ställt till med. Att han sedan vill att Sverige ska förbli ett internationellt öppet land och vill inte stänga gränserna som han menar att Sverigedemokraterna vill göra.

 

Så frågan som medborgarna borde ställa sig i september kan vi lita Moderaterna, kan vi lita på Socialdemokraterna ? När Stefan Löfven deklarerar den nya restriktiva migrations politiken går  flera gräsrötter  och väntar på partikongressen där man räknar med beslut på att den generösa migrationspolitiken kommer att fortsätta. Ett parti som har blivit handlingsförlamat där man inte ens vågar ta ställning till tiggeriet som efter hård kritik stoppades i rädsla för att reta gallfebern på stora grupper inom S som är emot ett förbud mot tiggeri. .


   tn





 










Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards