Direktlänk till inlägg 15 oktober 2015

Det är inte längre Media som är den tredje stadsmakten utan Nätet.

Av tommy norum - 15 oktober 2015 07:00



Det är nog många som önskar genom ett trollslag Sverigedemokraterna försvinner från den politiska verkligheten.

Att inte våra folkvalda i Riksdagen fattar att Sverigedemokraternas inställning till den okontrollerade invandringen delas av allt fler medborgare. Det är väl bara för var och en att ta till sig det som pratas om i vänskapskretsen, hur tongångarna går där ute utanför politikersfären. Hur det pratas på arbetsplatserna runtom i Sverige så är det en begränsning av inflödet av invandrare som är på agendan för de flesta.

Flata politiker utan pondus att ta tag i det de flesta ser som en ohållbar situation i längden där nu många verkar tycka att gränsen är nådd. Men så länge de etablerade partierna vidhåller sina ståndpunkter att inte ta hänsyn till Sverigedemokraterna i politiken så kommer dessa uran tvekan att växa vilket man vill eller inte. När nästan 20 % av medborgarna i opinionsmätningar har Sverigedemokraterna som första alternativ hur man skall rösta, det finns mätningar där 27% har Sverigedemokraterna som det parti man skall rösta på vid nästa val.

Att det sedan finns kritiker inom media som försöker ironisera över resultatet att det inte stämmer, samma krafter som ifrågasatte samma instituts siffror tidigare under året på 17% . Nu har även mätningar från andra opinionsundersökningar med råge uppnått de siffror , över 19% var väl den senaste från ett etablerat opinionsinstitut som inte är lika lätt att ifrågasätta.

Bara att konstatera att många inom media branschen försöker på alla sätt att stoppa Sverigedemokraterna framfart i opinionsundersökningarna utan att hittills har lyckats kan vi konstatera . Vi kan skattade oss lyckliga för att den etablerade medias makt har brutits där nätet många gånger har satt de etablerade medieföretagen på undantag .

Förut var det en liten klick som satte agendan både för åsikternas innehåll och vad som skulle komma ut till medborgarna. Nu är det helt andra aktörer som bestämmer med betydligt fler läsare som avgör för vilka åsikter som skall komma ut. Tydlig är väl att många inom de etablerade mediekoncernerna har svårt att ta till sig den ordningen utan fortsätter som vanligt i tron att de fortfarande har makt att påverka medborgarna i en viss riktning. Sverigedemokraternas framfart i opinionsmätningar har ju med klarhet visat att det är helt andra aktörer som avgör medborgarnas ställningstagande i politiken. Inte lätt för en yrkeskår som kallats den tredje stadsmakten  att  helt plötsligt får finna sig att ha förlorat makten över medborgarna åsikter.

tn



  

”Sverigedemokraterna är nu på väg att etablera sig som en bestående del av det svenska partipolitiska landskapet. Det är också därför naturligt att den beröringsskräck som länge funnits hos de etablerade partierna är på väg att passeras”, skriver Stig-Björn Ljunggren.


http://www.svt.se/opinion/om-sverige-demokraterna

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards