Alla inlägg den 22 juli 2016

Av tommy norum - 22 juli 2016 07:00




 

Det är nog inte bara en trollkonst man få ta till om tillväxten i Sverige upphör. Medborgarna lever farligt med politiker som har till paroll tuta och kör så får vi se vad som händer.  






Kanske på tiden att vi anpassar vårt samhälle efter det som många befarar inte är så långt borta. Som vanligt får man väl säga att våra politikerhar ligger ett steg efter och har svårt att anpassa sin politik efter den verklighet som råder utanför riksdagshuset. En spark i baken då och då för att de skall vakna  upp i sina riksdags stolar  och inse hur det ser ut utan för riksdagsväggarna behövs.  . . En hopplös arbetslöshet i de som har en invandrarbakgrund och inte har en adekvat  utbildning för det som efterfrågas i Sverige. En katastrofal bostadsmarknad som våra politiker totalt ignorerat under de senaste 20  åren. En skola som partierna  tävlar om vilken som har lösningen på problemen de senaste 15 åren utan komma till ett positivt resultat . Den nedåtgående spiralen fortsätter utan att våra politiker förstår varför inte flumskolan fungerar.  Vi har en myndighetskris utan dess like där flummentaliteten har satt sina spår sedan skoltiden och där ingen längre vågar tala klartext över förhållandet.

 

Bara att konstatera med facit i hand att det måste ske en förändring av politiken. Det är politikerna som skall visa vägen för att vi skall få ett hållbart samhälle i framtiden.  Tyvärr så har det under de senaste 15 åren inte visat några tendenser i den riktningen. Med dagen sinlägg där ifrågasättandet om den ekonomiska tillväxten helt plötsligt slutar växa, vad händer då ?

 

Borde inte en och annan politiker och de så kallade experter  börja tänka i banorna att tillväxten är inte för evigt så att vi inte sätter oss i samma situation som i invandringen, skolan, bostadsbyggandet, arbetslösheten bland nyinkomna, och kriminaliteten som ökat bland grupper som lever i utanförskap.

 

Med en miljon i utanförskap och fattigdom inom några år enligt regeringens egna prognoser. Hur  har man förberett detta när vi redan nu ser hur många av våra myndigheter kollapsat inför sina uppdrag  ? Men vad händer om tillväxten stannar av i ett samhälle där det behövs mer och mer skatteintäkter för att politikerna skall kunnat leva upp till sina vallöften och klara av den situation man satt sig i ? Varje medborgare betalar nu ca 52 % av sin disponibla inkoms i skatter, en av världens högsta.

 

Man klarar ju inte det nu utan stora lån och kraftiga skattehöjningar  i en ekonomi som går som tåget. Hur skall man då klara av det med en krympande ekonom som en del befarar. ?  Finns det någon beredskap för detta inom politiken eller är det som vanligt tuta och kör så får vi se vad som händer ?  Kvartalsekonomi brukar man anklaga företagen för. Är det mandatekonomi som gäller inom politiken ?      

TN 



”Ekonomisk tillväxt är ett övergående fenomen”

SKF
Än snurrar hjulen, som här på SKF i Göteborg. Men hur länge till? Författaren är skeptisk.

EKONOMI · ”Följderna av en krympande ekonomi är inte givna, men det går att ana en stigande arbetslöshet, punkterad bostadsbubbla, sviktande pensionssystem samt social och finansiell oro”, skriver Stellan Tengroth


http://www.svt.se/opinion/ekonomisk-tillvaxt-ar-ett-overgaende-fenomen

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards