Alla inlägg den 12 juli 2016

Av tommy norum - 12 juli 2016 20:45



Vacker väder, otrolig fin stämning, bra artister, ytligare en bluesfest till historien som man kommer att minnas.    




 



 
 
 
 
 
 

Av tommy norum - 12 juli 2016 11:42



 

Det har visat sig genom tiderna att våra valda politiker i Åmål är en aning naiva i sitt tänk när man ger ut bidrag och beslutar om investeringar i kommunen. Det här gänget har under flera år totalt misslyckat i sin politik att få en positiv utveckling i Åmål. Frågan är väl om inte hela garnityret borde bytas ut för att få nya idéer som är anpassade efter  den verklighet vi lever i. Det har varit lite si och så med den varan i decennier visar det sig när man tar del av facit vad man åstadkommit.  




Herr Sune Tholin som han så vördigt presenteras  i PD  när politikerna försöker sig på ett försvarsinlägg om hans ifrågasättande om hur våra politiker använder våra skattepengar. Om tituleringen var en del i det försvarstal som kom till för att på något sätt försöka negligera hans ifrågasättande genom att ironisera över hans person låter vara osagt men jag instämmer med Björn Arén att de borde skaffa sig en kommunikatör som förstår hur man skall kommunicera med sina väljare. 

 

Förövrigt så får man ibland bilden av ett gäng politiker som gömmer sig i stadshuset ända tills valet är i antågande då först vaknar man upp och försöker övertyga väljarna över sina förträffligheter. Men det är som Sunet Tholin hävdar i sin krönika använder man rätt ord i sina äskande om pengar till projekt då hugger politikerna till, spenderar skattepengar som ligger och bränner i fickorna för att hitta projekt som ligger i linje med hur medlen skall användas..  

 

Det finns konsulter som enbart sysslar med bidragssökande framförallt inom EU och i Sida projekt där man vet vilka kodord som får våra politiker att nappa. För inte så länge sedan ingick Åmåls kommun i ett projekt i Afrika där skattepengar var involverade och som skulle främja förståelsen för andra kulturer som också skulle komma medborgarna i Åmål till del. De enda medborgare i Åmål som fick ta del av de pengarna var väl våra politiker och tjänstemän som fick resa jorden runt på skattebetalarnas bekostnad. Går fortfarande och väntar på utvärderingen som visar vad som kom Åmålsborna till del i det projektet.  

 

Vi har många exempel på hur man använder våra kommunskattepengar till olika projekt där man inför fullmäktige pratar sig varm för projektens förträfflighet som kommer att gynna Åmål.  Men någon utvärdering vad som ut av det hela det vill man inte ta initiativ till när man förstår att det blev inte riktigt som man tänkt sig.   Vi får väl se om man lyckas bättre nu i skriv projektet för invandare om man överhuvudtaget vågar göra en utvärdering vid dess slut.

 

Kanske blir det som så många gånger förut när politiker är inblandade. Man  bryr sig inte vilket resultat som kommer ut har det visat sig när man vägrat kommuninnevånarna ta del av analyser, utvärderingar om projekten fick det resultat som man tog beslut om i fullmäktige.   Vi har exempel både inom turism, satsningar i industrihus, i en blueshall kombinerat med båthall där man varken brydde sig om fullmäktigebeslut eller kommunallagen. Vi har alla dessa satsningar i fritidsanläggningar runt om i kommunen där sällan projekten levde upp varken till ekonomin eller till vad som skulle komma ut av investeringarna för kommunen som man lovade i sina ansökningshandlingar till kommunfullmäktige.

 

För att inte tala om dessa tävlingar som kommunen varit med i med skattepengar i botten som skulle ge kommunen reklam för  10 tals miljoner, det fanns de som till och med hävdade 100 miljoner och som skulle utveckla  turismen i kommunen.

Det stora byggprojektet vid norra hamnplan kanske ändå visar våra tjänstemän och politikers naiva inställning till verklighen och  vad som behövs i en kommun som har över 13 % arbetslöshet och har varit en utflyttningskommun till kommunen beslutade satsa på invandring som lösning på kommunens problem. 

 


Den  senaste vansinniga investeringen var väl köpet av Seaside för 8 miljoner utan en susning hur man skall använda investeringen. Blir en spännande läsning när alla kostnaderna kommer upp på bordet vad notan blir för skattebetalarna.  Vi får väl hoppas att inte Socialdemokraterna flaggar för en ny skattehöjning på grund av deras val hur man använder skatterna. Förra skattehöjningen skulle gå till vården och skulle bli tillfällig. Tydligt är väl att den skattehöjningen också räckte till inköp av restaurangfastigheter som kommer kosta skjortan för Åmåls skattebetalare i framtiden. 

Sverige går bra med sjunkande arbetslöshet, i Åmål så ökar den fortfarande. 

Alla dessa projekt har tillkommit för att få Åmål att växa och locka hit industrier med nya arbetstillfällen.  Bara att konstatera att våra politiker har misslyckats i sina investeringar för att få Åmål att växa med nya arbetstillfällen. Finns en gedigen lista på misslyckade projekt med utgångspunkt vad som skulle komma ut ur investeringarna man gick till beslut på i fullmäktige.

 

Men har medborgarna fått ta del av några utvärderingar och analyser över misslyckade projekt som tillkommit med helt andra visioner än det som blev verklighet ?   Skrivarprojektet på 600000 kr kommer också gå samma väg när våra politiker finner att resultatet inte blev som man tänkt sig i slutändan. Troligtvis ytligare ett projekt som kommer att slutföras utan utvärdering om resultatet blev det man gick på beslut på i fullmäktige utan kommer att sopas unde mattan för att dölja för medborgarna hur dåligt man förvaltar våra skattemedel. 

 

tn

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards